Stránka 2 z 3

Re: arduino problém s odesíláním dat

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 10:46 am
od Frenky
goodbie píše:zlatej alternátor už dávno by fungoval :D


Ještě že alternátory nemají IP adresy, až je budou mít tak to bude zkáza lidstva.

Re: arduino problém s odesíláním dat

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 10:48 am
od goodbie
Frenky píše:
goodbie píše:zlatej alternátor už dávno by fungoval :D


Ještě že alternátory nemají IP adresy, až je budou mít tak to bude zkáza lidstva.

ne Frenky tak to budem potmě až i tam se tohle dostane. :D

Re: arduino problém s odesíláním dat

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 10:52 am
od Frenky
/quote]
ne Frenky tak to budem optmě až i tam se tohle dostane. :D[/quote]

Předpokládám, že tmu překonáme standardními prostředky, louče, petrolejka a podobné :lol:

Re: arduino problém s odesíláním dat

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 10:54 am
od goodbie
Frenky píše:/quote]
ne Frenky tak to budem optmě až i tam se tohle dostane. :D


ano pokud pro škrtnutí sirkou nebude třeba adresa od majkrošoustu

Re: arduino problém s odesíláním dat

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 11:04 am
od mypower.cz
ok .. zpet od alternatoru k arduinum. Vidim tam uz jeden rozdil a to v pridelene masce. arduino dostane 0.0.0.0 a vas pc 255.255.255.255. Toto je potreba nejak poladit. Proste arduino musi dostat podobne nastaveni jako dostal vas PC. Nejak se tam do toho mota IPV6. Nevim jak to u vas na siti je zarizeno.

Priklad webclienta z webu arduina na to rika co?

Re: arduino problém s odesíláním dat

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 11:11 am
od mypower.cz
nebo je dalsi varianta nepouzit DHCP ale nastavit IP adresu manualne a vynutit sitove nastaveni pro arduinu rucne. Toto ale musi akceptovat vase sit, tedy umoznovat to, aby si zarizeni urcilo jakou bude mit IP. Jak to u vas na routeru nastavit nevim. Nevim jaky mate router a pocitam s tim, ze jakmile mi reknete jeho typ, tak beztak nebudu z hlavy vedet kde na co kliknout. To bude chtit manual nebo nekoho zkuseneho s danym routerem.

Kdyz napisete jakou IP by mohlo na vasi siti mit arduino, urcite dame dohromady nastaveni pro IP, GW, DNS a masku aby jsme obesli DHCP a vyloucili to, ze arduino si ziskava nastaveni z nekama jinama nez by melo.

Je taky moznost ze vam na siti bezi dva DHCP (jeden trebas u vas na PC, druhy v routeru) a v tomhle pripade je to o tom, ktery se prvni ozve a dotazujicimu se zarizeni posle nastaveni. Pokud to neni ten pravy, tak to nemusi fungovat a zarizeni se nemusi dostat ven.

Re: arduino problém s odesíláním dat

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 11:17 am
od goodbie
vyměnil jsem rb a vidíte to???

Re: arduino problém s odesíláním dat

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 11:19 am
od mypower.cz
Vidim v logu dva vzorky z mereni

Kód: Vybrat vše
80.250.27.243 - - [19/Jan/2014:11:16:18 +0100] "GET / HTTP/1.0" 200 51 "-" "MPWmicrolog"
80.250.27.243 - - [19/Jan/2014:11:18:25 +0100] "GET / HTTP/1.0" 200 51 "-" "MPWmicrolog"


edit: co to je rb ?

edit2: uz je jich tam vic.

Re: arduino problém s odesíláním dat

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 11:22 am
od goodbie
rb router board co mi příjmá internet ale s tímhle se zase nedostanuna přístupovej bod jako s tím předchozím samá potíž s těma anténama.jinak v grafu už to jede jen tam chodí bordel není to k ničemu připojené mám to na stole.

Re: arduino problém s odesíláním dat

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 11:25 am
od mypower.cz
vadne data z mereni muzu pak odmaznout at to nedela bordel, ale ted teda zbyva jen zjistit kde je rozdil mezi tema RB.

Re: arduino problém s odesíláním dat

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 11:28 am
od goodbie
přesně tak to budu muset vybojovat sám ještě jedna otázka nemohlo by to být tím jiným přístupovým bodem od poskytovatele internetu??nemělo by ale už mi dochází nápady
:(

Re: arduino problém s odesíláním dat

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 11:32 am
od mypower.cz
Ja myslim ze i tady by se nasel snad nekdo kdo by umel poradit s routerem, pokud bude mit dostatek informaci.

Jinak teda pokud ten microlog mate bez modifikaci od kamarada, nechcete rovnou nahodit microlog2? Je to skutecne jen o uploadu programu a ja budu muset trosku prenastavit vase mereni, ale mel by jste pristup k nastaveni displaye, muzete si tam zobrazit prakticky co budete potrebovat, nastavit jde ledacos pres www rozhrani, vcetne doupresneni a presne doladeni rozsahu pro analogove piny arduina, mereni nejen okamzite hodnoty ale i prumeru a RMS, coz se vam bude hodit pro ty "nestabilni" proudove cidla, no a vubec je to takove cele jakesi lepsi.. :) nez ten predchozi ulog.

http://microlog.mypower.cz

Re: arduino problém s odesíláním dat

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 11:41 am
od goodbie
no jenže já mám pouze čtyř řádkový lcd a opravdu se mi nechce se tady zase trápit s arduinem tento přístroj mi krajně vytáčí jen pohledem natož něco na něm nacvičovat :twisted:

Re: arduino problém s odesíláním dat

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 11:51 am
od mypower.cz
Muzeme se domluvit. Kdyz mi nachvili pujcite vzdalenou plochu, a pripojite arduino do USB k pocitaci se vzdalenou plochou, udelam vam z arduina microlog2 i bez displaye, muzete se divat :) Ale neuvidite nic jineho nez upload programu :) Ale chapu, mam stejny nazor, jak uz jsme si psali ohledne alternatoru .. plati pravidlo "nejeb do toho co jede" :D radsi - nez to clovek uplne do**** :D

Re: arduino problém s odesíláním dat

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 11:54 am
od goodbie
přesně tak máme na to stejný názor,ten program dostat do arduina nebude problém ale k čemu to bude když nemám ten správný lcd??

Re: arduino problém s odesíláním dat

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 11:59 am
od mypower.cz
Ten spravny LCD muzete videt virtualne na vasem PC pres www rozhrani aniz by fyzicky display byl pripojen.

Obrázek

Re: arduino problém s odesíláním dat

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 12:03 pm
od goodbie
fakt nevím měření bude stejné grafy taky na mi power taky nevidím v tom smysl

Re: arduino problém s odesíláním dat

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 12:08 pm
od mypower.cz
ok .. rozhodne nechci nutit :) ovsem napriklad moznost zapnout si jedno ze 16ti moznych rele pres www rozhrani nemusi byt zase az tak marna :D Zkuste to jeste casem zvazit :D

Obrázek

Mit prehled o ruseni v systemu nemusi byt marne absolutne vubec .. :)

Obrázek

No a posledni parada:

http://microlog.mypower.cz/mod:webinterface

::rolleyes::

Re: arduino problém s odesíláním dat

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 12:12 pm
od goodbie
tohle je asi opravdu pro nadšence vašeho typu,v mích očích je arduino krám nad kterým když máchnu šroubovákem tak se zblázní data protože ho ruší i okolo letící komár :D a takovéhle přístroje doslova nesnáším.Nutit určitě to nebude problém také jsem chtěl mít nějaké to hezké měření ale nepovedlo se.

Re: arduino problém s odesíláním dat

PříspěvekNapsal: ned led 19, 2014 1:49 pm
od brumlaj
goodbie píše:přesně tak to budu muset vybojovat sám ještě jedna otázka nemohlo by to být tím jiným přístupovým bodem od poskytovatele internetu??nemělo by ale už mi dochází nápady
:(
Pravděpodobně do DHCP serveru tydlidát od providera špatně zadal masku (asi se uklepl, zapoměl, přeskočil nebo jsou to tydlidáti, kteří potřebují aby všechen LAN provoz letěl přes jejich zařízení.... v případě že tam je 255.255.255.255) - nevím co tam je, zda 0.0.0.0 nebo 255.255.255.255 ale dle mého by tam mělo být 255.255.255.0 Arduino je zřejmě citlivé na blbosti v nastavení. 0.0.0.0 v masce znamená, že NIC není za routerem a vše se má hledat přímo na lokální síti. DNS server s adresou 80.250.1.162 doma Arduino na LAN nenajde a router se nepokusí kontaktovat. Takže odeslat data neví kam.
Pokud nevíš jak v RB nastavit masku v DHCP serveru, tak ten RB vezmi pod jednu paži, do druhé ruky vezmi kladivo nebo bejsbolku a vydej se směrem k tomu, který Ti to doma nainstaloval.... ;-) (Ať máš pádný argument pro reklamaci)