Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je sob lis 17, 2018 11:31 pm


Phocos CX-I

Regulátory Phocos CX
Další

Phocos CX-I

Příspěvekod bSir » úte dub 26, 2011 3:25 pm

Pouzivate nekdo CX-I interface od Phocosu?
Ja jej mam v kombinaci s 3mi 10Wp panely a CX10 regulatorem, alke at delam co delam tak mam u "Used PV Amperhours", "Load Amperhours" a podobne jen nuly a to mi tu jede 24hod/den APcko co tak ty 6W bude brat a po vecerech si svitim 7W lampickou a dobijim mobil + iPad... a jezto mam trvale pripojeny i Ampermetr (ruckovy) tak vim, ze v dobe od 9:00 rano kdy mi zacne primo na panely svitit slunko tece z panelu 1 - 1,4A par hodin.

Tak nevim kde je chyba. "Datalogger" uz bezi 9ty den a dozvim s emax. a min. napeti na baterii jak moc je baterie nabita rano a vecer, ale udaje o spotrebe nebo vygenerovane energii nic.
Mel jsem CXCOM v nejake trojkove verzi ale po upgrade na verzi 4.2 se krom, "hezciho vzhledu" programu vlastne nic nezmenilo...
bSir
 
Příspěvky: 100
Registrován: sob bře 12, 2011 9:26 pm
Reputation: 0

Re: Phocos CX-I

Příspěvekod Toul » úte dub 26, 2011 3:28 pm

Já ho používám, ale vždy mě přišlo že tyto údaje nějak moc nefungují.
Už jen to že mám CX-40 tedy max. proud 40A i když jde z panelů cca 25A tak mě nikdy nenapsal že by jím proteklo alespoň 50% jmen. výkonu, maximálně jsem se dostal na 35%.
TAkže se mi to celé zdá nějaké divné.
Uživatelský avatar
Toul
 
Příspěvky: 306
Registrován: čtv dub 21, 2011 1:46 pm
Reputation: 2

Re: Phocos CX-I

Příspěvekod kuky » úte dub 26, 2011 3:57 pm

interface od phocosu pouzivam i s regulatorem pres dva roky a pise do doslova nesmysly.Mam to od SOLARTECU z Roznova mam jiz druhy vymeneny v zaruce tak ten druhy je taky o nicem a navic mi pousti do baterek sem tam skoro 30 volt mam system 24 volt.Ten pan co to semnou resi ty reklamace tak tvrdi ze si nikdo nastezuje jen ja.Navic jsem zjistil ze shorela nejaka mala chatka od toho regulatoru CX PHOCOS asi ho urychlene zrusim,Cus kuky
kuky
 
Příspěvky: 46
Registrován: stř dub 20, 2011 8:30 pm
Reputation: 0

Re: Phocos CX-I

Příspěvekod bSir » úte dub 26, 2011 4:36 pm

Pak je tedy ale otazkou kde presne je chyba? V regulatoru, v Interfacu nebo v programu?

Me pri kazdem spusteni CXCOM po "Read from charge" se restartoval pocitac po instalaci ovladace.
Tak jsem zkousel kde co a nakonec jsme prosel tim "proklikanim" se menu regulatoru abych jej "nastavil" aby mi s programem komunikoval. Pritom jsem ale vlastne jen udella nastaveni kdere dle papiru je v regulatoru uz od vyrobce a hle, ono to jede, tak nevim. Spis uvazuju ze asi zkusim nastavit misto toho "bidirectional" rezimu budto dataloger nebo current bo priznam se, ze moznost pouzivat excess energii me laka, ale zatim to asi neni na poradu dne, pac podle regulatoru zadna excess energy neni k dispozici. Hadam, ze tuy to zacne hlasit az pri 100% nabitri baterie, ale i tam je to nejake divne. Byl jsme ted par dni pryc, takze na regulatoru nebyl zadny spotrebic a i pres veskere nabijeni regulator tvordil "jen" 99% nabiti...

Tak jsem z toho vseho volaky zmeteny, pritom at googlim jak googlim tak se vlastne nedokazu o CXCOMu dozvedet nicjineho nez jeho oficialni navod k pouziti ktery je pro naproste dementy ve smyslu "maximalni spotreba - tato polozna uvadi vasi maximalni spotrebu"...
bSir
 
Příspěvky: 100
Registrován: sob bře 12, 2011 9:26 pm
Reputation: 0

Re: Phocos CX-I

Příspěvekod Toul » úte dub 26, 2011 6:52 pm

Já už jsem od CX taky málem vyhořel:-)
Ale bylo to mojí chybou, měřil jsem proudy na multimetru tak že jsem ho zappojil pod šroubek FV panelu. a vždy když jsem doměřil a připojil jsem drát od FV panelu tak to trošku zajiskřilo. a tak se to opalovalo a opalovalo, až jednoho dne byl kontakt tak opálenej až vzniknul přechodovej odpor a plastová krabička regulátoru se tak nějak rozravila:-) Mno od té doby nic neměřím:-)
Uživatelský avatar
Toul
 
Příspěvky: 306
Registrován: čtv dub 21, 2011 1:46 pm
Reputation: 2

Re: Phocos CX-I

Příspěvekod bSir » úte dub 26, 2011 7:02 pm

Ja tak velke proudy zatim nezpracovavam...

http://www.facebook.com/photo.php?pid=7 ... 0431783082
bSir
 
Příspěvky: 100
Registrován: sob bře 12, 2011 9:26 pm
Reputation: 0

Re: Phocos CX-I

Příspěvekod JiříK » úte dub 26, 2011 8:23 pm

Moje zkušenost s CX-I je taky špatná. Ovšem, nejsem příliš zdatný přes PC. Ale je fakt, že mi to nikdy nefungovalo na 100%. Ukázalo to, kdy bylo dobito na 100%, kdy kvůli nízkému napětí odpojena zátěž a dál už nevím, je to už dávněji. Každopádně s Vistama to prostě nekomunikovalo. Jelo to pouze s XP. takže jsem to šel s díky vrátit a za ty prachy si koupil jednu baterku. Regulátor (CX10) jako takový funguje bezchybně...
960Wp Schott ASI,600Wp poly, 1300Ah NiCd,200Ah Pb, 330Ah LiFePo,Juta 2024Z,2x3024Z, 5024Z,Victron Phoenix 1200W,350W, UPS APC300 Back,UPS IMV (Victron) 500 VA a další...
JiříK
 
Příspěvky: 754
Registrován: pon bře 21, 2011 6:29 pm
Bydliště: 345m n.m. v Chřibech
Reputation: 23
 
  • 0


Re: Phocos CX-I

Příspěvekod bSir » úte dub 26, 2011 8:40 pm

Ne ze by to bylo nejak moc relevantni, ale uz maji driver i na Visty... trochu me mrzi ten jejiuch slogan "CXCOM will help you to understand your PV system" pac s tim jak (ne)funguje je to docela naprd a spis bych potreboval pomoci "understandovat" tomu CXCOMu
bSir
 
Příspěvky: 100
Registrován: sob bře 12, 2011 9:26 pm
Reputation: 0

Re: Phocos CX-I

Příspěvekod JiříK » úte dub 26, 2011 9:09 pm

Prostě po druhé do toho nejdu. Ampérmetr, voltmetr a elektroměr z roku 1931. Takže přehled mám a už se s žádným CX-I nervovat nebudu, svůj PV system pochopím i bez něj. Žena mě musela násilím odtáhnout, když jsem na to šel kladivem, abych z toho ty data vymlátil... ale jinak su celkem kliďas.... Příští regulátor ale bude Steca, nebo nějaký MPPT.
960Wp Schott ASI,600Wp poly, 1300Ah NiCd,200Ah Pb, 330Ah LiFePo,Juta 2024Z,2x3024Z, 5024Z,Victron Phoenix 1200W,350W, UPS APC300 Back,UPS IMV (Victron) 500 VA a další...
JiříK
 
Příspěvky: 754
Registrován: pon bře 21, 2011 6:29 pm
Bydliště: 345m n.m. v Chřibech
Reputation: 23
 
  • 0


Re: Phocos CX-I

Příspěvekod bSir » stř dub 27, 2011 1:58 pm

skoda ze nejsem widli programator. V krabice mezi CXI a USB je FTDI chip - takze tupy prevodnik seriova linka <-> USB a trebas by slo komunikaci nejak odchytit... precijen, me by se docela libilo neco co by z toho regulatoru vycitalo v pravidelnych intervalech data...

Jinak mam pochopitelne jak Vmetr tak i Ametr... akorat ten Vmetr asi upravim aby nemeril v rozsahu 0 - 16V na baterce nybrz 10 - 15V coz by bylo daleko vice vypovidajici... Ametr 0 - 3A mi zatim staci ikdyz si obcas nejsem uplne jisty kde je nula :-) (bazmek nema stelovani pozicve nuly a uplnou nulu neukazuje ani bez pripojeneho FV panelu :-D )
bSir
 
Příspěvky: 100
Registrován: sob bře 12, 2011 9:26 pm
Reputation: 0

Re: Phocos CX-I

Příspěvekod Jiri » stř dub 27, 2011 5:42 pm

Phocos CX40 mám a proudová statistika nefunguje. Funguje pouze pravidelné měření napětí a ukládání do paměti.

Jeho předností je malá vlastní spotřeba 4mA. Druhou předností bych viděl výši maximálního odběru, kde dle výrobce chápu že to může být až 40A. To ale nemám ověřeno.
Jiri
 
Příspěvky: 56
Registrován: ned bře 06, 2011 7:16 am
Reputation: 0

Re: Phocos CX-I

Příspěvekod EdaSky » stř dub 27, 2011 8:30 pm

Tak to jsem rad ze muj CX40 a CX-I funguji tak jak maji vcetne proudu, asi jsem mel stesti. To co namerim multimetrem
nameri i regulator, asi tak +5 -10% odchylka, regulator data sumarizuje a neukaze hned ale az po chvily moc jsem to
neskoumal na orientaci to uplne staci (i kdyz za ty prachy...)
EdaSky
 
Příspěvky: 11
Registrován: čtv bře 17, 2011 9:55 pm
Reputation: 1

Re: Phocos CX-I

Příspěvekod bSir » čtv dub 28, 2011 5:37 am

A jakou verzi CX40 a CXCOMU mate?
Ja mam CX10 verzi 64 a CXCOM 4.2
bSir
 
Příspěvky: 100
Registrován: sob bře 12, 2011 9:26 pm
Reputation: 0

Re: Phocos CX-I

Příspěvekod bSir » čtv dub 28, 2011 5:40 am

a jeste... regulator je nastaveny na rezim "bidirectional" , "datalogger" nebo "current" ?
bSir
 
Příspěvky: 100
Registrován: sob bře 12, 2011 9:26 pm
Reputation: 0

Re: Phocos CX-I

Příspěvekod EdaSky » ned kvě 01, 2011 9:29 am

Mam CX40 verzi 64 CXCOM 3.9 a rezim bidirectional, vsechno to bezi uz nekolik let virtualne ve virtualboxu a pomerne ty udaje sedej.
EdaSky
 
Příspěvky: 11
Registrován: čtv bře 17, 2011 9:55 pm
Reputation: 1

Re: Phocos CX-I

Příspěvekod djirik » pon kvě 16, 2011 9:43 pm

Zdravím ,mám CX 40 a CX COM v 4.2. a taky my nefunguje proudová statistika

V tématu zmiňujete nastavení "bidirectional" , "datalogger" nebo "current" .Ať koukám jak koukám nemůžu nikde najít změnu tohoto nastavení.

Poprosím tedy o radu jak na to.Děkuji
8x LDK 230Wp + eTRACER ET6415N + Pb 24V 1800aH + měnič sinus 24V / 6000W
8x LDK 230Wp + eTRACER ET6415N + Pb 24V 1600aH + měnič sinus 24V / 5000W
8x LDK 230Wp + REG 4E p.Oplocký - ohřev vody

pokud potřebujete navíc ještě revize, tak jsem i revizní technik elektro
djirik
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon kvě 16, 2011 9:37 pm
Reputation: 0

Re: Phocos CX-I

Příspěvekod bSir » stř čer 22, 2011 7:33 pm

Snazim se rozchodit pod linuxem... skousim to na cxcom 3.8

dotNet nesle pustit pres ikonu ale z prikazoveho radku spustit instalace jde
zarve spoustu chyb ale nainstaluje se
CXCOM nesel pustit ani z prikazovehoi radku ale nakonec sel takto: wine ./Setup.exe "ten dlouhej nazev s priponou.msi"
po uspesne instalacvi neslo spustit cxcom a rval na neexistenci nejakeho resource souboru po dumani nad logem jsme sezdal z eje problem s gdiplus.dll - nahral jsme jej ze svych win XP do adresare Windows/system32 a nepomohlo, tak jsem ho nahral do /usr/lib/wine a smazal tamni gdiplus.dll.so
cxcom jiz spustit jde a ted jdu dumat jak nainstalovat ten bazmek co prevadi COM port na USB...

Aktualni 32bit Debian (Squeezel) s jadrem 2.6.32-34 a wine 1.0.1
bSir
 
Příspěvky: 100
Registrován: sob bře 12, 2011 9:26 pm
Reputation: 0

Re: Phocos CX-I

Příspěvekod bSir » stř čer 22, 2011 7:43 pm

Kód: Vybrat vše
Jun 22 20:41:20 nettop kernel: [201395.780528] usb 3-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 2
Jun 22 20:41:20 nettop kernel: [201395.970081] usb 3-1: New USB device found, idVendor=0403, idProduct=d360
Jun 22 20:41:20 nettop kernel: [201395.970091] usb 3-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
Jun 22 20:41:20 nettop kernel: [201395.970105] usb 3-1: Product: Phocos CX-I  V1.0
Jun 22 20:41:20 nettop kernel: [201395.970111] usb 3-1: Manufacturer: Phocos
Jun 22 20:41:20 nettop kernel: [201395.970116] usb 3-1: SerialNumber: PHT20LRH
Jun 22 20:41:20 nettop kernel: [201395.970327] usb 3-1: configuration #1 chosen from 1 choice
bSir
 
Příspěvky: 100
Registrován: sob bře 12, 2011 9:26 pm
Reputation: 0

Re: Phocos CX-I

Příspěvekod tomas » stř čer 22, 2011 9:07 pm

"ted jdu dumat jak nainstalovat ten bazmek co prevadi COM port na USB." Myslíš toto?: http://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=8783
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1685
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 59

Re: Phocos CX-I

Příspěvekod bSir » čtv čer 23, 2011 8:20 am

Jestli nebude snazsi pustit vmware a tu komunikaci pres usb odposlechnout a slatat vlastniho klienta na cteni z cx
bSir
 
Příspěvky: 100
Registrován: sob bře 12, 2011 9:26 pm
Reputation: 0

Další

Zpět na Phocos CX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Reputation System ©'