Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pát lis 16, 2018 9:16 am


Připojení CX-I do CX / CXN

Regulátory Phocos CX

Připojení CX-I do CX / CXN

Příspěvekod vata » stř říj 12, 2011 8:38 am

Zdravím ostrovníci,

možná některé z vás zaujme to, co mě překvapilo, totiž to že regulátory CX a CXN mají odlišné konektory pro připojení CX-I.

Na obrázku je fotka konce kablíku od displeje (CXM) k CXN, který se připojuje do téhož konektoru jako CX-I.
Já dostala CX-I s koncem pro starší typ (CX), ten má takový kravský konektor, takže si budu muset vyrobit nějakou redukci :(

A s tím spojuju otázku - padlo tady, že by se snad u toho CX-I mohlo jednat o RS-485 -> USB rozhraní.
Myslíte tedy, že pokud připojím paralelně na ty 4 drátky dvě zařízení (CX-I + CXM), že budou obě naráz fungovat? Nebo že aspoň nic neshoří? :)

DSC02641.JPG
DSC02639.JPG
DSC02639.JPG (25.46 KiB) Zobrazeno 1077 krát


Díky, vata
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
Uživatelský avatar
vata
 
Příspěvky: 1368
Registrován: pon zář 12, 2011 10:32 am
Reputation: 59

Re: Připojení CX-I do CX / CXN

Příspěvekod abrams » stř říj 12, 2011 7:23 pm

Zdravím ,
pátral sem po informacích jak je to datové rozhraní napojené do regulátoru , žádná sláva :-( .
Co jsem našel CXI-I datové kabely tak všechny měli ten starej konektor do CX reg. .
Kdyby alespoň informace o zapojení drátků , ne , asi je to tajné :-( . Ještě budu pátrat :arrow: .

Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2305
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 247

Re: Připojení CX-I do CX / CXN

Příspěvekod vata » čtv říj 13, 2011 9:46 am

Jsou tam 4 drátky, tak to zkrátka vypadá na RS-485 duplex, k téhle hypotéze mě vede i fakt, že 485 je takový standard u podobných strojků.
No, čekám z GES na nějaké konektory, až to dostanu, tak porovnáním obrázku CX a zapojení CXN a CXM vydedukuju, jak to má být zapojené (modrý nebo červený :) ), vyrobím si takovou malou krabičku s rozbočovačem a pak sem dám vědět, jak to dopadlo. Předpokladem úspěchu je, že ten CXI, který se mi dostal do ruky, má skutečně orig kablík (podle těch značek barevných fix na konektoru to tak ani nevypadá).
Ono totiž, pokud má někdo jak CX-I tak display CXM, přepojovat ten malý pidikablíček (teď chci stáhnout data, takže odpojit CXM, zapojit CXI a pak zas zpět) není až taková sranda, když to visí na zdi ve sklepě za svěrákem, to je už pěkná gymnastika.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
Uživatelský avatar
vata
 
Příspěvky: 1368
Registrován: pon zář 12, 2011 10:32 am
Reputation: 59

Re: Připojení CX-I do CX / CXN

Příspěvekod vata » úte říj 18, 2011 9:10 am

Takže jsem to rozchodila, pokud někdy někdo bude řešit podobný problém, tak se mu bude možná hodit tato informace:

CXN konektor (ten malý) má následující zapojení (viděno zepředu, konektor ukazuje vzhůru, vodiče zleva doprava, tak jak na první fotce výše):

1 (černý): GND - zapojit na žlutý CXI vodič
2 (zelený): TXD - zapojit na černý CXI vodič
3 (červený): RXD - zapojit na modrý CXI vodič
4 (žlutý): Ubat (cca 10.5V) - zapojit na hnědý CXI vodič

A komunikace s PC:

COM port CXI je potřeba ve správci zařízení nastavit na nějaké nízké číslo, jinak to nefunguje. CXN je skutečně potřeba proklikat tak, jak stojí v tom manuálu CXI, i když bidirectional je výchozí nastavení...
A data to vrací skutečně magická, skoro mám pocit, že je tam nějaký RND generátor. Je zvláštní, že aktuální hodnoty to ukazuje správné, podivně fungují agregace. Toho programátora, který to psal, by měli vyhodit spolu s testery - ale ty možná ve Phocosu vůbec nemají... Nebo to možná naprogramovali naschvál :)
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
Uživatelský avatar
vata
 
Příspěvky: 1368
Registrován: pon zář 12, 2011 10:32 am
Reputation: 59


Zpět na Phocos CX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Reputation System ©'