Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát pro 06, 2019 11:29 pm
diablo007 píše:Problém je doba moderní s to je policejní vrtulník a termokamera stačí v létě proletět.nad dědinou a podívat se kdo topí a máš to sesbírané na to tata
jahodovák píše:Ono by to nebylo až zas tak jednoduché,pokud bys chtěl palenici tak na jednu štamprdličku tak by to šlo,pokud ale něco s větším výkonem tak bys asi neuspěl,takovej kotel bere kolem 12 kilovat,nedovedu si představit to pole které by to bez výpadků ustálo...
unicast píše:jahodovák píše:Ono by to nebylo až zas tak jednoduché,pokud bys chtěl palenici tak na jednu štamprdličku tak by to šlo,pokud ale něco s větším výkonem tak bys asi neuspěl,takovej kotel bere kolem 12 kilovat,nedovedu si představit to pole které by to bez výpadků ustálo...
Z dobrého kvasu je výtěžnost destilátu mezi 8 - 20 % podle cukernatosti (a ta závisí na spoustě dalších věcí, od konkrétního materiálu, množství přidaného cukru, druhu použitých kvasnic apod). Z 50 litrů se celkem v pohodě pět litrů finálního 53% destilátu získat dá a k tomu stačí větší hrnec (samozřejmě hermeticky utěsněný a k tomu pár dalších triviálních propriet), na který zase postačí přibližně 2 - 3 kW výkonu. A čím pomaleji se to bude zahřívat, tím lépe z chuťového hlediska... Není zásadní problém udělat malou pálenici dokonce ani ze zavařovacího hrnce z Lidlu.
jahodovák píše:To sice máš pravdu ale přídavkem cukru si to akorát zkazíš,přidání cukru způsobuje bolesti hlavy a to i u vína,takže až po napití nebudeš mít jen žížen ale i jiné projevy víš čím je to způsobeno,pokud máš jen jeden strom tak je to reálné,pokud máš ale 50 stromů tak je situace jiná.Byl rok,co jsem vylisoval 2000 litrů moštu a zbytek jablek jsem navozil do lesa..![]()
![]()
jahodovák píše:Byl rok,co jsem vylisoval 2000 litrů moštu a zbytek jablek jsem navozil do lesa..![]()
![]()
![]() |
|
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník