od kodl69 » stř srp 30, 2017 9:20 pm
Mám stejnej názor jako Abrams, byls rychlejší...
Pokud by se měla zachvat mechanická konstrukce pračky, tak nejlevnější a nejjednodušší pohon je komutátorovej motor pro elektrokoloběžku nebo dětskou minikrosku, otáčky se snadno řídí PWM, na revers stačí jedno relé s 2x přepínacím kontaktem (takhle nějak to mají ariston-indesit-whirpool s horním plněním). Sice to není "in" mít kartáčky v motoru, ale mechanicky by to bylo jenom o usazení motorku na správný místo a elektricky taky žádná věda, stačil by jeden výkonovej FET patřičnejch dimenzí, aby hned nesfajroval (nebo několik paralelně). Tachogenerátor na bubnu u těchto praček už je, takže regulace na přesný otáčky by taky neměla být problém. Někde jsem našel servisní manuál Whirpool a tam bylo podrobně popsaný, co, kdy jak, kterej signál a td. Z toho jsem pochopil, jak pračka pozná zavřenej kohoutek bez čidla tlaku vody - prostě se otevře ventil, a pokud hladinový čidlo do 5-ti minut nesepne kontakt spodní hladiny, tak hlásí H2O error. - pokud hladinovej spínač sepne, začne ohřívat, i když ještě dopouští vodu na střední hladinu. To stejný se opakuje i při napouštění pro máchání, s výjimkou toho ohřevu. Hlavně je úlet, jak si pračka řekne, že praní nebude hotový za 30 minut, ale najednou za 35 - já to soukromě nazývám Billovo měření času, podle časoměrů při kopírování ve woknech :lol
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.