>gupa: prosím Tě pěkně kamaráde z fóra!Nech už těch konspiračních teorijí a postav svůj pohled na věc konečně objektivně.Verner V210 je D 18 z Benekovu ,protože to je sprostá krádež ,která vznikla přez bílého koně jimi nasazeného do fa.Verner a tunelu do krachu.Jednal jsem přímo osobně s p.Vernerem,s Ponastem,s Vernerem SK,jelikoš jsem kotel koupil těsně po fingovaném prodeji tomu bílému koni a řešil jsem převod záruky,protože okamžitě likvidoval původní zavedenou firmu.
Ale to je celkem fuk, podstatné je ,že si ti pitomci z Benekovu ani nedali tu práci právě cokoli po víko kotle změnit,krom té mechanické váhy pod celým tělem ze šamotu.Jejich změna spočívá v šikmém víku a nádstavbou bez zavodnění za ním pro páku turbulátorů.Celé těleso zavodněné,včetně rozměrů a toho zadního plechu s lamelama je identické,včetně dohořívací komory.Přesunuli samostatný ventilátor do té nástavby malinko výše,mechanická váha je tam z důvodu řídící universální jednotky z PL a ta jednoduše neumí počítat váhu jako origo Vernerácká a tak tam dobastlili koncový spínač, kdy váha toho celého vnitřku poklesne po odhoření paliva a on uvede kotel do stáložáru s udržovacím impulsem.Do žeber nasadili turbulátory a komoru zateplili z jednoduchého strachu před zalepením a zamezením oné funkce mechanické váhy. Takže ano vylepšili původní verzi V210,ale také vyměnili omezenější řídící jednotku,dále zvýšili přikládací komoru a zvýšili předávku s lamelama vzadu,zaizolovali přikládací komoru a tím zvýšili teplotu přípravy paliva pro tvorbu dřevoplynu.Mimochodem mě to inspirovalo a dnes jsem to rozebral po třech letech nonstop provozu i s letním ohřevem TUV.
1.Objevil jsem možnost jak udělat líp trysku i se sekundárem,ale bude muset být z kovu(tady netuším co koupit)
2.Celý výměník a tělo pro trysku se sekundárním a primárním předehřevem netrpí zanášením,trocha popelu mě tam spadlo jen vytahováním šamotu.
3.V dohořívací komoře z tvarovek jsem utěsnil šňůrou(20x20mm) asi polovinu vrchní hrany tvarovek a prodloužil pomyslný provázek spalinové cesty po teplosměnné stěně.
4.Taky jsem za falešnou přikládací komoru dal zateplení,ikdyž tam dehet nebyl jen sklovina.
5.Turbulátory nedávám a případně pokud se nepovede pokus s TEG moduly tak možná dořeším,ale tady opět netuším jaký tvar a sklon by měly mít,ať se tam nezanášejí jen.
No a jestli to tedy hodí oněch laboratorních 97% oproti 91%

to si ani neumím představit,když už teď při bezproblémovém provozu jde nahoře z komínu 30°C a z kotle max 150°C/100% výkon , 134°C/50% výkon.
No a teď tu hodím fotky a prosím Tě o nápady proveditelné a žádné plivání vycucané z prstu,děkuji

kamaráde!!!
IMG_20161219_153420.jpg
IMG_20161219_153918.jpg
IMG_20161219_154500.jpg
IMG_20161219_155942.jpg
IMG_20161219_160000.jpg
IMG_20161219_160230.jpg
IMG_20161219_161158.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.