Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát pro 06, 2019 2:38 am


Stavime sobestacny baracek

Obecná diskuze na téma "soběstačnost" s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
PředchozíDalší

Re: Stavime sobestacny baracek

Příspěvekod brumlaj » pát úno 19, 2016 12:13 pm

Ono totiž Ti nesedí těch 200W a za den 2,5 kWh, ani po vydělení 3 měniči...... takže dík aspoň za upřesnění.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2019
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: Stavime sobestacny baracek

Příspěvekod Trosecnik » pát úno 19, 2016 12:25 pm

Nechci polemizovat co vše dokáže 1,5 roku na českých školách zachránit (sám jsem překvapen a neřekl bych to do nich) i když po určitých (lidských) stránkách jako by toho času nebylo...

Co se spotřeby "naprázdno" týká, tipnu spíše že byla učiněna narážka na to že min. (tedy tvojich ca což mělo jistě znamenat cca) 200 W x 24 h = 4,8 kWh = 0,0048 MWh = 4800000 mWh

Pokud se opravdu chceš bavit více o technice, tak zapomeň že se ti tu někdo postavil a vyjádřil své zatím neopodstatněné opovržení nad tvým projektem. Je to náš český styl uvažování a rozumí mu i podobní "megalomani" jako jsi ty.
Já se od diskuze nadále distancuji. Tvoje téma ani problémy nejsou můj šálek a dělám vše proto aby nikdy ani nebyl.

Ty máš zřejmě nějaké řízení střídače, kterým jsi se ještě nestihl pochlubit. Ale pokud píšeš o minimální spotřebě a každý si z tvé řeči udělá obrázek o nonstop provozu... nespasí to ani zmíňka o tom, že řízení nezůstane na měniči. A přitom ho třeba jen plánuješ na noc vypínat a svítit svíčkami a topit v zimě krbem ;o).
Trosecnik
 
Příspěvky: 204
Registrován: čtv lis 05, 2015 10:05 pm

Re: Stavime sobestacny baracek

Příspěvekod rottenkiwi » pát úno 19, 2016 12:32 pm

Quattra majú Zero Load Power od 5 W do 35 W.
5 x 24 = 120 Wh, 120 x 3 = 360 Wh.
35 x 24 = 840 Wh, 840 x 3 = 2520 Wh.
I propose to consider the question: "Can machine think ?".
SEI formation Float Ochrana High SOC deg. MPPT Život AI LiFePO
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 3157
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: Stavime sobestacny baracek

Příspěvekod PetaJoule » pát úno 19, 2016 12:52 pm

brumlaj píše:Ono totiž Ti nesedí těch 200W a za den 2,5 kWh, ani po vydělení 3 měniči...... takže dík aspoň za upřesnění.


Tak po lopate brumlaji:

200W kdyz s tim clovek nic neudela. Jako ze NIC, zadny AES. (necelych 70W jeden ve volnobehu). To by bylo 4,8 kWh denne, coz je naprosto neakceptovatelne. Proto si asi nizozemstani rekli ze by bylo dobre se pokusit o snizeni a nabizeji napriklad AES.

Kdyz s tim clovek neco malo udela, ale uz ne volnobeh, tak si ti tri gauneri celkem stejne vezmou 2.5kWh za den sami pro sebe.

To se mi stale nelibi, a musi se s tim udelat jeste vic. To uz je pak reseni, kdy victronum nadrazena jednotka bere jednotlive victrony z paralelniho rezimu a pridava je jen dle potreby. To je ve stadiu pokusu, takze zatim zadna konkretni cisla.

Obavam se, ze ted uz by patrilo opravdu hodne malevolentni interpretace k tomu nepochopit zdanlive "nesedici cisla".


Richard
PetaJoule
 
Příspěvky: 70
Registrován: čtv črc 17, 2014 7:58 pm

Re: Stavime sobestacny baracek

Příspěvekod brumlaj » pát úno 19, 2016 1:00 pm

ale to už jsem pochopil podle toho když jsi doplnil ty hodiny, ale bez nich jsem se fakt točil v kruhu. Jen jsem upřesňoval jak nesedělo vůbec nic. Takže fajn, jste borci, jsem rád, že jste to vysvětlili i malověrnému. Klidně dál srdnatě plantejte pojem s průjmem. Já zase na čas dám pokoj. Dík.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2019
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: Stavime sobestacny baracek

Příspěvekod xxtt » pát úno 19, 2016 1:16 pm

Jediné normální rešení klidové spotreby je DC rozvod. Tam jdou magnetizační ztráty na minimum, menič nemusí modulovat žádný sinus, a klidová spotreba nekolika kW meniču muže být nekolik málo W.

Čím drív, tím líp ostrov DC, ať se distributori za techhle podmínek vycpou.

Kvuli rušení pri prodleve bych asi zkusil nahodit proudove rízenou hranu (proudový zdroj s hranou o určité strmosti s ohraničením napetí, omezení rychlosti nárustu proudu). Napeťová modulace se mi jeví jako více rušící a pro menší spotrebiče rizikovejší.
xxtt
 
Příspěvky: 297
Registrován: úte pro 22, 2015 12:43 am

Re: Stavime sobestacny baracek

Příspěvekod rottenkiwi » pát úno 19, 2016 1:39 pm

Lenže taký 1200 W zdroj v PC na 48 V DC rozvod nepojde, potrebuje od 80 do 260 V. :)
Ergo, budem mať 48 V z regulátora/bateriek a ďalším meničom to budem meniť na 80+
a ťahať ďalší drot po byte, ak mám (-) pol uzemnený ?
I propose to consider the question: "Can machine think ?".
SEI formation Float Ochrana High SOC deg. MPPT Život AI LiFePO
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 3157
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: Stavime sobestacny baracek

Příspěvekod dracekvo » pát úno 19, 2016 1:58 pm

Na takový PC stačí +5V a +12V. -5V a další exotické napětí už se nepoužívá. V těch zdrojích je jen z nostalgie. Teď si nejsem jistý jestli je ještě vyžadováno 3,3V. Někde jsem o tom četl článek, ale nemůžu ho najít.
Každopádně na napájení stolního herního PC stačí 2 maximálně 3 DC/DC měniče z 48V. A to slušný 5V měnič, dost silný 12V měnič a pak když bude potřeba zase nějaký normální měnič na 3.3V.
Uživatelský avatar
dracekvo
 
Příspěvky: 1707
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm

Re: Stavime sobestacny baracek

Příspěvekod abrams » pát úno 19, 2016 3:42 pm

Zdravím ,

prvně chci kvitovat Richarda , že má zájem se zabývat solárem ikdyž dle jeho slov nemá hluboko do kapsy :) . O úspory nejen elektřiny se převážně zajímají lidé s mělkou kapsou a nebo nadšenci . Co jsem měl tu čest poznat podobně "postižené" lidi , jde jim především o filozofii a osobní postoj . Fandím každému ::pv:: na střeše - nejen že tím obyvatel/é dává/jí najevo že mu/jim není ekologie úplně u riti , také napomáhá k nutné a nevyhnutelné změně energetiky v našem čezku .
Volba Victronů nemůže být špatná - jednak je to svobodné rozhodnutí a dle jejich dlouholetých referencí oproti mladším konkurentům je významým faktorem pro . To díky čemu jsou tak proslavené odolností a blbuvzdorností je dojisté míry díky jejich jednoduchosti , ikdyž to přináší i relativní zápor ve formě vyšší volnoběžné spotřeby .

Co se týče zamýšleného přisosávání el. z DS v případě nedostatku vlastního zdroje , osobně bych to s ohledem na dostatečně dimenzované DC/AC měniče pořešil stylem buď FVE nebo DS . Nejen že většina hybridních měničů přifázovaných k DS z DS zbitečně neustále odebírá el. , ale především bych myslel na pravděpodobné nasazení bonzáckých elměrů (elměr vyhodnocující každou půl-vlnu) . Nejjistější zajištění nulových přetoků el. do DS je doposud odpojení se od DS :idea: . DS využívat jen je-li třeba :D . Nulový odběr je příjemější než X či XXW permanentně :? .

Dotaz Richarde , ::pv:: budou mimo jejich primárního účelu výroby el. sloužit i co by střešní krytina ? Nebo pod nimi bude klasická střeha (dovedl bych si představit nějaký levný systém typu vlnitý plech - když bude zakrytý pohlednějšími ::pv:: ) ?

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2585
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno

Re: Stavime sobestacny baracek

Příspěvekod mrDragon » pát úno 19, 2016 5:20 pm

dobrej, nerad se tu hadam takže spíš vysvetlim co me vedlo k otazkam/reakcim než uražet že nekdo neco,....

jak se živíte - je rozdíl mít doma truhlařskjou dílnu, kovářství, nebo jezdit do kancelaře v drahem obleku a celí den tam být. to same zbytek rodiny. nezname vas, takže nejdřív si clovek musí udelat obrazek o tom jak žijete než zacne radit.
tam patří i jakou mate spotřebu behem dne ne za celí den
(veganovi take nebudete radit chlívek jako nej využití zbytků)

Privatni elektrarny myslíte takove jako si tady chcete nechat poradit ? :D

Somraka (bez smajlíka) radeji nekomentuju. mohlo by to vypadat že jsem s tím somrakem pro vas na stejne urovni. řict že jste nafuka,... a jelo by to nanovo

Varna deska je kombinace. Plyn a indukce.

ja myslel trouba elektrina , varna deska plyn
vaši odpoved chapu trouba neznama, varna deska má plyn a indukci neznámích výkonů a počtů

Kogeneračka .... spíše mi šlo o to aby byly jasne jednotne ceny, pak to muže zavanet že chcete 3x victron za 100tis a vadi vam kogeneracka za 14 . do kramu taky nejdete že chcete chleba za 2dolary, salam za 1Euro a matonku za 30 CZK

jeskyne- dobra jedná se o žert . podobny jako když tlustemu co nestiha řeknete - tak neřer, nadšenci ve veteranu -řeknete že ma starej křáp, nebo o vaší ženě že když nebude delat klinicke studie tak nevydela ani na slanou vodu (klinicke studie=victron a 1x25A chirurgie) za to se omlouvam jen píšu jak to vyznelo neznam vas takže neznam ani jake mate vtipy. ono se jinak vtipkuje s kamošem u piva a jinak s cizim
taky chtel byt vtipnej : https://www.youtube.com/watch?v=65ShgK7lDrg

Kecy. Zadna technologie neni neprustrelna.....

a jsme zase u te založní 1x25A - myslíte tu technoilogii kdy pararelně se střídačem date přepínač ? vačkový nebo stykače ,... a pak si date pozor co najendou spouštíte což by asi prospelo i tak kuli victronu/m . nečekal jsem že by takhle složita zaloha na DS umožnila aby z domu byla jeskyně
ja osobně si jeskyni představuju uplně bez El


možna bych začal znovu, a ne z vas neco tahat dam jedinou radu a zkusím to napsat jak pro pitomce a ne na 5x
ujasněte si jake chcete spotřebiče, jak často pojedou a jejich soubeh (spotrebiče jedou zaroven tj. ve stejny okamžik) pak teprve mužete neco planovat
bavit se o množství, a tipu střídačů, baterek,... je trosku brzo


omlouvam se lidem tady, že takovedle veci musim řešit, třeba jsem si s panem jen nesedl, nepochopili jsme se. ale to at si rozhodne radeji každý sam. podle meho pán nepochopil na co se ptam. a mě bouchli saze protože i když se snažim jsem za vola. :hell:

jinak pro admina-pokud se nelibim smažte mi profil, jen bych požadal dejte to vědet na mail. a hlavně "skartujte/smažte" vše co o mě a ode mě máte.
za chyby se omlouvam
mrDragon
 
Příspěvky: 32
Registrován: sob srp 25, 2012 12:35 pm

Re: Stavime sobestacny baracek

Příspěvekod PetaJoule » pát úno 19, 2016 5:27 pm

abrams píše:Dotaz Richarde , ::pv:: budou mimo jejich primárního účelu výroby el. sloužit i co by střešní krytina ? Nebo pod nimi bude klasická střeha (dovedl bych si představit nějaký levný systém typu vlnitý plech - když bude zakrytý pohlednějšími ::pv:: ) ?


Pripada mi zbytecne davat na strechu tasky kdyz ma byt stejne pod ::pv:: . Uvazuji vazne o necem jako "trapezovy plech"(?) a pak upevneni panelu na nem neco jako u http://www.metasole.co.uk/

Plechy jsou i z eloxovaneho hliniku, ruzne barvy, etc. Ale tohle je vec, kde bych chtel nechat posledni slovo architektovi. Osobne si predstavuju, ze dobre udelane full-black panely prakticky kompletne pokryvajici takovy trapez by mohlo byt i esteticky pruchodne.


Richard
PetaJoule
 
Příspěvky: 70
Registrován: čtv črc 17, 2014 7:58 pm

Re: Stavime sobestacny baracek

Příspěvekod PetaJoule » pát úno 19, 2016 6:24 pm

mrDragon píše:Privatni elektrarny myslíte takove jako si tady chcete nechat poradit ? :D


Nebude v tomhle problem? Toto vlakno ani tak moc neexistuje od toho aby nekdo radil. Ono spis bylo mysleno jako takove prubezne predstaveni/dokumentace projektu. Kdyz budu chtit poradit udelam bud jine vlakno, nebo to dam otaznikem (pak ovsem v kombinaci s ne-retorickou otazkou) najevo.

To ze z toho nekdo hned udela chlubeni/megalomanii/ego opravdu neni muj problem.

Mel jsem za to, ze si tu lide navzajem ukazuji sve projekty, zamery, napady. Tohle je "nas".

ja myslel trouba elektrina , varna deska plyn
vaši odpoved chapu trouba neznama, varna deska má plyn a indukci neznámích výkonů a počtů


Proc neznamych? Indukce 1,4kW az max. 5.9kW.
http://www.miele.de/haushalt/kochfelder ... t=09047640
Plyn ma 6kW ale fakt ne elektrickych
http://www.miele.de/haushalt/kochfelder ... t=07112270
atd. atd.
Trouba taky 3,7kW, DIgestor 520W atd. atd.

Asi rozumim o co tu jde. Vy si myslite, ze jsem/nebo jsme totalni amateri a jeste nemame paru o bezne a spickove spotrebe? Ujistuji vas, ze mame.

jeskyne- dobra jedná se o žert . podobny jako když tlustemu co nestiha řeknete - tak neřer,


Ne. Pouze u vas nekde neco preskocilo a spojil jste si jeskyni s 1x25A, ja jsem mluvil o neandertalske jeskyni pri vypadu proudu, takze 0x25A. A uz toho fakt nechte bejt, nechtel jsem se dotknout nikoho kdo ma 1x25A, ale celkem chapu, proc politik musi tlachat vzdy tak prazdne fraze. Protoze se i v tak malem state jako je CR vzdy najde nekdo, koho urazi i slovo "cokolada".


Kecy. Zadna technologie neni neprustrelna.....

a jsme zase u te založní 1x25A


:lol: :lol:

Ne. Opravdu nejsme. Ale vas zrejme nejak zaujala. Mozna tam takova zalozka na zacatku bude, ale vyhledove bych se ji chtel zbavit uplne.

ja osobně si jeskyni představuju uplně bez El


tak to jsme dva.

možna bych začal znovu, a ne z vas neco tahat dam jedinou radu a zkusím to napsat jak pro pitomce a ne na 5x
ujasněte si jake chcete spotřebiče, jak často pojedou a jejich soubeh (spotrebiče jedou zaroven tj. ve stejny okamžik) pak teprve mužete neco planovat bavit se o množství, a tipu střídačů, baterek,... je trosku brzo


Viz nahore. Tyto parametry jsou davno zname (ca. 15kW spickovy prikon), je tu par neznamych, ale o tech se zatim ani nemusime bavit - protoze jsou nezname. Jako napriklad Elektrokara, jestli, jaka, jak nabijet. Protoze to by k tomu pridalo dalsich 11+kW prikonu a nechtel bych prelejvat elektrinu z baterek pro dum do baterek pro elektroauto. Mozna i baterky auta budou slouzit jako uloziste pro dum etc. etc. Ale to tu neni tema!

omlouvam se lidem tady, že takovedle veci musim řešit, třeba jsem si s panem jen nesedl, nepochopili jsme se. ale to at si rozhodne radeji každý sam. podle meho pán nepochopil na co se ptam.


Podle mne jste (ale nejste sam) nepochopil, ze se v tomto vlakne principielne na nic neptam. Uz vubec ne na dimenzovani elektrarny. Beru veskere pripominky (Midnight, zemni filtr, ... etc.) jak prijdou a jsem za ne vdecny.
Ale opravdu tu nejsem abych zde vycucal vasi moudrost a komercne ji vyuzil. :roll:
Zalozil jsem jine vlakna, kde se muzeme bavit o ruznych detailech, jako napriklad inicializacni nabijeni LiFePO clanku, BMS systemy a jine. Pokud tam nekde dospeju k moudrostem, tak to jiste bude do celkoveho projektu zakomponovano.

jinak pro admina-pokud se nelibim smažte mi profil, jen bych požadal dejte to vědet na mail. a hlavně "skartujte/smažte" vše co o mě a ode mě máte.


Nebral bych to tak tragicky, a politiku spalene zeme take nikomu nedoporucuji. Rusakum u Napoleona sice vysla, ale zeptejte se tech sedlaku...


Richard
PetaJoule
 
Příspěvky: 70
Registrován: čtv črc 17, 2014 7:58 pm

Re: Stavime sobestacny baracek

Příspěvekod mrDragon » pát úno 19, 2016 8:00 pm

takže jo, vlakno je o chlubení. možna jsem chtel radit kde o to clovek nestojí
jen takove malé, první otazka byla o spotřebe napsal jste 15kWh. pak pořadneni nic
ted se snažíte vnutit že je zname max 15kW špičkový přkon (kde jste to napsal předtim? )

Vy si myslite, ze jsem/nebo jsme totalni amateri a jeste nemame paru o bezne a spickove spotrebe? Ujistuji vas, ze mame.

Já bych jí už od prvního dotazu take rád znal

neznamý výkon trouby/sporáku, až ted jste napsal nějake parametry - opravdu nejsem vědma
1x25A pripojku z DS jste napsal první vy. takže ja ji bral jako jistou a pokud neveřite Pre že tech 1x25A doda tak jsme se omlouval (staci si to přecist znovu)

pokud nechcete na neco odpovědět tak to napište rovnou ::facepalm::

představil jste FVE na střeše 10-15Kwp , 30kwh baterky, 3x victron quattro 5nebo 8 kw,....
doplnil dotaz na sklon střechy
ale co planujete napajet a jak , tu z vás taham od prvního dotazu a odpoved žadná :cry:

takže bud udělejte představení pořadně nebo se na to ... (vykašlete)
naklikat si konfiguraci - co bych rad na barak umim naklikat i cvičena opice . umění je to odladit, aby byly rezervy akorat, ...

tahle nemá cenu, bud je to debata a když nekdo da dotaz tak odpovim , nebo ho pošlu do ,
nebo jste si mel napsat pořadnou prezentaci a zamknout jí . vy jste ošidil obe varianty .
píšete že mate 2-3 full time jobs , zkuste delat jednu a pořadně .
za chyby se omlouvam
mrDragon
 
Příspěvky: 32
Registrován: sob srp 25, 2012 12:35 pm

Re: Stavime sobestacny baracek

Příspěvekod PetaJoule » pát úno 19, 2016 9:25 pm

mrDragon píše:takže jo, vlakno je o chlubení. možna jsem chtel radit kde o to clovek nestojí
jen takove malé, první otazka byla o spotřebe napsal jste 15kWh. pak pořadneni nic
ted se snažíte vnutit že je zname max 15kW špičkový přkon (kde jste to napsal předtim? )


Vlakno neni o chlubeni, a jdi s tim je*anim uz do prdele mladence.
Napsal jsem 3 x Quattro 5k (3-phas) nebo 2 x 8k (paralelne 1 phas.). Myslim, ze by uz z toho clovek mohl dedukovat (kdyby umel dedukovat), kde se asi tak pohybuje spickovy vykon. Vse co by bylo navic uz by bylo na rozsvicene cervene overload diody ci bypass (pokud by bylo odkud bypass brat).

představil jste FVE na střeše 10-15Kwp , 30kwh baterky, 3x victron quattro 5nebo 8 kw,....


No vida. Skoro si to pamatujete.

ale co planujete napajet a jak , tu z vás taham od prvního dotazu a odpoved žadná :cry:


I to uz jsem psal a nebudu to opakovat, prece se nebudu nad miru chlubit.

nebo jste si mel napsat pořadnou prezentaci a zamknout jí . vy jste ošidil obe varianty .
píšete že mate 2-3 full time jobs , zkuste delat jednu a pořadně .


A mne tu nekdo napsal ze znim arogantne... :roll:
To, ze jste na tom s pravopisem tak bidne jako ja - budiz. Nemam co kritizovat.
Ale to, ze mate bud az legastenicke nedostatky co se tyka cteni, nebo jine poruchy co se tyka chapani, to je uz znatelne. Ale i to nechci soudit pokud tyto poruchy vazne mate.

Ze to vypada skoro cilene, ze z mych textu odebirate prvky a pak se umele(?) rozcilujete ze tam nejsou.... nevim nevim bud to souvisi s vyse uvedenym, nebo jste i sociopat. Tezko posoudit.

Takze vase etydy na 14 tis EUR za kogeneracni jednotku... Vole ... si jeste jednou prectete na co jsem odpovidal. Nejaky kolega psal o 10 - 15 tis EUR a ja odpovedel 14 tis. Jsou tu na foru i slovaci, maji EUR. Odpovidal jsem v kontextu ktery byl jednoznacny.

Rovnez vas ujistuji, ze mne jeste saze nebouchly, ale pokud jste se "po dlouhe dobe zase prihlasil", jenom abyste mi radil co mam a nemam delat poradne, tak se prosim zase na dlouhou dobu odhlaste, protoze JA OD VAS, zatim jeste nemam ani dukaz ze si umite sam zavazat boty. Doufam, ze timto jsem odpovedel na vsechny vase dotazy.


Richard
PetaJoule
 
Příspěvky: 70
Registrován: čtv črc 17, 2014 7:58 pm

Re: Stavime sobestacny baracek

Příspěvekod JiříK » pát úno 19, 2016 9:29 pm

Ku-a, chlapi, že vás to baví... :dontknow:
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
JiříK
 
Příspěvky: 847
Registrován: pon bře 21, 2011 6:29 pm
Bydliště: 345m n.m. v Chřibech

Re: Stavime sobestacny baracek

Příspěvekod mrDragon » pát úno 19, 2016 10:34 pm

žádam admina at me smazne celí profil - komplet celí, tady ja být nemusím

sám nevíte co tu píšete,
a radit ? to vam ani nejde

místo psaní komentařu jsem si mel skočit do věštírny, vyšlo by to nastejno
za chyby se omlouvam
mrDragon
 
Příspěvky: 32
Registrován: sob srp 25, 2012 12:35 pm

Re: Stavime sobestacny baracek

Příspěvekod kodl69 » sob úno 20, 2016 10:33 am

To petajoule: tak těch profilů na trapéz jsem viděl ve skladu v Moravské Třebové asi 10 tun, z demontované elektrárny...
Akorát že tam měli rozum, a dávali profily po celé délce střechy - V praze už to neznáte, ale co kdyby napadl metr sněhu? A co když je ten úchyt jenom na lati, ne na trámku? To ten trapéz na dvou vlnkách obrátí naruby, natož hliníkovej.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 4125
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Stavime sobestacny baracek

Příspěvekod gupa » ned úno 21, 2016 10:54 am

PetaJoule píše:

Obavam se, ze ted uz by patrilo opravdu hodne malevolentni interpretace k tomu nepochopit zdanlive "nesedici cisla".


Richard


Ono by to chtělo nejlépe kalibrovaný, ampérmetr mezi baterkama a Victrony, protože čísla, která ukazují paralelní Victroni, které jsou viditelně přes VEconfigure např. umne, sdělují nuly bez desetin u bat I out.
Umne, měniče jedou, jsou odpojeny od sítě 230V - line In, spotřeba na 230Vout odpojeno, energie prý podle VEConfigure 52-90VA pro L1, které obsahují master a dvakrát slave. Jenže světe div se, Victrony fungují na volnou energii, protože ten samý L1 si z baterek dle monitoringu nebere z baterie nic, resp. nula A. A Toto je divné. A pokud se zamyslím, pro monitoring takové výsledné funkce se zaokrouhováním nebo zviditelnění od jisté hodnoty nebo odečtu nějakých dílků jsou při práci u polí při programování známy. Takže jaká je tedy spotřeba těch třech měničů? Řekl bych že minimálně 4,5kWh/denně. Umne je to kWh méně. A Při zapnutém EAS jde krásně vidět, jak minimální zobrazení hodnota nula A z baterie, naráz stoupá, takže když se zapne jako v mém případě na měniče 3x sada vánočních světel co se dávaj okolo baráku, spotřeba z cca3,5kwh/den stoupne naráz na 7kWh, takže už se ví, že to baterii i za 1/2 mega vyšťavní jak nic za velmi krátkou dobu.

Edit: Nebude dle logiky a skladby stroje DC/AC Victron, vůbec záležet na verzi čipu, protože se mění jen logika a výkonová část se svými spotřebami bude stále stejná s jakkoukoliv řídící deskou. Tz. Victrony jsou velmi neúsporné měniče, skutečné spotřeby jsou programátorem upraveny na úrovni matematických funkcí pro pole a výstupní pole klamou, to si myslím dle mých pozorování a hodnocení podle mých zkušeností.
Stále lepší výběr je špatná jízda, než dobrá chůze.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1699
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm

Re: Stavime sobestacny baracek

Příspěvekod gupa » ned úno 21, 2016 11:11 am

Ještě jedna věc. Nyní na trhu s invertory, frčí lepší dosažitelná účinnost. Špatná účinost spotřeby invertoru (prý účiník menší jež 1) dělá od 30-100% spotřeby dle informací z jednoho videa značnového výrobce invertorů navíc.

Důvodem těchto změn v konstrukci nejmenovaného výrobce je ta, že u inteligentních elektroměrů jalovinu, kterou to neodebírá, se účtuje zakázníkovi jako spotřeba navíc v kWh. To je situace v dané zemi výrobce, kdy spotřebitelé prostě musí platit i za jalovinu, kterou nechají v DS neodebranou.

Toto je zajímavý a vyvstává otázka, jaká je skutečná účinnost např. nabíječů Victron nebo samotné přisosávání z DS.
Stále lepší výběr je špatná jízda, než dobrá chůze.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1699
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm

Re: Stavime sobestacny baracek

Příspěvekod xxtt » ned úno 21, 2016 11:40 pm

gupa píše:Důvodem těchto změn v konstrukci nejmenovaného výrobce je ta, že u inteligentních elektroměrů jalovinu, kterou to neodebírá, se účtuje zakázníkovi jako spotřeba navíc v kWh. To je situace v dané zemi výrobce, kdy spotřebitelé prostě musí platit i za jalovinu, kterou nechají v DS neodebranou.
Zkuste prosím toto upresnit. Vetší strídače obvykle mají možnost v malém rozsahu nastavit, v jakém účinníku hodlají dodávat, zda kapacitní/induktivní.
Platí se vždy/zatím asi všude pokuta/poplatek za odebranou jalovinu, ne za neodebranou. Výrazne vyšší poplatky jsou za induktivní jalovinu, ale za kapacitní se neco platí také. Ani digitální elektromer nenutí nikoho odebrat jalový výkon.
xxtt
 
Příspěvky: 297
Registrován: úte pro 22, 2015 12:43 am

PředchozíDalší

Zpět na Soběstačnost

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'