Stránka 4 z 4

Re: Tristar v křemíkovém nebi

PříspěvekNapsal: čtv úno 21, 2019 9:07 am
od peater
Tak, včera dorazil kurýr z Fedexu a držel v ruce podezřele velkou krabici. Na náhradní plošňák to nevypadalo. Rozbalím krabici a tam nový Tristar :D Tak toto jsem nečekal, ještě jednou klobouk dole to se teda jen tak nevidí.

Re: Tristar v křemíkovém nebi

PříspěvekNapsal: čtv úno 21, 2019 9:15 am
od ixo
Paráda! Mal si ho v záruke ešte, či už nie?

Re: Tristar v křemíkovém nebi

PříspěvekNapsal: čtv úno 21, 2019 9:23 am
od peater
ixo píše:Paráda! Mal si ho v záruke ešte, či už nie?


První jsem mysle že ne, tak jsem ho rozebral. Pak mě technik z Morningstaru řekl že v záruce ještě je. To rozebrání mu nějak nevadilo, jen chtěl udělat nějaké fotky poškozené části.

Re: Tristar v křemíkovém nebi

PříspěvekNapsal: čtv úno 21, 2019 11:46 am
od dedo
Skvelé prekvapenie! Neustále mám strach, čo robiť, ak sa môj 6-ročný TriStar zblázni...

Re: Tristar v křemíkovém nebi

PříspěvekNapsal: pon bře 23, 2020 1:02 pm
od ixo
Ahojte, ako vám fungujú Tristary? Mne už nonstop 6 rokov a 50 dní... Trochu mám obavy, keď raz odíde, komplet mi to odstaví elektráreň na dlhšiu dobu...

Re: Tristar v křemíkovém nebi

PříspěvekNapsal: pon bře 23, 2020 1:27 pm
od MareC3k
Aktualne mi bezi nonstop uz: 6y114d21h

Re: Tristar v křemíkovém nebi

PříspěvekNapsal: pon bře 23, 2020 1:37 pm
od pkougl
Ahoj,
jeden mam po reklamaci nový 3y102dní (původní taky funguje ale přijde mi že má někdy posunuvé Umppt, někdy na webovém rozhraní ukazuje mínusové hodnoty ale normálně jede, je jako záloha v krabici)
druhý mám původní 6y318dní a jedou samozřejmě nonstop
Pavel

Re: Tristar v křemíkovém nebi

PříspěvekNapsal: pon bře 23, 2020 2:00 pm
od Antonio
Môj tristar mppt 60A beží v kuse 71049h cca 8,1roka

Re: Tristar v křemíkovém nebi

PříspěvekNapsal: pon bře 23, 2020 8:11 pm
od kodl69
U kámoše bazarovej kus mppt 60A, co najel nevím kolik u prvního majitele, jede už třetí rok bez zaváhání s 2kWp polem na 24V systému...

Re: Tristar v křemíkovém nebi

PříspěvekNapsal: pon bře 23, 2020 10:17 pm
od kybos
tristar.jpg

datalog.jpg


Jeden z kousků, který u mne pracuje má za sebou 19MWh, které vyráběl přes 7 let.

Re: Tristar vyborny

PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2020 5:03 pm
od rimi
A: 12MWh, 7y308d
B: 4MWh, 4y203d
oba prepanelovane
EDIT: sakra, co to je za nazev vlakna

Re: Tristar v křemíkovém nebi

PříspěvekNapsal: čtv bře 26, 2020 7:29 am
od pezizka
Já mám MPPT 45A, 5,7 roku, asi 2 roky hodně přepanelovaný, i tak bez zaváhání :D Vím o něm akorát když se chcu podívat na čísla :P

Re: Tristar v křemíkovém nebi

PříspěvekNapsal: stř kvě 05, 2021 7:53 pm
od ixo
Pridám čerstvú, pomerne drsnú skúsenosť s Tristarom (prevádzka 7y94d), polovicou duše som sa s ním už dnes lúčil, ale nakoniec všetko dobre dopadlo. Čo sa stalo: predĺžil som dnes čas absorbcie, nastavenia uložil do regulátora a odvtedy sa na Tristar nedalo pripojiť cez TCP/IP.
Nezabrali tieto pokusy, ktoré v minulosti vždy zabrali:
- reštart controllera;
- reštart komunikačného servera;
- odpojenie od napájanie (aj na dlhšiu dobu).
Prúser. Okrem nemožnosti ho v budúcnosti konfigurovať som prišiel o dáta, ktoré z neho ťahám a reportujem a mám na ne napojenú unikátnu logiku mojej elektrárne.

TCP/IP konektivita bola mŕtva, avšak podľa diód aj stúpajúceho napätia na batériách bolo zjavné, že menič na pozadí naďalej fungoval. Prirovnal by som to ku kóme pacienta - vitálne funkcie zachované, avšak stav bezvedomia, bez interakcie.

Priame pripojenie LAN káblom (vygooglil som tento hint) prinieslo to, že Tristar sa v MSVIEW sa ukázal, ale nedalo sa naň pripojiť. MSVIEW pri každom pokuse spadol.

Zohnal som preto RS232 to USB kábel, čo je ďalšia možnosť napojenia sa na Tristar. S ním sa doň pripojiť cez MSVIEW po pár peripetiách dalo (sláva!) a dal sa dokonca aj konfigurovať, a na rozdiel od TCP/IP aj veľmi svižne. Skúsil som preto, aj keď s neúspechom:
- opäť reštarty všetkého možného;
- upgrade firwmaru na poslednú verziu (ide v skutočnosti o 2 FW balíky).

Napadlo mi zobrať aktuálne nastavenia a vrátiť hodnotu absorbcie na pôvodnú. A TCP/IP komunikácia sa rozbehla! Nedáva mi to stále zmysel. Nedalo mi to teda a opäť som zmenil dĺžku absorbcie na tú "problémovú". Komunikačný server sa opäť znefunkčnil tým istým spôsobom. Tak som tentokrát zmenil dĺžku absorbcie na inú, tretiu hodnotu, podobnú tej, ktorú som ráno zamýšľal a server opäť začal fungovať. Ďalej som neexperimentoval, zdá sa, že komunikačný server sa proste znefunkčnil pri dĺžke abosrbcie 3h 0m 0s. Vyzerá to ako bug, a pekne záhadný.