Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je stř zář 26, 2018 3:16 pm


Tristar tají data

Diskuze na téma regulátorů TriStar Morningstar
Předchozí

Re: Tristar tají data

Příspěvekod vata » pát čer 03, 2016 7:40 pm

Píšou většinou ti, kteří mají problémy. Já o svých dvou kouscích TS MPPT nemůžu psát nic zajímavějšího, než to, že zkrátka jedou jak mají, kromě nabíjení fungují i jako spolehlivý zdroj dat pro valcMonitor (Modbus), natočeno skoro 250kAh a moc nechybí ke 2M vzorků v databázi loggeru (každou minutu).
Aktualizovat FW - taky nerada hrabu do něčeho co funguje, nikdy jsem nic neaktualizovala. Nastavila jsem to kdysi, jednou, poté co jsem pořídila LiFe, a od té doby jsem jen snížila absorpční napětí, doba experimentů skončila.
Ano, a s vyšším proudem ukazují vyšší napětí v řádech 0,1V, nic s čímž by se nedalo žít, jen to komplikuje synchronizaci nabíjecích fází.
Jak jsem už sem kdysi psala, v létě, kdy skutečně dochází k tomu, že jeden spadne do floatu a druhý ještě dojíždí absorpci, je to úplně jedno, protože elektriku už není kam dávat - baterky jsou každý den nabíté, voda načerpána, bojler vařící. A o to jde :) Od března se u mě nesáhlo do DS ani pro watthodinu.
Jednou i TS odejdou, to je jasné, ale věřím, že je bude možné nechat opravit. Čemuž u činy může věřit jen beznadějný optimista.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
Uživatelský avatar
vata
 
Příspěvky: 1355
Registrován: pon zář 12, 2011 10:32 am
Reputation: 57

Re: Tristar tají data

Příspěvekod dub042 » pát čer 03, 2016 7:58 pm

Já su taky spokojenej, možná mi to, co popisuje kolega na začátku dělal taky, ale poslední rok ho mám připojený k routeru, který na noc vypínám, a už se mi to nikdy nestalo
dub042
 
Příspěvky: 150
Registrován: pát kvě 09, 2014 7:11 pm
Reputation: 5

Re: Tristar tají data

Příspěvekod ota » pát čer 03, 2016 8:03 pm

Mám úplně stejné zkušenosti. TS jede třetí sezonu, do ničeho se nehrabu, nic neaktualizuji.
Nemám co bych starému FW vytknul a každý pokrok FW je pro mne krokem zpět.
Abych mohl měnit nabíjecí napětí bez PC, připojil jsem na svorky teplotního čidla 33k potenciometr, mohu měnit napětí od 27 do 30V dle potřeby, restartování a podobných kroků.
TS přežil i připojení k přepólované baterce. Jen vypadl 200A jistič.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 1304
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko
Reputation: 200
 
  • 0


Re: Tristar tají data

Příspěvekod ixo » úte srp 01, 2017 12:47 pm

Tak pridavam sa do klubu, po rokoch spolahlivej prevadzky mam tiez blank screen. Cely den to na dialku analyzujem a dopatral som sa k tomuto. Ked budem doma, restartnem tristar a dufam, ze to naozaj pomoze.
940 Wp, Pb OpZs 24V/300Ah, Tristar MPPT 60A, Meanwell 1 kW, PowerJack 5kW, Bratislava
Výkonnosť systému: http://homeinfo.sk/e?user=viktor
(Ne)návratnosť systému: http://tinyurl.com/cx74hkv
Zdieľaná databáza meničov: http://tinyurl.com/mx6gvsj
Uživatelský avatar
ixo
 
Příspěvky: 404
Registrován: stř říj 10, 2012 5:11 pm
Bydliště: Bratislava
Reputation: 14

Re: Tristar tají data

Příspěvekod ixo » úte srp 01, 2017 4:33 pm

Odpojenie a pripojenie pomohlo.
940 Wp, Pb OpZs 24V/300Ah, Tristar MPPT 60A, Meanwell 1 kW, PowerJack 5kW, Bratislava
Výkonnosť systému: http://homeinfo.sk/e?user=viktor
(Ne)návratnosť systému: http://tinyurl.com/cx74hkv
Zdieľaná databáza meničov: http://tinyurl.com/mx6gvsj
Uživatelský avatar
ixo
 
Příspěvky: 404
Registrován: stř říj 10, 2012 5:11 pm
Bydliště: Bratislava
Reputation: 14

Předchozí

Zpět na TriStar Morningstar

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'