Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je úte úno 19, 2019 5:34 pm
trud píše:......Na slovensku sa chysta aj dotacia na taketo systemy a to 1500eur.
........vyrobim 5kWh a spotrebujem 3kWh tak za 2kWh este zaplatim ked som im ich dodal ZADARMO?
matej píše:Ostrov nieje jediné riešenie, riešenie je aj hybrid bez dodávok do DS. Pokiaľ nedodáva do DS a nepracuje paralelne s DS - čo hybrid s DC väzbou splňuje - tak sa nemusí na SSE ani nič ohlasovať.
trud píše:........nehovoriac o tom ze hoc tvrdite ze nic netreba nahlasovat a je to galvanicky oddelene stale by to vrtalo ludom a elektrikarom v hlave keby mam na streche panely.Kedze si energiu "pricuciava" zo siete..dake spojenie tam musi byt uz len pre sulad napetia a frekvencie.A pri dakych vyhradach od SSE by som asi tahal za kratsi koniec.
trud píše:matej píše:Ostrov nieje jediné riešenie, riešenie je aj hybrid bez dodávok do DS. Pokiaľ nedodáva do DS a nepracuje paralelne s DS - čo hybrid s DC väzbou splňuje - tak sa nemusí na SSE ani nič ohlasovať.
Lenze pri hybridnej prevadzke by 3 fazove riesenie bola teda pekna palka. Mam uz davno rozvody hotove a musel by som "dopovat" solarom len jednu fazu.
vlkazajac píše:V zápale boja s byrokratickým monštrom sa hľadajú riešenia a obštrukcie typu prisosávanie, tri fázy, prepínanie sietí, zmenšovanie pripojovacích ističov, atd. Zdá sa mi, že kompromisné riešnia vedú k strašným nákladom. Ekonomicky prijateľné mi pripadajú len dve riešenia:
1/ Čistý ostrov so zálohou v centrále ( alebo v kábli s meradlom spotreby k dobrému susedovi)
2/ Poloostrov s existenciou prípojky na DS - platená možnosť resistuovania kedykoľvek.
Obidve alternatívy fungujú u členov fora, venoval by som pozornosť im.
Technicky je možné nájsť výzvu vo všeličom, ak je to drahé, stráca bastlenie zmysel.
![]() |
|
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník