Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pon říj 22, 2018 11:04 am


ISP prevadec na poli 960Wp

FVE systémy bez dodávek do DS pouze pro vlastní spotřebu - ostrovní hybridní FVE
Předchozí

Re: ISP prevadec na poli 960Wp

Příspěvekod drama » stř říj 30, 2013 8:46 am

Inu fotoodpor... i tak se dá FV panel použít :)
drama
 
Příspěvky: 969
Registrován: čtv črc 28, 2011 11:01 am
Reputation: 10

Re: ISP prevadec na poli 960Wp

Příspěvekod Roger » čtv říj 31, 2013 4:01 am

A co to odpojeni klientu, nerozpadnou se spojeni?

Neznas neco usporneho, jako 3W routerboard 951, ale s moznosti externi ant. - rpsma klient? Pripadne 2 radia? Jedno jako klient, druhe jako AP? A extreme usporne k tomu


Sent using Tapatalk
Roger
 
Příspěvky: 505
Registrován: pon čer 10, 2013 7:25 pm
Reputation: -54

Re: ISP prevadec na poli 960Wp

Příspěvekod sipj » čtv říj 31, 2013 8:38 am

Pokud to neni moc daleko muzete pouzit 9GHz v rezimu ptp http://www.pojitko.cz/home/airbq/airbq-mt
Je to sice zalozene na mikrotiku ale v N, nezarusenem prostredi, dvou polarizacich a 40Mhz kanalu to jede pekne.
Spotreba 4.5W
sipj
 
Příspěvky: 51
Registrován: pon zář 03, 2012 6:12 pm
Reputation: 0

Re: ISP prevadec na poli 960Wp

Příspěvekod lwq » pát lis 01, 2013 2:43 pm

Dal bych tam 1x RB912UAG-5HPnD plus 1x 5G MIMO miniPCIe kartu a ses v tom do 10W a po wifine to zvladne prehazovat packety urcite rychleji nez 100mbps. Nebo Alixe a dve MIMO 3x3 karty ... Kolik tam potrebujes protahnout ? A ano, profi PTP pojitka sezerou vic, ale Racom na 11G funguje za 50W dva kousky. Tedy ano, pak je to napajeni narocnejsi, ale klienti co pres to pojedou to zaplati, ne ??? :-)


PS: A propos 9G bych radeji nepouzival vubec. :eek2:
Uživatelský avatar
lwq
 
Příspěvky: 341
Registrován: úte dub 10, 2012 9:42 pm
Bydliště: MistyMountain
Reputation: 1
 
  • 0


Re: ISP prevadec na poli 960Wp

Příspěvekod Matess » pon lis 04, 2013 11:31 pm

kruci nechodi mi z fora maily o novych zpravach...

pujde tam rb912 s dalsi kartou... pouziji se velke anteny a stahne se vysilaci vykon na minimum a spotreba bude okolo 5W.

Co se tyka prepojeni, tak pokud bych to delal pres routovani, tak tam dojde k vypadku paketu, nekdy se i na 20s rozpadne routovani. Da se to vypnout nejakym rele ovladanym po ethernetu pripadne se da nastavit casove. Rychle prepnuti zalohy se da resit pres bonding. (active-backup)

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Interface/Bonding)

PS: zminujete tu 3x3 mimo... jake s tim mate zkusenosti venku? me to nejede spatne... ale ne o tolik lepe proti 2x2 jak jsem cekal. Pokud to nekdo realne venku pouzivate napiste mi PM.
Matess
 
Příspěvky: 420
Registrován: pon zář 09, 2013 4:16 pm
Bydliště: Šumperk
Reputation: 20

Re: ISP prevadec na poli 960Wp

Příspěvekod Roger » sob lis 09, 2013 10:35 pm

Stahne se vysilaci vykon: tim se spotreba moc nezmeni, ne? Kdyz jsem vypnul wifi, tak spotreba klesla sotva meritelne - o 0,5W


Sent using Tapatalk
Roger
 
Příspěvky: 505
Registrován: pon čer 10, 2013 7:25 pm
Reputation: -54

Re: ISP prevadec na poli 960Wp

Příspěvekod Matess » ned lis 10, 2013 8:55 pm

no je pravda, ze jsem to u 912 jeste nemeril... ale u rb433Ah takova CM9 delala i 3W s tx powerem nastavenym blizko maxima.
Matess
 
Příspěvky: 420
Registrován: pon zář 09, 2013 4:16 pm
Bydliště: Šumperk
Reputation: 20

Re: ISP prevadec na poli 960Wp

Příspěvekod lwq » pát lis 15, 2013 3:03 pm

Zalezi cim se ta spotreba meri ... Bezny multimetr neni schopen pobrat spicky co wifi karta udela ... A ukazuje jakysi "prumer" ... ::stop::
Uživatelský avatar
lwq
 
Příspěvky: 341
Registrován: úte dub 10, 2012 9:42 pm
Bydliště: MistyMountain
Reputation: 1
 
  • 0


Re: ISP prevadec na poli 960Wp

Příspěvekod Matess » pát lis 15, 2013 8:59 pm

chces mi rict ze ty spicky z wifi karty se jako nepromitnou do multimetru, kdyz je wifi karta napajena pres DC menic v routeru a jeste je tam hodne kondenzatoru, ktere spicky pokryvaji? To snad ne...
Matess
 
Příspěvky: 420
Registrován: pon zář 09, 2013 4:16 pm
Bydliště: Šumperk
Reputation: 20

ISP prevadec na poli 960Wp

Příspěvekod Roger » čtv lis 21, 2013 5:33 pm

On mysli asi ty digitalni multimetry

Btw, ty cm9 to bude nejaka deska, integrovana cpu na desce snad nemuze sebrat 3W?
Roger
 
Příspěvky: 505
Registrován: pon čer 10, 2013 7:25 pm
Reputation: -54

Re: ISP prevadec na poli 960Wp

Příspěvekod brumlaj » pát lis 22, 2013 6:51 am

Roger píše:Btw, ty cm9 to bude nejaka deska, integrovana cpu na desce snad nemuze sebrat 3W?
je to modul WiFi, tedy obsahuje TX a RX. CPU to nesežere, ale modul to pošle částečně do antény.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 1438
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm
Reputation: 91

Re: ISP prevadec na poli 960Wp

Příspěvekod Roger » pon lis 25, 2013 12:48 pm

Pri vysilani...

Jenze kdyz jsem to meril, tak se mi vubec stavy vysilani/prijem nepodarilo detekovat podle odberu :) mas s tim zkusenost?
Roger
 
Příspěvky: 505
Registrován: pon čer 10, 2013 7:25 pm
Reputation: -54

Re: ISP prevadec na poli 960Wp

Příspěvekod Matess » úte lis 26, 2013 8:23 pm

mam zkusenost asi takovou...
RB433AH 2xCM9 s tx power 0 vydrzi bezet cca 8 dni z 12V / 100Ah baterie

stejny hardware, ale nejaky trouba nastavi tx power 30 a jsme s vydrzi na cca 5 dnech

neni to ojedinely pokus... je to vyzkouseno opakovane.

(tx-power 0 az tx-power 30 opravdu nedela rozdil 30dB jak by se mohlo na prvni pohled zdat...)
Matess
 
Příspěvky: 420
Registrován: pon zář 09, 2013 4:16 pm
Bydliště: Šumperk
Reputation: 20

ISP prevadec na poli 960Wp

Příspěvekod Roger » úte lis 26, 2013 10:54 pm

Kdo vi kolik 0 ma mW vysilaciho vykonu? Pokud se nepletu tak 30 dBm by mohlo byt 1 000 mWatt na Tx, takze odhadem pri 2 kartach by to mohlo delat 0 vs. 30 (pokud by opravdu vysilalo 30 dBm? Umi o tahle karta?) treba 1,8wattu celkm rozdilu?

Ale to bude hodne zalezet na druhu provozu na tom routeru, kdyz tam bude prevazne rx provoz, ma to nejaky vliv na snizeni prikonu?
Anebo radary (tj. Broadcasty = plny provoz) a nema to vliv?

Ja to meril u routeru s option 6, 12, 25, 50, 100% a moc vliv to nemelo, spis vubec. Meril jsem to na DS meridle stylem:

10 bliknuti = 1 Watt spotrebovany (zapocitany)
1 bliknuti za minutu = 6 Wh

Priklad:
Pokud 1 Watt (10 bliknuti) za 114,2 vterin, pak je spotreba rovna 3600 / 114,2
31,5236427 Wh
Roger
 
Příspěvky: 505
Registrován: pon čer 10, 2013 7:25 pm
Reputation: -54

Re: ISP prevadec na poli 960Wp

Příspěvekod Matess » pát lis 29, 2013 10:41 pm

no hele 30dBm je sice 1W, ale ta karta tak velky vykon nezvladne. A co se tyka prikonu a vyzareneho vykonu tak to jsou naprosto jine hodnoty. Byl jsem na exkurzi na par vysilacich CRA (radio a TV) a na 4W vykonu ze zesilovace je potreba okolo 1kW na prikonu. Wifi karta CM9 umi maximalne cca 50mW (17dBm), ale ten 1W na prikonu to udela.
Matess
 
Příspěvky: 420
Registrován: pon zář 09, 2013 4:16 pm
Bydliště: Šumperk
Reputation: 20

Re: ISP prevadec na poli 960Wp

Příspěvekod Roger » sob lis 30, 2013 11:28 pm

ja myslel ze kazde zelezo umi 100mW tj. 20dB

1000 Watt na 4 Watty vyzarene? Pokud v tom nejsou zapocteny upsky a dalsi, tak mi to mi prijde obsolete, ostatne když se menily BTSky na nove modely, tak tam také dramaticky klesala spotřeba...

Vem si, ze z USB (500mA = 2,5W ?) jsou krmeny USB dongly s psanymi 2W (rsp. 2000mW), snad jsem ty jednotky nepomotal...
Roger
 
Příspěvky: 505
Registrován: pon čer 10, 2013 7:25 pm
Reputation: -54

Re: ISP prevadec na poli 960Wp

Příspěvekod Matess » pon pro 02, 2013 11:43 pm

neni to EIRP vykon mereny za nejakou silnejsi antenou? precejen pokud je tam 1W na vystupu, tak to muze byt 5dBi antena a 0,3W vykonu na radiu...
Matess
 
Příspěvky: 420
Registrován: pon zář 09, 2013 4:16 pm
Bydliště: Šumperk
Reputation: 20

ISP prevadec na poli 960Wp

Příspěvekod Roger » pát pro 06, 2013 2:04 pm

No na meraku alfy awus036h 1W po pripojeni meridla na konektoru rpsma nameris > 30 dBi (a k ni se standardne dodava 5dBi antena), na klonu 1,6W paradoxne nameris < 30 dBi, takze ve druhem pripade fixluji :-)

V linuxu jsem onehda koumal, jak nastavim tech 30 a musel jsem nastavit jakysi region BO a pak iwconfig ukazal Tx=30

Videa jsou na youtube.
Roger
 
Příspěvky: 505
Registrován: pon čer 10, 2013 7:25 pm
Reputation: -54

Předchozí

Zpět na Bez dodávek do DS

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Reputation System ©'