Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je ned dub 22, 2018 3:28 am
gupa píše:Jo tak to nevím stím měničem, frekvence spínání a pískot motoru, může mít vliv na pstruhy. Mám CT měnič, frekvence se dá zvýšit, ale i přesto stále je.
goodbie píše:no vzduchování má přeci fungovat 24hodin denně nebo to není napsáno v popisu???A i při použití akumulátorů když jsou nabité do plna a není odběr je také energie nevyužita.to vzduchování je to turbína nebo pístový kompresor???Sestava solárních panelů a frekvenčního měniče ušetří při dobrém počasí okolo 50% energie ze sítě za den a to zrovna není málo,záleží kolik bude panelů čím více tím lépe.
ostrovpoděbaby píše:O kompresoru mi toho víc neřekl, ale možno se pozeptat.
Pan Taum píše:Pokud jsem to pochopil správně, platí teď na vzduchování 5kč za každou kWh? V tom případě nic nebrání nechat od elektrikáře napsat novou revizní zprávu s tepelným čerpadlem, zažádat o sazbu D56d a rázem by 1 kWh stála 3 koruny - roční úspora přes 20 tisíc, náklady na úsporu = flaška až 2000 pro revizáka.
goodbie píše:pedpokládám,že ten kompresor nebude ve vodě a určitě je někde v samostatné místnosti a dále vede jenom vzduchová hadice.jestli chceš provozovat třífázovej motor na 230V tak to asi bez frekvenčního měniče půjde jen těžko Ať jej budeš napájet z baterii nebo panelů,sám měniče mám doma v provozu a žádný nesnesitelný hluk to nedělá měnič téměř není slyšet a motor se chová jako motor.
![]() |
|
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník