Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je stř led 24, 2018 12:45 am


navrh fve pk

FVE systémy bez dodávek do DS pouze pro vlastní spotřebu - ostrovní hybridní FVE
PředchozíDalší

Re: navrh fve pk

Příspěvekod 007ToMMaS » pon kvě 20, 2013 8:20 pm

Smiem sa spýtať prečo ste sa rozhodli pre hentaký druh príchytiek? :) Vyšli lacnejšie ako AL profily s príslušenstvom? Alebo proste čo dom dal? :) Neohne ich cez zimu keď na to napadá veľa snehu?
007ToMMaS
 
Příspěvky: 832
Registrován: sob zář 15, 2012 7:53 pm
Reputation: 10

Re: navrh fve pk

Příspěvekod casiomk » pon kvě 20, 2013 8:43 pm

007ToMMaS píše:Smiem sa spýtať prečo ste sa rozhodli pre hentaký druh príchytiek? :) Vyšli lacnejšie ako AL profily s príslušenstvom? Alebo proste čo dom dal? :) Neohne ich cez zimu keď na to napadá veľa snehu?


jedna stala 0,90 centov je ich tam 72 urcite to bolo lacnejsie ako original al profily , vydrzat by to malo ohnut sa nemaju kde lebo panely tvoria celok nemaju kde ujst , po krajoch ide esce plechovanie
casiomk
 
Příspěvky: 65
Registrován: ned bře 10, 2013 9:34 pm
Bydliště: slovakia
Reputation: 0

Re: navrh fve pk

Příspěvekod casiomk » úte črc 02, 2013 8:37 am

zdravim
tak elektraren je v skusobnej prevadzke ,napojena zataz 600W + ups smart 2200
http://mkservis.no-ip.biz/solar.php

len sa mi stava ze ups po zapnuti ukazuje plne baterie ale asi tak po 2 hod. su na jednom dieliku a zacne ups pipat ked ju vypnem a zapnem znova ukaze plne baterie , nechapem to

prifazovaci menic sa nedal pouzit funguje iba do 52V a mne tristar baterie nabije az na 58,65V ( neviem ci to je spravne)
casiomk
 
Příspěvky: 65
Registrován: ned bře 10, 2013 9:34 pm
Bydliště: slovakia
Reputation: 0

Re: navrh fve pk

Příspěvekod Lui » úte črc 02, 2013 8:44 am

casiomk píše:len sa mi stava ze ups po zapnuti ukazuje plne baterie ale asi tak po 2 hod. su na jednom dieliku a zacne ups pipat ked ju vypnem a zapnem znova ukaze plne baterie , nechapem to


To je normálne....aj mne to už tak robí,asi tak dva tri roky v kuse....a pípatko som surovo odvrtal.... :mrgreen:
málo Wp ::pv:: , málo Ah *batt* , 48V Pb systém,4 x MPPT VT-80, 12kw menič , záloha-6Kw UPS-keby dačo :) a zopár APC smart 2200/3000 , BMV-600S
Záloha:260Wp ::pv:: ,12V Pb 1000Ah *batt* , epsolar 10 dvakrát ,victron 350w sinus
Uživatelský avatar
Lui
 
Příspěvky: 656
Registrován: pon srp 08, 2011 2:14 pm
Bydliště: Slovensko
Reputation: 11

Re: navrh fve pk

Příspěvekod rob.brno » úte črc 02, 2013 9:39 am

Lui,Casiomk:
Chlapi, kde se dá sehnat za rozumný peníz ups smart 2200 nebo 3000 bez aku?

Už se po ni pár měsíců po inzerátech pídím a zatím marně. Mám sice apc1400, ale ta 1kw výkonu je mi málo :-)
rob.brno
 
Příspěvky: 779
Registrován: sob čer 09, 2012 8:14 am
Reputation: 8

Re: navrh fve pk

Příspěvekod Lui » úte črc 02, 2013 9:46 am

rob.brno píše:Mám sice apc1400, ale ta 1kw výkonu je mi málo :-)

Ale 2200-3000 ide už na 48V.... :| to Ti nepomože...jedine že prejdeš na 48V systém.... :|
málo Wp ::pv:: , málo Ah *batt* , 48V Pb systém,4 x MPPT VT-80, 12kw menič , záloha-6Kw UPS-keby dačo :) a zopár APC smart 2200/3000 , BMV-600S
Záloha:260Wp ::pv:: ,12V Pb 1000Ah *batt* , epsolar 10 dvakrát ,victron 350w sinus
Uživatelský avatar
Lui
 
Příspěvky: 656
Registrován: pon srp 08, 2011 2:14 pm
Bydliště: Slovensko
Reputation: 11

Re: navrh fve pk

Příspěvekod rob.brno » úte črc 02, 2013 10:37 am

Lui píše: to Ti nepomože...jedine že prejdeš na 48V systém.... :|

Samo se 48V počítám, spíš by byl horší klidový proud UPS. APC1400 si bere 1,2A. Opravdu si ty 48V verze berou 4A!?
rob.brno
 
Příspěvky: 779
Registrován: sob čer 09, 2012 8:14 am
Reputation: 8

Re: navrh fve pk

Příspěvekod ace » úte črc 02, 2013 11:12 am

rob.brno píše:Lui,Casiomk:
Chlapi, kde se dá sehnat za rozumný peníz ups smart 2200 nebo 3000 bez aku?


Mám jednu UPSku APC Smart 2200 INET bez aku, kterou jsem koupil na Aukru, ale nakonec nepoužil a případné využití zřejmě nebude v dohledné době. Má i ethernet port. Možná bych prodal. Nekoupil jsem ale bohužel zrovna nejlevněji, co je "rozumný peníz" ?
ace
 
Příspěvky: 98
Registrován: stř říj 26, 2011 9:55 pm
Reputation: 1

Re: navrh fve pk

Příspěvekod rob.brno » úte črc 02, 2013 11:31 am

ace píše:Mám jednu UPSku APC Smart 2200 INET bez aku, kterou jsem koupil na Aukru, ale nakonec nepoužil a případné využití zřejmě nebude v dohledné době. Má i ethernet port. Možná bych prodal. Nekoupil jsem ale bohužel zrovna nejlevněji, co je "rozumný peníz" ?

Levný peníz je tak max. 1000kč, já ji totiž taky zatím nepotřebuji, ale sháním součásti, abych to cca do roka mohl pořešit.
rob.brno
 
Příspěvky: 779
Registrován: sob čer 09, 2012 8:14 am
Reputation: 8

Re: navrh fve pk

Příspěvekod ace » úte črc 02, 2013 12:08 pm

rob.brno píše:
ace píše:Mám jednu UPSku APC Smart 2200 INET bez aku, kterou jsem koupil na Aukru, ale nakonec nepoužil a případné využití zřejmě nebude v dohledné době. Má i ethernet port. Možná bych prodal. Nekoupil jsem ale bohužel zrovna nejlevněji, co je "rozumný peníz" ?

Levný peníz je tak max. 1000kč, já ji totiž taky zatím nepotřebuji, ale sháním součásti, abych to cca do roka mohl pořešit.

Za tisíc sehnat je naprosto nereálné, to je cena zcela mimo. Za to se prodávají tak možná ještě šestistovky nebo sedmistovky bez aku. Já ji kupoval za 4 tisíce + nemalé dopravné.
ace
 
Příspěvky: 98
Registrován: stř říj 26, 2011 9:55 pm
Reputation: 1

Re: navrh fve pk

Příspěvekod ok1lpd » úte črc 02, 2013 12:28 pm

rob.brno píše:
Lui píše: to Ti nepomože...jedine že prejdeš na 48V systém.... :|

Samo se 48V počítám, spíš by byl horší klidový proud UPS. APC1400 si bere 1,2A. Opravdu si ty 48V verze berou 4A!?



Mám tu 3kW a 5kW APC UPS a ani jedna nebere víc než 2A na 48V. M.
Uživatelský avatar
ok1lpd
 
Příspěvky: 19
Registrován: pon říj 08, 2012 5:45 pm
Bydliště: Neggercity near Prag
Reputation: 0

Re: navrh fve pk

Příspěvekod rob.brno » úte črc 02, 2013 2:48 pm

ok1lpd píše:Mám tu 3kW a 5kW APC UPS a ani jedna nebere víc než 2A na 48V. M.


No sice je to skoro 100W, ale není to tak zlé, díky za info.
JAký má reálný výkon ta 5kw apc?
rob.brno
 
Příspěvky: 779
Registrován: sob čer 09, 2012 8:14 am
Reputation: 8

Re: navrh fve pk

Příspěvekod rob.brno » úte črc 02, 2013 2:51 pm

ace píše:Za tisíc sehnat je naprosto nereálné, to je cena zcela mimo. Za to se prodávají tak možná ještě šestistovky nebo sedmistovky bez aku. Já ji kupoval za 4 tisíce + nemalé dopravné.


Je to možné. Zkouším kontaktovat ještě jednu firmu co je v likvidaci.
rob.brno
 
Příspěvky: 779
Registrován: sob čer 09, 2012 8:14 am
Reputation: 8

Re: navrh fve pk

Příspěvekod Lui » úte črc 02, 2013 4:08 pm

rob.brno píše:
ok1lpd píše:Mám tu 3kW a 5kW APC UPS a ani jedna nebere víc než 2A na 48V. M.


No sice je to skoro 100W, ale není to tak zlé, díky za info.
JAký má reálný výkon ta 5kw apc?


Biela APC smart 2200-ka má 1600 W.
čierna APC smart 2200-ka ma 1980 W...a spotreba naprázdno je 1,5A pri 54V....teraz som to meral.
Biela APC matrix 5000-ka má tuším 3500 W
čierna APC matrix 5000-ka má tuším 4200 W.
málo Wp ::pv:: , málo Ah *batt* , 48V Pb systém,4 x MPPT VT-80, 12kw menič , záloha-6Kw UPS-keby dačo :) a zopár APC smart 2200/3000 , BMV-600S
Záloha:260Wp ::pv:: ,12V Pb 1000Ah *batt* , epsolar 10 dvakrát ,victron 350w sinus
Uživatelský avatar
Lui
 
Příspěvky: 656
Registrován: pon srp 08, 2011 2:14 pm
Bydliště: Slovensko
Reputation: 11

Re: navrh fve pk

Příspěvekod atom » úte črc 02, 2013 4:46 pm

jen pro doplnění a upřesnění toho co jsem zkoušel u sebe:
černá APC smart 3000-ka RM 3U, má 2700W a bere si naprázdno 1,87A/50,4V
bílá APC matrix 5000-ka, má 3750W a naprázdno žere 2,10A/51,2V
Tristar / 11kWh v lithiu / 3,4kWp / Matrix 5000VA / arduino / >18MWh :o / start 05/2012 s 440Wp.
atom
 
Příspěvky: 423
Registrován: sob čer 02, 2012 7:22 pm
Bydliště: 580m n.m. na Vysočině
Reputation: 4

Re: navrh fve pk

Příspěvekod ostrovpoděbaby » pon črc 08, 2013 2:41 pm

Měl bych takový dotaz. Na té APC smart lze nastavit upřednostnění baterií před sítí? Vždyť když by měla připojenou síť na vstupu, tak by solární energii z baterií nepoužívala kromě výpadku!?
ostrovpoděbaby
 
Příspěvky: 69
Registrován: stř srp 22, 2012 8:38 am
Reputation: 0

Re: navrh fve pk

Příspěvekod Lui » pon črc 08, 2013 3:46 pm

ostrovpoděbaby píše:Na té APC smart lze nastavit upřednostnění baterií před sítí?


Nie....to sa nedá nastavit....je to záložný zdroj....takže je továrensky tak spravený....aby proste fungoval pri výoadku DS.... :?
málo Wp ::pv:: , málo Ah *batt* , 48V Pb systém,4 x MPPT VT-80, 12kw menič , záloha-6Kw UPS-keby dačo :) a zopár APC smart 2200/3000 , BMV-600S
Záloha:260Wp ::pv:: ,12V Pb 1000Ah *batt* , epsolar 10 dvakrát ,victron 350w sinus
Uživatelský avatar
Lui
 
Příspěvky: 656
Registrován: pon srp 08, 2011 2:14 pm
Bydliště: Slovensko
Reputation: 11

Re: navrh fve pk

Příspěvekod ostrovpoděbaby » pon črc 08, 2013 4:27 pm

A k čemu ji tedy v solárním systému používáte?To když chcete přepnout na solar tak schodíte jistič a když ho zapnete, tak zase jedete na síť?
ostrovpoděbaby
 
Příspěvky: 69
Registrován: stř srp 22, 2012 8:38 am
Reputation: 0

Re: navrh fve pk

Příspěvekod atom » pon črc 08, 2013 4:32 pm

síť není nutná, tyhle ups jdou zapnout/vypnout i bez sítě, takže je to stejné jako jakýkoliv měnič. Když chce někdo bezvýpadkový přechod síť/solar tak pak lze zapnout/vypnout jistič.
Tristar / 11kWh v lithiu / 3,4kWp / Matrix 5000VA / arduino / >18MWh :o / start 05/2012 s 440Wp.
atom
 
Příspěvky: 423
Registrován: sob čer 02, 2012 7:22 pm
Bydliště: 580m n.m. na Vysočině
Reputation: 4

Re: navrh fve pk

Příspěvekod casiomk » stř črc 10, 2013 8:11 am

nevie nikto poradit ako urobit logovanie a robenie grafov na webovu stranku z tristaru ? Hladal som na internete ,len som nic nenasiel , ten ich soft je onicom ,vzdy mi urobi graf iba na 24 hodin potom to prestane zobrazovat
casiomk
 
Příspěvky: 65
Registrován: ned bře 10, 2013 9:34 pm
Bydliště: slovakia
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na Bez dodávek do DS

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'