od jara » úte úno 12, 2013 12:42 pm
VAS NAZOR
Příspěvekod jara » úte úno 12, 2013 1:37 pm
Zdravim vsechny na foru a chtel bych vedet jaky nazor byste meli na firmu, ktera by udelala praci, jak vam popisi.
Nebudu uvadet nazev firmy.
Pan prijel ve kolem 12oo a jeho ukolem bylo nainstalovat SDS a SSr rele a jednotku ochran. Pan je profesional, vse privezl jiz na din liste propojene, takze jsme byli domluveni, ze se to prehodi do moji rozvodove skrine a propoji s mym FVE systemem a DS vnitrnim rozvadecem. Prace probihala a pan najednou zjistil, ze mu chybi naradi, bezne veci jako vrtacka, kabely k propojeni atd. Pokud bych vse doma nemel, pan by jel za 10 min. domu. Nebyl problem, vse jsem poskytl. Pan si dal u nas kafe, obed i s polevkou, neco na piti(radi pohostime). Zacalo byt pozde a tma. Pripojovalo se vse k DS rozvodnici a zacal problem. Pan vypnul hl. jistic a zacal pripojovat vse k jisticum v rozvodnici. U jednoho jistice mu nesel povolit sroub, tak mi jistic znicil a sroub kompletne strhl. (samozrejme moje chyba z pozdejsi emailove komunikace) Mezi tim, jak byl vypnut hl. jistic se nam v dome zvysil tlak v topeni vytapene krbem s vymenikem na 4 bary(bezne 1) a teplota nebyla meritelna pres 150 C. (pan vedel z nasi emailove komununikace, ze toto zarizeni mame v dome) Vytekla vetsina nemrznouci smesy z topeni, uhasili jsme ohen v krbu, tlak spadl. Pan rekl, ze s tim uz nemuze nic delat, vzal se a odjel. Byli jsme jeden a pul dne s mou dcerou 2.5 let v 5 C v dome mozna min, byla proste zima. Naklady na opravu topeni 1500 kc.(meli jsme stesti, topenar je znamy) Nedodelana prace a z emailove komunikace s panem jsem zjistil, ze on neni za nic zodpovedny a vse je ma chyba. Chtel jsem jen nahradit 1500 kc. Pan mi take zauctoval rozvodnici, kterou si ale odvezl s sebou. Jeste si pan stezoval, ze pracoval jen v 9 C, protoze vse mam v chladne mistnosti kvuli bateriim a reglu. Pan si jeste zauctoval dopravu(nic proti), ale k nasledne oprave co ponicil si ji chtel uctovat zase. Kdybych si to nedodelal sam( je pravda, ze dle jeho instrukci), tak to nemam, nebo to dodela nekdo jiny(firma) a naklady budu pozadovat na nem.
OTAZKA:
1) JAK BYSTE BYLI S TOUTO PRACI SPOKOJENI????
2) A CO BYSTE V MEM PRIPADE DELALI????
Dekuji za odpovedi
Panely 2,5 Kw ,regulator PCM 8048,baterie 720 Ah, system 24v, menic 5000W