Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte pro 10, 2019 2:53 pm
gupa píše:Tak mi ukažte ten kotel který to bude ohřívat na takovou teplotu bez zbytečných ztrát. Olej když se dá k tenké stěně kde je zrohé strany plamen, zplyňuje. Když se dá k tlusté stěně nebo se dá nějaká přepážka mezi oheň a tenkou stěnu, tak se špatně ohřívá. Budu-li mít články, které potřebují 300°C, teplota z ohniště do komína bude jaká? Není to tak jednoduché. A to ještě nejsem u nutné olejotěsnosti která bývá velký problém. Takový zdroj tepla jde nějak vymyslet a zkonstuovat, ale zase taková brnkačka to není u 300°C ohřívaného média.
Ondřej píše:vmax2: Dobrá, a co si sám myslíš o tom webu? Třeba o tom, že ani na jednom videu neukazuje ampérmetr?
drama píše:V praxi to jistě bude chtít doladit, ale v zásadě bych si to představoval úplně stejně jako teplovodní kotel s žebry s tím rozdílem, že tam budou tato žebrování 2x a to vnitřní bude olejové.
Ondřej píše:Nemám zájem
drama píše: Do stávajícího vhodného teplovodního kotle zavedeme
drama píše:Tak to popíšu ještě jinak. Do stávajícího vhodného teplovodního kotle zavedeme nad topeniště třeba tu Vámi zmiňovanou trubku. Termostatem budeme hlídat teplotu oleje 270 stupňů. To by mělo jít s přihlédnutím k problémům uvedeným výše, nebo myslíte že ne?
střídač píše:Ondřej píše:Nemám zájem
Jelikož nejsem líný, zmíněného pana spirita jsem navštívil a vše si důkladně prohlédl, tudíž jsem viděl i ampérmetr. ALE, jelikož bych opakoval o co není zájem, a já zase nemám zájem někomu cokoli opakovat, tak rozuzlení zápletky skončí na oboustranném nezájmu.
![]() |
|
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků