Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned led 17, 2021 6:18 am
kyocera píše:Zdravím,
Pro kybos, Vaši odpověd přepošlu doktorandovi, ale neuvedl jste odkaz na Vámi citovanou práci z
Roku 2012. Proto jsem hledal a našel tuto práci Ing.Petra Kosiny a příslušného
Supervizora doc.Ing. Jiří Šandera Ph.D. z roku 2012
Ale pokud cituje kybos opravdu z této práce, odkaz uvádím zde
https://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace ... e_id=58970
Tak v této práci NENÍ žádný takový barevný obrázek s rozložením proudové hustoty pásku
jak kybos uvádí.
Ani uvedenou citaci kybose jsem v této práci nenašel.
youda píše:Ahoj Kybosi,
prosím tě, je opravdu nutné se tak moc opírat do člověka, který byl požádán o radu a nezištně se s námi podělil o svůj názor? Ano, průřez a průměr jsou dvě rozdílné veličiny, ale snad všichni chápeme, co bylo danou větou myšleno. Vždyť i tady na fóru se často zaměňují kW a kWh, a někteří zdejší experti bez uzardění použijí rezistor 5k6 místo 4k7 a pak se diví, proč to zapojení není spolehlivé. A kopanec do zadele ani tahání kanálama jsem zde v obou uvedených případech zatím moc nezaznamenal.
youda píše:Co se týče skin a proximity efektu, musíme uznat, že oba jevy existují a mají výrazný vliv na konstrukci elektroniky. Konkrétní otázkou pak je, jak velký je vliv těchto efektů v případě frenkvencí a rozměrů drátků, lanek a pásků, o kterých se tu bavíme. Jak jsem koukal do tebou zmíněné práce, celá se točila okolo vlivu těchto efektů na konstrukci planárních transformátorů vyráběných vypálením tenké vrstvy kovové pasty na keramické podložce. Jelikož to sám nedokážu posoudit, rád bych se zeptal: lze zjištěné skutečnosti aplikovat i na naši konkrétní situaci, nebo bude jejich vliv jen marginální?
Děkuji,
Youda
kyocera píše:... V případě svářecího trafa měla Cu
folie šířku 100mm. Nepředpokládám, že výrobce je hloupý , spíše si spočítal, že pro
použitý kmitočet takové řešení vyhovuje.
youda píše: Proč tedy není barevný přechod znázorňující proudovou hustotu rovnou vyobrazen ve tvaru elipsy? Odpověď je jednoduchá - lineární barevný přechod se na PC udělá velmi snadno, elipsovitý mnohem obtížněji
kodl69 píše:ale fyzika se od té doby nezměnila, nebo jo?
kodl69 píše:a tady něco, kde TI doporučuje přesně pro můj případ (akorát naopak primár a sekundár) páskový vinutí, s tloušťkou podobnou dvojnásobku hloubky vniku: https://www.ti.com/lit/ml/slup127/slup127.pdf na straně 14 vpravo.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník