Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát zář 20, 2019 4:21 am


Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Diskuze, rady, nápady, postřehy v oblasti alternativních zdrojů energie, elektrorozvodů, elektrozařízení, regulace, komponent a úsporných spotřebičů.
Další

Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Příspěvekod mypower.cz » ned čer 26, 2016 3:00 pm

Ahoj, většina arduinistů a bastlířů určitě zná relé SRD-05VDC-SL-C. Klasický relé modul k arduinu. V datasheetu píšou

7. CONTACT RATING

Contact capacity - Resistive Load - 10A @ 125VAC / 30VDC / 250VAC

Z toho plyne 250VAC x 10A = 2500W. Není tam uveden čas, nepokládám to tedy za špičkový výkon ale trvalý, jinak by tam byl uveden čas, v rámci něhož je možno tento výkon prohnat kontakty.

O něco níže je ale Max. Allowable Power Force 800VAC/240W, 1200VA/300W

:sm1:

To znamena co toto? Čert aby se v tom vyznal v téhle dokumentaci.

Datasheet: http://datasheetcafe.databank.netdna-cd ... asheet.pdf

Je z toho někdo chytřejší? Chci tím relé spínat 4.3A na 230VAC a 6.5A na 230VAC. Chci od toho relé moc? Bude se jednat o odporovou zátěž.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | Podzimní sraz 21.9.2019 (PDF)
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3689
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Příspěvekod FRSO » ned čer 26, 2016 3:27 pm

mypower.cz píše:Ahoj, většina arduinistů a bastlířů určitě zná relé SRD-05VDC-SL-C. Klasický relé modul k arduinu. V datasheetu píšou

7. CONTACT RATING

Contact capacity - Resistive Load - 10A @ 125VAC / 30VDC / 250VAC

Z toho plyne 250VAC x 10A = 2500W. Není tam uveden čas, nepokládám to tedy za špičkový výkon ale trvalý, jinak by tam byl uveden čas, v rámci něhož je možno tento výkon prohnat kontakty.

O něco níže je ale Max. Allowable Power Force 800VAC/240W, 1200VA/300W

:sm1:

To znamena co toto? Čert aby se v tom vyznal v téhle dokumentaci.



Datasheet: http://datasheetcafe.databank.netdna-cd ... asheet.pdf

Je z toho někdo chytřejší? Chci tím relé spínat 4.3A na 230VAC a 6.5A na 230VAC. Chci od toho relé moc? Bude se jednat o odporovou zátěž.


Zdravím, no dokumentace je opravdu nějalá divná,ale dle potisku na relátku je 7A/230V, takže by to mělo vyhovovat.
FRSO
 
Příspěvky: 939
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Příspěvekod pezizka » ned čer 26, 2016 5:20 pm

No jestli je cívka na DC 5V tak snad není problém najít přehršel relat za pár peněz a věhlasných výrobců při odporové zátěži na 16A 230AC :yes: Ale jestli je tam bezpodmínečně třeba, což si nemyslím, oněch 3V tak je to horší, nikoliv však neřešitelné :mrgreen:
pezizka
 
Příspěvky: 536
Registrován: úte čer 24, 2014 7:23 pm

Re: Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Příspěvekod kodl69 » ned čer 26, 2016 7:57 pm

Podle dokumentace pro tenhle typ relé pro 230V 10A, ale mám odzkoušený na větší odběry (2kW topná spirála), což toto asi bude, tak tohle:
http://www.tme.eu/cz/details/40.61.9.00 ... 190050000/
je k tomu i patice, takže pěkná montáž na din lištu, a nebo patice do DPS, určitě doporučuju relátka snadno vyměnitelný, za pár let, až ti ta neznačková čína umře, tak se to na dps bude blbě vyměňovat, nehledě na to, že třeba bude nějaký v patici vedle nepoužívaný... Navíc není odporová zátěž jako odporová zátěž, schválně si ohmmetrem změř odpor za studena a vypočti proud, kterej tam v okamžiku sepnutí poteče, a to by mělo to relé vydržet, jinak je to relé zboží krátkodobé spotřeby. Já si něco jako tenhle modul vyrobil, ULN2003 a relátka na bastl desce.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 3858
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Příspěvekod mypower.cz » ned čer 26, 2016 11:13 pm

Zatím teda asi nějak takhle ...

schema.png


Bude to určeno pro připojení k micrologu. Trápí mě těch celkových 571mA pro napájení spínacích cívek jednotlivých relé. Při napájení micrologu (Arduino MEGA 2560) z USB portu z Raspberry Pi to při zapnutí všech relé resetne microlog, protože asi USB port na raspberry to zařízne na 600mA (571mA + spotřeba Arduina) a dál nejde. Takže relé odpadnou, microlog se resetne a nazdar. Asi napájet zvlášť arduino a najít nějaký zdroj 5VDC alespoň 1A pro 8 relé. Mimochodem RPi má prý nějaký sw hack jak do USB portu pustit 1A, ale nezkoušel jsem. Otázka taky co to udělá, když microlog (Arduino) budu napájet do USB vstupu pěti volty a na USB portu (zdroj) dovolím 1A po USB kabelu, tak jestli to nebude dělat neplechu, když spotřeba arduina a 571mA @ 5V poteče spoji na desce arduina až k pinům odkud napájím relé moduly. Ty spoje by to ale asi měly bezproblémů zvládnout, hádám.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | Podzimní sraz 21.9.2019 (PDF)
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3689
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Příspěvekod kodl69 » ned čer 26, 2016 11:34 pm

Tak nejjednodušší řešení je ty relátka dát 12V a připojit je na 12V zdroj, ten uln2003 je do 50V...http://www.tme.eu/cz/details/uln2003an/ ... struments/ a stojí 7Kč+DPH, relátka si dej jaký ti libo, třeba na 24V nebo napětí který ti vyhovuje. Pak jsou samozřejmě relátka s malou spotřebou a relátka bistabilní, co potřebují jenom impuls na sepnutí - vypnutí a jinak nic nežerou. Pokud by to bylo napájený ze stabilizátoru z Arduina, tak ten taky moc nedá, když na něm mám displej a w5100, tak při 9V se co chvilku resetuje na přehřátí, řešil jsem to step-down nastaveným na 7V.
Jestli používáš analogový vstupy, a máš referenční napětí tak jak je arduino standart z napájení 5V, tak to jistě neplechu dělat bude. A pořádnou.
jenom pro inspiraci: relé 12V cívky, se dvěma cívkami - jedna zapne, druhá vypne, kontakty 16A http://www.tme.eu/cz/details/rtx3-1at-c ... 1937650-8/. Nulový odběr v jakémkoliv stabilním stavu ( tj. po resetu je potřeba ty relátka popřepínat do nějakýho default stavu, jinak nikdo neví jak jsou sepnutý - rozepnutý, ale to může proběhnout sekvenčně, jedno po druhým).
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 3858
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Příspěvekod mypower.cz » sob črc 23, 2016 11:24 am

Zdravim, vic hlav vic vi, tak se chci zeptat, zdali spojeni zemi (GND) mezi napajenim rele a napajenim arduina v nakreslenem schematu je OK, nebo to bude delat nejakou neplechu. Toto jsou ted me aktualni moznosti z komponent ktere mam po ruce. Raspberry je tam za ucelem prubezneho vyvoje a moznosti po siti udelat pres USB upload nove verze programu do Arduina. Zaroven je tim i Arduino napajeno ale pro napajeni i Rele to uz nestaci. Proto je potreba napajet v teto sestave rele zvlast.

Pozdeji prebastlim lepe, nejlepe vse napajeno jednim 24V>5V 1-2A DCDC menicem.

Diky za pripadne postrehy.

:))
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | Podzimní sraz 21.9.2019 (PDF)
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3689
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Příspěvekod goodbie » sob črc 23, 2016 11:45 am

Ahoj možná bych to propojil s druhým zdrojem a RSB
goodbie
 
Příspěvky: 1046
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Příspěvekod Frenky » sob črc 23, 2016 2:43 pm

mypower.cz píše:Zdravim, vic hlav vic vi, tak se chci zeptat, zdali spojeni zemi (GND) mezi napajenim rele a napajenim arduina v nakreslenem schematu je OK, nebo to bude delat nejakou neplechu. Toto jsou ted me aktualni moznosti z komponent ktere mam po ruce. Raspberry je tam za ucelem prubezneho vyvoje a moznosti po siti udelat pres USB upload nove verze programu do Arduina. Zaroven je tim i Arduino napajeno ale pro napajeni i Rele to uz nestaci. Proto je potreba napajet v teto sestave rele zvlast.

Pozdeji prebastlim lepe, nejlepe vse napajeno jednim 24V>5V 1-2A DCDC menicem.

Diky za pripadne postrehy.

:))


Ahoj Filipe
Taky to takto řeším a je to vpořádku. Já tam tedy mám ten DC/DC měnič. :D
18x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, AKU 48V LFP200Ah, 2x AKU DURATHON E4815. Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou.
http//95.85.214.80, viewtopic.php?f=3&t=4809
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 670
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Doubravička

Re: Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Příspěvekod mypower.cz » sob črc 23, 2016 5:00 pm

Premyslel jsem a nejsem si jisty, jestli nespojit i ty plusy tech zdroju, ale co tim ziskam, a co se muze stat kdyz spojene nebudou? Zem musim spojit minimalne, aby ty signaly pro rizeni rele z digitalnich pinu arduina mely uzavreny obvod, protoze GND je spolecna u rele jak pro obvod civky, tak pro signal pro rizeni. To spojene plus by znamenalo asi 2A na 5V ale otazka .. jestli to tem zdrojum bude sedet a nebudou se nejak mlatit... nevim .. bylo by to taky obejiti regulace na USB z raspberry do arduina.

hm ? :)) :sm1:
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | Podzimní sraz 21.9.2019 (PDF)
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3689
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Příspěvekod kodl69 » sob črc 23, 2016 5:45 pm

plusy nespojuj, tvoje obava je na místě. Jedině, kdybys to celý napájel jedním dostatečně výkonným zdrojem.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 3858
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Příspěvekod mypower.cz » sob črc 23, 2016 6:26 pm

Napada me ze tohle by nemusel byt problem, pokud by se oba adaptery nehadaly nejak ...

schema3.png


Což ve výsledku spěje k:

schema4.png


:)) ::popcorn::
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | Podzimní sraz 21.9.2019 (PDF)
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3689
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Příspěvekod xmasin » ned črc 24, 2016 10:08 am

Jak je napájené RasPi? Přes microUSB nebo přes piny na desce? Našel jsem na Internetu, že některé zdroje používané pro napájení RasPi přes micro USB měly slabé kabely a při vyšším zatížení na USB na nich docházelo ke snížení napětí a na to RasPi divně reagovalo. Doporučil bych, pokud to už tak není, napájet RasPi přes piny přímo na desce.
xmasin
 
Příspěvky: 1137
Registrován: čtv čer 28, 2012 8:45 pm

Re: Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Příspěvekod mypower.cz » ned črc 24, 2016 1:42 pm

xmasin píše:Jak je napájené RasPi? Přes microUSB nebo přes piny na desce? Našel jsem na Internetu, že některé zdroje používané pro napájení RasPi přes micro USB měly slabé kabely a při vyšším zatížení na USB na nich docházelo ke snížení napětí a na to RasPi divně reagovalo. Doporučil bych, pokud to už tak není, napájet RasPi přes piny přímo na desce.


Pres mikroUSB. Raspi samo o sobe jede bez preruseni i kdyz napaji arduino. Kdyz napaji arduino a vsechny rele, tak se arduino resetne, raspi jede dal a rele odpadnou a arduino znovu nabootuje. Coz znamena asi prekroceny limit USB z raspberry v momente sepnuti vsech rele + arduino do toho. Takze je potreba asi tedy rele napajet jinak. Raspi tam potrebuju kvuli vzdalenemu vyvoji micrologu.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | Podzimní sraz 21.9.2019 (PDF)
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3689
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Příspěvekod xmasin » ned črc 24, 2016 3:51 pm

mypower.cz píše:Pres mikroUSB. Raspi samo o sobe jede bez preruseni i kdyz napaji arduino. Kdyz napaji arduino a vsechny rele, tak se arduino resetne, raspi jede dal a rele odpadnou a arduino znovu nabootuje. Coz znamena asi prekroceny limit USB z raspberry v momente sepnuti vsech rele + arduino do toho. Takze je potreba asi tedy rele napajet jinak. Raspi tam potrebuju kvuli vzdalenemu vyvoji micrologu.

Právě podobné chování bylo popisované v tom problému, který zmiňuji. Tam se jednalo o proudově náročnější USB WiFi kartu, kdy po zapnutí karty pokleslo na USB napětí a karta se od USB odpojila i když RasPi fungovalo dál.
xmasin
 
Příspěvky: 1137
Registrován: čtv čer 28, 2012 8:45 pm

Re: Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Příspěvekod mypower.cz » sob črc 30, 2016 11:54 am

Mno, takze napajim to pomoci tohoto schematu: viewtopic.php?t=3121&p=55277#p55257 s uspechem a stabilne ale ma to jeste jednu vadu. Pokud je arduino vypnute a rele jsou napajena, pak se vsechny rele zapnou, coz neni moc dobre. Nerikejte mi ze mam dat 8 pulldown rezistoru a spojit odporem kazdy signalovy vstup do rele a zem.

Je to prosim nejak jeste resitelne jestli nekdo vi? Co jumper na releovych modulech? JD-VCC, VCC, GND, ten s tim nijak nesouvisi?
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | Podzimní sraz 21.9.2019 (PDF)
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3689
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Příspěvekod mypower.cz » sob črc 30, 2016 3:03 pm

Pulldown rezistor nedela nic. 10K, 4k7 nic.
220R nezkousim to uz je malo. Nebo ne?

Tak asi z duvodu bezpecnosti me napada jedine. Pokud nejede menic, jsou off vsechny spotrebice ktere jsou z neho napajeny bez ohledu na sepnuti rele. Takze jelikoz je stav kdy pri vypadku napajeni arduina jsou vsechny rele sepnuty, tak toto je chybny stav a ten se da detekovat a tim shodit menic. Napada me tedy ze pokud rele R8 je ON, pak nepujde menic v pripade ze rele R7 bude take ve stavu ON. Menic tedy pojede pouze pokud R7 bude OFF a R8 ON.

schema5.png


Vidi tam nekdo nejaky problem o kterem zatim nemam tucha?

Dulezite je proste to, aby kdyz system neni pod kontrolou z duvodu jakekoliv nepredpokladne chyby, vypadku napajeni arduina, pak je dulezite vypnout menic a nenapachat skody, napriklad nevymlatit v noci baterky bojlerem.

Pochopitelne neresi to problem vytuhnuti arduina. To uz leda nejakym watchdogem.

EDIT: pak me napada jeste jedna moznost, napajet jednu releovou deslu s dvojici rele z arduina a jednim rele z teto dvojce spinat napajeni ostatnich releovych desek. Nebude-li napajeno arduino, odpadne rele ridici napejeni ostatnich releovych desek a i ostatni rele vypnou. Nevyhodou ale je ze nejmene jedno rele pak musi zustat trvale sepnuto, prave to, ktere ridi napajeni ostatnich releovych desek. Zbytecna spotreba. Otazka je jestli je tak zasadni. Pro zprovozneni tohoto celeho budu beztak potrebovat switch, ktery zere 500mA na 12V, tak mozna jedno seple rele by asi bylo zanedbatelne i kdyz pokud by bylo lepsi reseni bez tohoto trvale sepnuteho rele, bylo by to fajn.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | Podzimní sraz 21.9.2019 (PDF)
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3689
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Příspěvekod rottenkiwi » sob črc 30, 2016 5:15 pm

Neviem či pomožem, ale ja to mám tak, že 8 x relé 5 V 10 A 240 AC 30 DC, bežné na dx.com,
ktoré sú napájané priamo z arduina a arduino stab. zdrojom 7 V.

Nikdy to za 2 roky nepadlo. Z tých relé spínam stykače 240 AC 20 A.
Relé majú el. živ. 100 000 pri nom. I, stykače majú 500 cyklov na hodinu pri nom. I.

Ak odpojím napájanie 7 V, zhasne arduino, zhasne reléová doska, spadnú stykače.

Bál by som sa na relé 10 A dať 2000 W halogén či špirálu bojlera.

Na 10 A dávam max. 30 A 12 V nabíjačku, ktorá sa zapína, keď sa napatie LiFE blíži k 12.39 V.
Dělej vše, jak nejlépe dovedeš. Ale ne lépe. 4. dohoda.
Si anode Spectrum BMS SEI formation Float Ochrana High SOC deg. MPPT Post Bud Bindi 1993
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 2798
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Příspěvekod kodl69 » sob črc 30, 2016 6:06 pm

Nějak to nechápu. Mám nějaký napájecí napětí. Z něj si vytvořím třeba pomocí DC/DC napětí pro relátka ( třeba 7V) a z toho napájím arduino. Tohle jsem nikdy neřešil a asi ani řešit nebudu.
teď mám na stole termostat do bazénu - je napájenej 5V zdrojem, má 5V relé a na desce je stabilizátor 3.3V pro ESP8266, opět žádný problém. Proč si to komplikovat samostatným napájením arduina?
Pokud má arduino mega napájení do vstupu Vss, tak se napájení z usb odpojí, takže zase bez problému.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 3858
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Relé SRD-05VDC-SL-C a max. výkon?

Příspěvekod mypower.cz » sob črc 30, 2016 7:44 pm

kodl69 píše:Proč si to komplikovat samostatným napájením arduina?


Protože se mi to komplikuje zajednak dostupnými komponentami ze kterých můžu bastlit a zadruhé tím, že potřebuju arduino (tedy microlog) mít přes USB připojený k raspberry, abych mohl microlog vzdáleně upgradovat a vyvíjet. Tím pádem u mě nastává "povinnost" díky USB kabelu napájet arduino z USB ale to má limit 500mA a to je při zapnutí všech relé napájených současně s arduinem už na USB port moc a to je právě problém řešený výše v tomto vlákně. Proto dva napájecí zdroje. Později může být výkonnější DCDC 5V měnič, třeba 24VDC -> 5VDC 2A, ale pak nebudu moci mít microlog připojený k raspberry, kvůli těm 5V na USB kabelu.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2 | Podzimní sraz 21.9.2019 (PDF)
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3689
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Další

Zpět na Elektroporadna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'