Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon bře 01, 2021 8:45 am
JiříK píše:Nutno ještě zmínit...
JiříK píše:Mě štve to, že starou pračku měnič dával levou zadní a novou nedá...
abrams píše:Zdravím ,
by mě ani vesnu nenapadlo dráždit pračku slaboučkým měničem.
Motory v pračkách jsou tři typy :
staré (15 let a výše) s asynchroním motorem ,
mladé (15 let a méně + dnešní levné) s kartáčovým motorem a
nové "moderní" takzvané DD Direc Drive .
Měnič dostává největší záhul od asynchroních motorů při jejich rozběhu , převážně bez jakéhokoli omezovače / řízení .
Pračky s kartáčovým (komutátorovým) motorem ala flexka , vrtačka , vysavač ... je ovládán minimálně triakovým regulátorem , nejen z důvodu rozběhu , ale především rychlost točení bubnem praní / ždímání .
Třetí zmíněný typ se neobejde bez kompletní řídící jednotky jež se stará o celý chod motoru , na rozdíl od triakové regulace nevytváří nepříjemné chvění v síti .
Elektronům zdar
abrams píše:Zdravím ,
žel žijeme v době klamů , nepravd a lží. Ať se podívám kamkoli na cokoli , je všude . V určitých kruzích se tomu říká marketing , ja to nazývám opíjení rohlíkem . Například měnič za 1.000 USD s prezentovaným Wýkonem 8kW zní líbivěji
než-li s prezentovaným Wýkonem 2kW . Realita je dejme tomu 4kW , což je z pohledu zákazníka/uživatele přinejmenším zklamáním pokud od něj očekával 8kW . Avšak koupil-li jej zákazník/uživatel coby 2kW a on reálně umí 4kW , je pohled na věc zcela opačný - uživatel má radost . Až na prvním místě de o prachy , tudíž prodejce prodávající železo s nápisem 2kW pojde hlady a prodejce prodávající železo s nápisem 8kW uživí celou famílii .
Elektronům zdar
diablo007 píše:No jelikož můj axpert má řízení účiníku bude proti tomu imunní?
Zpět na DC-AC měniče, střídače, invertory
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků