Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř pro 11, 2019 2:17 pm
kybos píše:Izolační odpor 1k není nic moc.
tomas píše:To znamená že se ti 230Vac může dostat do obvodu s akumulátory a panely a bude to kopat. Případně může také dojít k zničení měniče.
Více: Problémy se střídačem zde:
http://wiki.mypower.cz/slovnik:stridac
viewtopic.php?f=3&t=1798#.U0Zl71Rb8mI
Měniče bez galvanického oddělení je možné použít pouze pro spotřebiče třídy II. tedy ty co mají dvojitou izolaci a bez ochranného zemnícího kolíku.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Elektrick% ... 9ebi%C4%8D
Tyto měniče bez izolace by se dle norem a zákonů měli prodávat pouze se zásuvkou která zamezí použití spotřebiče třídy I.
i tak to není moc bezpečné.
vlkazajac píše:Mám v prevádzke Carspa 24V/1000W druhý rok, včera mala za sebou rovných 700 kWh. Je to celkom pracant, ide často so zaťažením blízkym 800 W ( kompresor chladničky + ohmická záťaž ). Regulovaný vetrák spína niekde tesne pod 500 W trvalého výkonu. Poháňa bez problémov napr. aj vysávač, na pračku nestačí. Pre použietie v kotolni myslím dobre vyhovuje, len netuším, čo by sa stalo v prípade, keď nešťastnou zhodou zopnú naraz dve čerpadlá.
Z hľadiska pripojenia niet čo diskutovať - musí býť použitá trojžilová šnúra a šasi uzemnené.
Bolo by vhodné spýtať sa predajcu, prečo išiel s cenou tak razantne dole, či to nie je náhodou z dôvodu častých reklamácií danej várky.
K izolačnému odporu sa neviem vyjadriť, u mňa nič nekope, u mňa sa maká ))
vlkazajac píše:To tomas:
Ak sa meniče tohto typu ( výstupná zásuvka 230 ) predávajú - a to je realita - v kontexte s tvojim príspevkom a odkazom ide o crime ? Ináč povedané, ak niekto supluje rozvod v chalupe meničom podobného typu bez oddeľovacieho trafa, robí to nelegálne ?
tomasbok píše:Pro info - měnič 12V/230V 1000W čistá sinusovka, jsem již vrátil, protože přenášel rušení do DC 12V přívodní větve. Stačilo, když se zapnul měnič a nemuselo být na výstupu AC 230V nic připojeno a led pásky které jsou také na DC větvi přímo zapojeny začaly, když svítily blikat. Máte prosím nějaký tip na jiný spolehlivý měnič?
Zpět na DC-AC měniče, střídače, invertory
Uživatelé procházející toto fórum: AwarioRss [Bot], CC [Bot] a 0 návštevníků