Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je ned srp 18, 2019 11:42 am


on grid měnič 1500w

Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
PředchozíDalší

Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod solarni-panely.cz » stř bře 26, 2014 10:25 pm

abrams píše:Zdravím ,

jediné galvanické oddělení od DS které na 100% zamezí jakýmkoli přetokům el. do DS je rozpojené vedení stykačem , vypínačem , přepínačem , odpojovačem :wood: .
Trafo je sice galvanicky odděluje primár od sekundáru , ale jediné co brání přetoku el. do DS je elektronika jež onen transformátor řídí :| . Hybridní měniče (jak už označení napovídá) se umí chovat jako klasický DC/AC měnič ale také jako ON-GRID měnič , díky čemuž umí "dososávat" chybějící el. ze sítě když v daný okamžik jeho vlastní DC/AC výkon nestačí na pokrytí okamžité spotřeby - co udělá ... sesynchronizuje svůj DC/AC sínus se sínusem DS a připne se na DS čímž se z něj stává ON-GRID měnič :hell: . Zaspí-li elektronika tak se klidně může stát že bude dodávat el. do DS :uh: .
Příklad :
hybridní měnič o jmenovitém výkonu 3.000W
okamžitá spotřeba domácího "bordelu" 1.860W
bojlér 2.000W
3.000W - 1.860W = 1.140W rezerva - DS netřeba
3.000W - 1.860W - 2.000W = deficit 860W - přifázovat na DS a "docucnout" = hyb. měnič "má" okamžitý výkon 3.860W
bojlér vypne - zaspí-li hyb. měnič = přetok 2.000W :hell: .
Tím "zaspáním" nemyslím vteřiny , ale pár vln sínusu , čehož by si nějakej smart el.měr mohl všimnout :uh: .

Nejen proto jdu cestou obyč DC/AC měniče , nemluvě o jeho poměru cena/výkon oproti hybridům :roll: .

Závěrem (není návodem ::stop:: ) , kdo má od distributora ještě Křižíkův elektroměr , se provozem malých ON-GRID , GRID-TIE měničů bát nemusí ;) ... akorát jej vypnout když se má odečítat ... kolečko točící-se nesprávným směrem v okamžiku když na něj čumí někdo kdo by neměl ... :uh: .
U digitálů je to ošemetnější ... některý připočítavají oběma směry = přetok zaplatím jako odběr :eek2: , má-li zpětnou brzdu tak ten počítá jen jedním směrem a směr opačný ignoruje :fuuu: .

Elektronům zdar *sun* :arrow: *cloud*


Z technického hlediska souhlasím s tím oddělením souhlasím. Dle vyjádření ERU je ale právě takové oddělení jistícím nebo spínacím prvkem považováno za nedostatečné. Viz: http://www.eru.cz/user_data/files/sdele ... oz%202.pdf

Jediným prokazatelným (papírově doložitelným) galvanickým oddělením je myšleno oddělení zařízením s platným prohlášením o shodě (CE), které má v sobě transformátor. Takových zařízení je na trhu samozřejmě více a nejedá se pouze o jednu konkrétní značku. Tzn. já to chápu tak, že pokud mám ostrovní nebo hybridní měnič s trafem, který má platné prohlášení o shodě a takový měnič má na AC in připojenou klasickou přípojku z distribuční soustavy tak se jedná o prokazatelné galvanické oddělení AC strany. To že jsou tam jističe nebo spínací prvky je snad samozřejmé. Pokud by se jakkoliv prokázalo že tomu tak není, tak to může být nepříjemné (např. při selhání a naměřené dodávce či nedejbože při prokázání nepovoleného ostrovního provozu do DS). To že má někdo starého Křižíka s kolečkem bych jako jistou výhodu samozřejmě viděl, ale jen do toho okamžiku, kdy za nepřítomnosti majitele přijede technik ČEZu a zjistí na venkovním elektroměru že se to točí kam nemá :-) Výhodnost starých Křižíků je jasná nicméně je to pouze otázkou času kdy bude i takový elektroměr vyměněn.

Jinak k tomu fungování jako ON GRID měnič. Tady si dovolím trochu nesouhlasit. Klasický ON-GRID měnič funguje úplně jinak než hybridní. Hybridní měnič je nafázován téměř neustále, standardně se nemá od DS důvod odpojovat .. pokud je přítomna DS tak respektuje její napětí i frekvenci. Tedy nic necvaká, vše je plynulé. I v tomto módu je však plně galvanicky oddělen. Jak jistě víte většina u nás používaných ON GRID měničů je většinou TL (tzn. bez transformátoru) a i když se jedná o ON-GRID měnič s trafem (např. SMA SMC 5000) jedná se o paralelní provoz s DS. Všechny ON-GRID měniče tedy už ze své podstaty galvanicky oddělené od DS nejsou. Je třeba si začít neplést ostrovní měniče s funkcí UPS, které se opravdu připínají/odpínají a měniče hybridní, které jsou pokud možno nafázovány na DS stále.
Hybridní měniče tedy obecně naopak galvanicky oddělené jsou a to prokazatelně (prohlášení o shodě) a technicky je toto realizováno právě jejich transformátorem, který technicky opravdu odděluje DS a výstup měniče. Zde si všimněte že všechny hybridní měniče mají 3 základní přípojna místa (AC in, AC Out a připojení do baterek). Pokud je hybridní měnič v 99% času nafázovaný na DS, je tedy stále synchronizovaný a stále také v tomto módu nakupuje cca 10% aktuálního výkonu. Tady je potřeba brát na zřetel, že hybridní měniče se na DS v zásadě "nepřipínají" jsou na ni totiž připnuté stále. Proto jsou hybridní. Díky této topologii nemůže absolutně nikdy k žádnému přetoku dojít a navíc je toto zpětně doložitelné v projektu a dalšími dokumenty jako je ono prohlášení o shodě. Pokud snížíte odběr do domu na minimum měnič stále nakupuje cca 20-40W. Pokud máte spotřebu 5kW, měnič nakupuje 500W. V celkovém poměru spotřebované / nakoupené energie to dělá opravdu poměr cca 10:1. Tzn. pokud spotřebuji cca 30kWh tak jsem průměrně nakoupil cca 3kWh, což se dlouhodobě jeví jako optimální poměr. Pokud se ale s hybridním měničem například rozhodnu odpojovat od DS úplně (např. podle napětí akumulátoru) tak to samozřejmě jde také. Spínání a odpínání je díky DSP samozřejmě vždy v nule. Ušetřené 3kWh ale stejně většinou musím nakoupit později, takže z dlouhodobého hlediska je nejvýhodnější provoz "se sítí" nicméně pro klidný spánek s prokazatelně (nejističově, nespínačově) galvanicky odděleném systému. Toto samozřejmě platí pro hybridní nebo tzv. poloostrovní provoz. Pokud není vůbec DS připojena (ne pouze momentálně odpojena jističem) tak je to samozřejmě správně a nemúže se ani teoreticky nic stát. Jednoduše, při pojistném plnění kdy můžou vzniknout škody na zařízení, DS nebo nedejbože i k nějakým úrazům el. proudem a následném zpětném dokazování/prokazování musí být provozovatel schopen doložit nějakou dokumentací nebo právě oním prohlášením o shodě jasně a zřetelně dokázat to, že selhání způsobila např. závada na jinak schváleném zařízení a ne závada na spečeném jističi nebo spínači který tam neměl co dělat. To riziko je možná malé, nicméně zde je a právě proto je to takto v onom vyjádření specifikováno. Ano jistě každý si může dělat doma co chce .. experimentovat jak je mu libo ale, následky pak můžou být nepříjemné. Tato doba zatím nenastala ale s rozmachem ostrovních, poloostrovních, on grid a hybrid systémů takévé případy teprve mohou nastat.
http://www.solarni-panely.cz - Hybridní fotovoltaické elektrárny, Ostrovní systémy, HomeGrid - naše vlastní domácí síť. Oficiální zastoupení Studer Innotec pro ČR, servis střídačů Studer Innotec.
Uživatelský avatar
solarni-panely.cz
 
Příspěvky: 261
Registrován: sob led 07, 2012 2:47 pm
Reputation: 10
 
  • 0


Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod abrams » čtv bře 27, 2014 9:56 am

Zdravím ,

ohánět se nějakým vyjádření úřadu jež dávno v očích rozumných lidí pozbil vážnosti , kde řadu let vládne bord*l bez špetky zdravého rozumu je dosti zoufalé .

Souhlasím s faktem , že trafo galvanicky odděluje dva el. obvody , ale nezabrání zpětnému toku energie což je fyzikálně nemožné . Jen a pouze rozpojený obvod (stykačem , jističem , přepínačem , sekerou přeseknutý přívod ...) zaručí 100% galvanické oddělení od DS bez možnosti přetoků el. do DS .

To jak Jste popsal fungování Vámi glorifikovaný hybridní měnič je do puntíku to samé jak fungoval můj ON-GRID měnič s Wattroutrem , jen s rozdílem možnosti regulace výkonu měniče ... nic jiného , zázračného Jste nesdělil .

Z Vaší angažovanosti mám dojem že Jste koupil vagón hybridních měničů oněž není valný zájem a tak se Nás snažíte opít rohlíkem :hell: .

Elektronům zdar *sun*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2513
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 321

Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod solarni-panely.cz » čtv bře 27, 2014 1:21 pm

Diky za Vas nazor, ale s tim OnGrid menicem se zasadne pletete. A pokud byste obetoval par sekund prectenim vyjadreni ERU tak by vam snad bylo jasne ze za galvanicke oddeleni nebude nikdo povazovat oddeleni jisticem nebo spinacem. Tzn. nejde o to jak to chapete vy, ale o to jak to chapou distributori a ERU. Samozrejme je vase pravo nerespektovat nic, vcetne energetickeho zakona. Pristup "doma si muzu delat s elektrikou co chci" by se Vam nemusel jednou vyplatit. Pokud nechcete respektovat zakladni bezpecnostni pravidla tak prosim. Neuvedomujete si totiz ze vami zbastlene zarizeni nema prohlaseni o shode a spolehat pouze na oddeleni jisticem nebo stykacem je blaznovstvi. A nejde ted vubec o to jake znacky prodavame. Mimochodem neni to jen jedna znacka menicu. Chtel bych fakt videt jak vysvetlujete distributorovi pretoky z Wattrouteru :-) a tim padem neopravnenou dodavku. Jinak vagon zadnych menicu opravdu nemame, neni ostatne duvod. Studery jsou skladem ve Svycarsku a Xantrexy dokonce v Cesku, cinske menice s trafem ostatne prodavame take.
http://www.solarni-panely.cz - Hybridní fotovoltaické elektrárny, Ostrovní systémy, HomeGrid - naše vlastní domácí síť. Oficiální zastoupení Studer Innotec pro ČR, servis střídačů Studer Innotec.
Uživatelský avatar
solarni-panely.cz
 
Příspěvky: 261
Registrován: sob led 07, 2012 2:47 pm
Reputation: 10
 
  • 0


Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod JirkaK » čtv bře 27, 2014 2:02 pm

Tak on bude asi taky ještě rozdíl v tom, jestli to je "jistič/spínač" NEBO přepínač (což je - nemůžu si pomoct - prvek pro jasné galvanické oddělení od DS) - ideálně přepínač 1-0-2.
JirkaK
 
Příspěvky: 94
Registrován: čtv zář 27, 2012 12:38 pm
Reputation: 1

Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod abrams » čtv bře 27, 2014 2:43 pm

solarni-panely.cz píše:Diky za Vas nazor, ale s tim OnGrid menicem se zasadne pletete. A pokud byste obetoval par sekund prectenim vyjadreni ERU tak by vam snad bylo jasne ze za galvanicke oddeleni nebude nikdo povazovat oddeleni jisticem nebo spinacem. Tzn. nejde o to jak to chapete vy, ale o to jak to chapou distributori a ERU. Samozrejme je vase pravo nerespektovat nic, vcetne energetickeho zakona. Pristup "doma si muzu delat s elektrikou co chci" by se Vam nemusel jednou vyplatit. Pokud nechcete respektovat zakladni bezpecnostni pravidla tak prosim. Neuvedomujete si totiz ze vami zbastlene zarizeni nema prohlaseni o shode a spolehat pouze na oddeleni jisticem nebo stykacem je blaznovstvi. A nejde ted vubec o to jake znacky prodavame. Mimochodem neni to jen jedna znacka menicu. Chtel bych fakt videt jak vysvetlujete distributorovi pretoky z Wattrouteru :-) a tim padem neopravnenou dodavku. Jinak vagon zadnych menicu opravdu nemame, neni ostatne duvod. Studery jsou skladem ve Svycarsku a Xantrexy dokonce v Cesku, cinske menice s trafem ostatne prodavame take.

Zdravím ,

právě že sem to četl ... né celé páč bych z toho blyl :evil: je mi špatně z toho na co dou mé peníze :hell: .

Pokud není jistič považován za zařízení určené k odpojení el. obvodu tudíž ke galvanickému oddělení , tak jsou všechny hlavní jističe které instaloval distributor el. za každými svými hodinami v rozporu s Vámi zmiňovaném vyjádření ERU ... .
Používáním zdravého selského rozumu mě doposud nikdy nezklamalo a věřím tomu víc než nějakým prohlášení o shodě , líbivým řečem a podobně .
Právěže víc věřím mechanickému galvanickému odpojovači jež z principu své konstrukce a svou činností zabezpečí 100% galvanické oddělení .
Distributor mi nic nemůže , pokud galvanicky odpojím dům od jeho hodin . Nikdo mě nemůže nutit být závislý na DS :yes: . Stále platím poplatky za rezervovaný příkon + ostatní zlodějiny , že za měsíc odeberu místo dřívějších 500kWh jen 28kWh je jen má věc ::rolleyes:: . Mimochodem , Můj zmíněný Wattrouter je nepoužitelný , protože mi při demontáži upadl na zem a umřel :uh: .

Elektronům zdar *sun*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2513
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 321

Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod brumlaj » čtv bře 27, 2014 3:05 pm

abrams píše: že za měsíc odeberu místo dřívějších 500kWh jen 28kWh je jen má věc
no neboj, až nám na to přijdou, tak se postaraj abychom se zase chovali "dostatečně tržně". (pro ně)
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 1768
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm
Reputation: 150

Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod solarni-panely.cz » čtv bře 27, 2014 6:18 pm

abrams píše:
solarni-panely.cz píše:Diky za Vas nazor, ale s tim OnGrid menicem se zasadne pletete. A pokud byste obetoval par sekund prectenim vyjadreni ERU tak by vam snad bylo jasne ze za galvanicke oddeleni nebude nikdo povazovat oddeleni jisticem nebo spinacem. Tzn. nejde o to jak to chapete vy, ale o to jak to chapou distributori a ERU. Samozrejme je vase pravo nerespektovat nic, vcetne energetickeho zakona. Pristup "doma si muzu delat s elektrikou co chci" by se Vam nemusel jednou vyplatit. Pokud nechcete respektovat zakladni bezpecnostni pravidla tak prosim. Neuvedomujete si totiz ze vami zbastlene zarizeni nema prohlaseni o shode a spolehat pouze na oddeleni jisticem nebo stykacem je blaznovstvi. A nejde ted vubec o to jake znacky prodavame. Mimochodem neni to jen jedna znacka menicu. Chtel bych fakt videt jak vysvetlujete distributorovi pretoky z Wattrouteru :-) a tim padem neopravnenou dodavku. Jinak vagon zadnych menicu opravdu nemame, neni ostatne duvod. Studery jsou skladem ve Svycarsku a Xantrexy dokonce v Cesku, cinske menice s trafem ostatne prodavame take.

Zdravím ,

právě že sem to četl ... né celé páč bych z toho blyl :evil: je mi špatně z toho na co dou mé peníze :hell: .

Pokud není jistič považován za zařízení určené k odpojení el. obvodu tudíž ke galvanickému oddělení , tak jsou všechny hlavní jističe které instaloval distributor el. za každými svými hodinami v rozporu s Vámi zmiňovaném vyjádření ERU ... .
Používáním zdravého selského rozumu mě doposud nikdy nezklamalo a věřím tomu víc než nějakým prohlášení o shodě , líbivým řečem a podobně .
Právěže víc věřím mechanickému galvanickému odpojovači jež z principu své konstrukce a svou činností zabezpečí 100% galvanické oddělení .
Distributor mi nic nemůže , pokud galvanicky odpojím dům od jeho hodin . Nikdo mě nemůže nutit být závislý na DS :yes: . Stále platím poplatky za rezervovaný příkon + ostatní zlodějiny , že za měsíc odeberu místo dřívějších 500kWh jen 28kWh je jen má věc ::rolleyes:: . Mimochodem , Můj zmíněný Wattrouter je nepoužitelný , protože mi při demontáži upadl na zem a umřel :uh: .

Elektronům zdar *sun*


Přečtěte si nadpis. To vyjádření ERU se vztahuje k probematice FV ostrovních systémů ne k přípojným místům. POkud se odpojíte jističem od DS tak je to samozřejmě ok. Pokud však jističem odpojíte FV výrobnu která není galvanicky (trafem) oddělená a ta nemá povolení o připojení vystavujete sebe i ostatní riziku.
http://www.solarni-panely.cz - Hybridní fotovoltaické elektrárny, Ostrovní systémy, HomeGrid - naše vlastní domácí síť. Oficiální zastoupení Studer Innotec pro ČR, servis střídačů Studer Innotec.
Uživatelský avatar
solarni-panely.cz
 
Příspěvky: 261
Registrován: sob led 07, 2012 2:47 pm
Reputation: 10
 
  • 0


Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod střídač » čtv bře 27, 2014 6:34 pm

solarni-panely.cz píše: Jediným prokazatelným (papírově doložitelným) galvanickým oddělením je myšleno oddělení zařízením s platným prohlášením o shodě (CE), které má v sobě transformátor.


Nabývám jistého přesvědčení, že existuje fyzikální hranice s jasnou dělící linkou pro hybridní měniče a pro zbytek veškerého světa.
Navíc pokud se zaštítím prohlášením o shodě jsem elektricky nepřetečitelný a ochráněn před všemi neduhy tohoto elektrického světa.

Prohlášení o shodě pouze a jenom dokládá souhlas s normami. Jelikož není norma na galvanické oddělení. nemůže být ani dle neexistující normy hybridní měnič ve shodě.

Snad jen pár drobností
"ON-GRID měnič s trafem (např. SMA SMC 5000) jedná se o paralelní provoz s DS. Všechny ON-GRID měniče tedy už ze své podstaty galvanicky oddělené od DS nejsou."
"Hybridní měniče tedy obecně naopak galvanicky oddělené jsou a to prokazatelně (prohlášení o shodě) a technicky je toto realizováno právě jejich transformátorem, "

I ta paralelnost je zajímavá. Zatím co SMA je paralelní, hybridní mají jinou finesu "Zde si všimněte že všechny hybridní měniče mají 3 základní přípojna místa (AC in, AC Out a připojení do baterek)."

No a tajemství hybridního měniče je odhaleno. Krom sériového a paralelního spojení máme hybridní AC in, AC out.

Hybridní měnič je tedy charakterizován: AC in, AC out, a prohlášením o shodě podmětu s přísudkem.
střídač
 
Příspěvky: 560
Registrován: stř led 02, 2013 4:28 pm
Reputation: 17

Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod abrams » čtv bře 27, 2014 6:41 pm

solarni-panely.cz píše:
Přečtěte si nadpis. To vyjádření ERU se vztahuje k probematice FV ostrovních systémů ne k přípojným místům. POkud se odpojíte jističem od DS tak je to samozřejmě ok. Pokud však jističem odpojíte FV výrobnu která není galvanicky (trafem) oddělená a ta nemá povolení o připojení vystavujete sebe i ostatní riziku.

Zdravím ,

... ale ... úplně naruby ... kašlu na to , nemá to smysl :uh: . Chytrému napověz , hloupého trkni ... :wall: .

Elektronům zdar *sun*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2513
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 321

Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod solarni-panely.cz » čtv bře 27, 2014 6:46 pm

Ano samozřejmě že SMC 5000 není galvanicky oddělený a naopak je provozován paralelně s DS. Pro AC je tam jen jedno
přípojné místo viz:
sma-schema-zapojeni.png

Hybridní měnič jak se dočtete je charakterizován schopností současného provozu z baterie a se sítí a ne přepínání mezi nimi.
http://www.solarni-panely.cz - Hybridní fotovoltaické elektrárny, Ostrovní systémy, HomeGrid - naše vlastní domácí síť. Oficiální zastoupení Studer Innotec pro ČR, servis střídačů Studer Innotec.
Uživatelský avatar
solarni-panely.cz
 
Příspěvky: 261
Registrován: sob led 07, 2012 2:47 pm
Reputation: 10
 
  • 0


Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod solarni-panely.cz » čtv bře 27, 2014 6:48 pm

abrams píše:
solarni-panely.cz píše:
Přečtěte si nadpis. To vyjádření ERU se vztahuje k probematice FV ostrovních systémů ne k přípojným místům. POkud se odpojíte jističem od DS tak je to samozřejmě ok. Pokud však jističem odpojíte FV výrobnu která není galvanicky (trafem) oddělená a ta nemá povolení o připojení vystavujete sebe i ostatní riziku.

Zdravím ,

... ale ... úplně naruby ... kašlu na to , nemá to smysl :uh: . Chytrému napověz , hloupého trkni ... :wall: .

Elektronům zdar *sun*


Omlouvám se za svoji "hloupost", je prostě vidět že tomu opravdu rozumíte :-)
http://www.solarni-panely.cz - Hybridní fotovoltaické elektrárny, Ostrovní systémy, HomeGrid - naše vlastní domácí síť. Oficiální zastoupení Studer Innotec pro ČR, servis střídačů Studer Innotec.
Uživatelský avatar
solarni-panely.cz
 
Příspěvky: 261
Registrován: sob led 07, 2012 2:47 pm
Reputation: 10
 
  • 0


Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod střídač » čtv bře 27, 2014 6:49 pm

solarni-panely.cz píše:Ano samozřejmě že SMC 5000 není galvanicky oddělený a naopak je provozován paralelně s DS.


Pevně věřím Roberte, že nebudete tvrdit, že hybrid je provozován sériově.
střídač
 
Příspěvky: 560
Registrován: stř led 02, 2013 4:28 pm
Reputation: 17

Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod solarni-panely.cz » čtv bře 27, 2014 6:50 pm

Každopádně mám pocit že už začínáme být opět dost OFF-TOPIC .. takže já na tomto vlákně končím, díky za lekci abramsovi .. bohužel mě to nepřesvědčilo.
http://www.solarni-panely.cz - Hybridní fotovoltaické elektrárny, Ostrovní systémy, HomeGrid - naše vlastní domácí síť. Oficiální zastoupení Studer Innotec pro ČR, servis střídačů Studer Innotec.
Uživatelský avatar
solarni-panely.cz
 
Příspěvky: 261
Registrován: sob led 07, 2012 2:47 pm
Reputation: 10
 
  • 0


Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod solarni-panely.cz » čtv bře 27, 2014 6:51 pm

střídač píše:
solarni-panely.cz píše:Ano samozřejmě že SMC 5000 není galvanicky oddělený a naopak je provozován paralelně s DS.


Pevně věřím Roberte, že nebudete tvrdit, že hybrid je provozován sériově.
Už fakt nee .. myslím že jsme si to vysvětlili. Přesuňme to jinam .. ok?
http://www.solarni-panely.cz - Hybridní fotovoltaické elektrárny, Ostrovní systémy, HomeGrid - naše vlastní domácí síť. Oficiální zastoupení Studer Innotec pro ČR, servis střídačů Studer Innotec.
Uživatelský avatar
solarni-panely.cz
 
Příspěvky: 261
Registrován: sob led 07, 2012 2:47 pm
Reputation: 10
 
  • 0


Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod střídač » čtv bře 27, 2014 6:53 pm

solarni-panely.cz píše:ok?


Ne, je to zajímavé téma a je nutné ho pro budoucnost vyřešit.

Tož tedy jak pracuje hybrid. sériově, nebo paralelně. Stačí jednoslovná odpověď.
střídač
 
Příspěvky: 560
Registrován: stř led 02, 2013 4:28 pm
Reputation: 17

Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod abrams » čtv bře 27, 2014 6:58 pm

Přece ještě něco ,
můj FV systém včetně celého domu je od DS oddělen nejen galvanicky , ale také elektricky :idea: .
Kdežto "Váš" hybridní měnič je od DS oddělen jen galvanicky ;) .

A ještě jedna drobnost , která není nevýznamná a tou je NULOVÝ pohyb na el.měru. DS :yes: .

Du dělat něco konstruktivnějšího :wood: .

Elektronům zdar *sun*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2513
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 321

Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod střídač » čtv bře 27, 2014 7:02 pm

Učiňme konec trápení.

STUDER je vynikající hybridní měnič pracující paralelně se sítí, a není galvanicky oddělen od sítě. Ač jsem jej nikdy neviděl mezi AC in a AD out je proudový transformátor jenž měří proud "do domu". Tento vyhodnocuje a dle toho sebe řídí. Krom jiného dovede "přidat" energii z baterky.

Kdo má jiné návrhy?
střídač
 
Příspěvky: 560
Registrován: stř led 02, 2013 4:28 pm
Reputation: 17

Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod solarni-panely.cz » čtv bře 27, 2014 7:09 pm

střídač píše:
solarni-panely.cz píše:ok?


Ne, je to zajímavé téma a je nutné ho pro budoucnost vyřešit.

Tož tedy jak pracuje hybrid. sériově, nebo paralelně. Stačí jednoslovná odpověď.
Jak kdy právě :-) Může pracovat paralelně a dodávat, může být galvanicky oddělen (trafem) a být pouze přifázován nebo může být jak říkáte "elektricky oddělen (v ostrovním režimu). Hybridní tak spadá do skupiny Grid Interactive (možnost přecházet mezi jednotlivými módy: (OnGrid, Grid-tie nebo Off-grid). Uznávám, že to není jednoduché téma a doporučuji lépe nastudovat na jiném vláknu nebo na wikipedii. :-)
http://www.solarni-panely.cz - Hybridní fotovoltaické elektrárny, Ostrovní systémy, HomeGrid - naše vlastní domácí síť. Oficiální zastoupení Studer Innotec pro ČR, servis střídačů Studer Innotec.
Uživatelský avatar
solarni-panely.cz
 
Příspěvky: 261
Registrován: sob led 07, 2012 2:47 pm
Reputation: 10
 
  • 0


Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod solarni-panely.cz » čtv bře 27, 2014 7:11 pm

střídač píše:Učiňme konec trápení.

STUDER je vynikající hybridní měnič pracující paralelně se sítí, a není galvanicky oddělen od sítě. Ač jsem jej nikdy neviděl mezi AC in a AD out je proudový transformátor jenž měří proud "do domu". Tento vyhodnocuje a dle toho sebe řídí. Krom jiného dovede "přidat" energii z baterky.

Kdo má jiné návrhy?
Ano skvělý samozřejmě je stejně jako Xantrex .. ten umí to podstatné také. A jestli chcete tak Vám ho někdy rádi ukážeme .. myslím že možnost máte u více členů tohoto fóra. Jinak zachvilku ještě přiložím schéma do jiného vlákna. Díky
http://www.solarni-panely.cz - Hybridní fotovoltaické elektrárny, Ostrovní systémy, HomeGrid - naše vlastní domácí síť. Oficiální zastoupení Studer Innotec pro ČR, servis střídačů Studer Innotec.
Uživatelský avatar
solarni-panely.cz
 
Příspěvky: 261
Registrován: sob led 07, 2012 2:47 pm
Reputation: 10
 
  • 0


Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod střídač » čtv bře 27, 2014 7:21 pm

solarni-panely.cz píše: A jestli chcete tak Vám ho někdy rádi ukážeme ..


Roberte jistě bych se velmi rád polaskal, ale, mám své plány. Jedni z nic je porazit STUDER. Jistě by bylo krajně nevhodné, až neetické, laskat se s nepřítelem.
střídač
 
Příspěvky: 560
Registrován: stř led 02, 2013 4:28 pm
Reputation: 17

PředchozíDalší

Zpět na DC-AC měniče, střídače, invertory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'