Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv pro 12, 2019 11:57 am


on grid měnič 1500w

Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
Předchozí

Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod solarni-panely.cz » čtv bře 27, 2014 7:34 pm

Tak to se zařaďte do hodně dlouhé fronty :-). Studer chce pokořit kde kdo :-). Vybral jste si docela silného nepřítele :-) To je výzva. Pokud se Vám podaří vyvinout něco lepšího tak asi smeknu. Nezapomenňte, že nejste sám kdo něco vyvíjí. Studer a Xantrex je ale vysoká laťka. Jinak znovu opakuji. Já značku Studer bohužel nevlastním a nepoužívám pouze Studer, ale i Xantrex, Powerstar, Kostal, SMA a mnoho dalších značek dle typu systému ve kterých jsou provozovány. Každá značka má svá pozitiva ale i negativa a Studer není vyjímkou. Osobně se mohu vyjadřovat pouze ke Xantrexu a Studeru, protože je znám a používám. A už jsme zase Off Topic! Takže já zde končím :-) Howgh.
http://www.solarni-panely.cz - Hybridní fotovoltaické elektrárny, Ostrovní systémy, HomeGrid - naše vlastní domácí síť. Oficiální zastoupení Studer Innotec pro ČR, servis střídačů Studer Innotec.
Uživatelský avatar
solarni-panely.cz
 
Příspěvky: 260
Registrován: sob led 07, 2012 2:47 pm

Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod brumlaj » čtv bře 27, 2014 10:45 pm

střídač píše:...... Jedni z nic je porazit STUDER. ......
Proč? Není jednodušší to udělat za již kdesi zmíněnou třetinu? V boji (a jak jinak porazit než bojem?) obvykle ztratí všichni zúčastnění. Vyzkoušel jsem si, že řešit problém a neřešit kdo má jak dlouhého pindíka mne dovede tam kam chci. A klidně mohu jít plynule dále.
solarni-panely.cz píše:Tak to se zařaďte do hodně dlouhé fronty ....
Proč? Ve frontě by pouze zbytečně čekal co a jak dlouho budou dělat ti před ním. Jen ať jde klidně například cestou vedle fronty na STUDEŘÍ porážené maso. Třeba se mu podaří nechat frontu i s loveným STUDERem v dáli. A celkem je jedno jakým směrem.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2023
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod bol-St » pon bře 31, 2014 12:32 pm

Když použiju hybridní měnič a dojde k výpadku DS, budu v domě bez el.napájení i když akumulátory budou nabité a venku pražit slunce ?
bol-St
 
Příspěvky: 21
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am

Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod brumlaj » pon bře 31, 2014 4:09 pm

bol-St píše:Když použiju hybridní měnič a dojde k výpadku DS, budu v domě bez el.napájení i když akumulátory budou nabité a venku pražit slunce ?
Opravdu hybridní měnič, pakliže nebude přetížen, nebude mít vybitou baterii, nebo jinak nastaven, se v době nepřítomnosti DS chová jako UPS. Tedy budeš svítit dále.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2023
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod Frenky » pon bře 31, 2014 4:45 pm

Ano hybridní měnič mám a jak píše „brumlaj“, je to opravdu taková delší UPS-ka, kde svítím dál, i když ostatní mají tmu. :eek2: Délka zálohy závisí od kapacity akumulátoru, jeho stavu a nabití. Mám zde na fóru (kladně) i záporně diskutovaný STUDER Xtender konkrétně model XTS 1200-24V. Mám ho cca 1 rok a nemám vážných problémů já s ním, a doufám, že ani on se mnou. :lol: Pokud mohu doporučit, tak ho doporučuji v této kategorii do 1500W. Pravda je jistá, STUDER je takový "mercedes" mezi střídači. Cenou i funkcemi. Cena je velmi vysoká, ale funkcemi a možnostmi jsem překvapen ještě teď. Pořád se dozvídám nové a nové funkce střídače. :mrgreen: Zvládá i opravdu velké rozběhové proudy (lednice). Dlouhodobě zvládá i výkony blížící se k meznímu výkonu (varná konvice 1000W). Asi třikrát jsem střídač trápil výkonem 1500W při připojení pračky. (zbylých 500W pro nahřátí spirály si STUDER vzal ze sítě). Jen jednou mi zahlásil teplotní přetížení (jel jsem za sebou 2x pračku). Jednu takovou malou nectnost má, při přítomnosti domovní sítě na vstupu (DS), pořád (přisosává) ze sítě cca 1/10 výkonu. Já mu občas domlouvám předřazeným relé, kde mu vypnu vstup domovní sítě a vytvářím tak z mé domácnosti „ELEKTRICKÝ OSTROV“. Když slunce nesvítí, nebo čerpal-li jsem z baterií přespříliš, zapnu relé zpět a jsem schopen přepnout na domovní síť, popřípadě dobít baterie. (STUDER ji má integrovanou v měniči).

Screenshot 2014-03-31 17.35.51.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
18x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, Regulátor STUDER VT-80, Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, AKU 48V LFP200Ah, 2x AKU DURATHON E4815. Řizení a dohled microlog, SDS, vlastní vyčítání arduinem do RPi s databází a html stránkou.
http//95.85.214.80, viewtopic.php?f=3&t=4809
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 678
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Doubravička

Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod bol-St » úte dub 01, 2014 8:42 am

Děkuji za vyčerpávající odpověď, nabyl jsem totiž původně dojmu, že potřebuje mít pro svůj provoz stále připojení k DS.
bol-St
 
Příspěvky: 21
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am

Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod joseff » pon čer 16, 2014 9:56 am

Kostěj píše:... Mohu potvrdit, že i ne-4Q elektroměr s touto verzí GreenBona pracuje uspokojivě. Mám na střeše 1,2kW+měnič, připojeno do sítě, bez registrace. Po výměně křižíka za digitální elektroměr jsem zjistil, že se mi do spotřeby načítá i výroba. Oslovil jsem p. Trochtu (yorix/greenbono), popsal situaci a během cca 14 dní jsem instaloval GreenBonO, kde mám fázové řízení 600W topného tělesa + 2x 100W žárovky přes relátka. Při výrobě cca 800W, spotřebě 300W to uřídí spotřebu na hodinách kolem 40W, zbytek mi doma topí.
Kostěj.


Kostěj: Chapu to spravne tak, ze greenbono ze site stale odebira 40 W? Ty dve 100W zarovky funguji jak a proc? Kde ti sviti?
joseff
 
Příspěvky: 796
Registrován: pon srp 08, 2011 8:55 am

Re: on grid měnič 1500w

Příspěvekod solárník » pon čer 16, 2014 10:10 am

Myslím, že část mohu zodpovědět:

Každý regulátor má nějakou rychlost reakce a dál udržuje "někde" rovnováhu:
Pokud chceme, abychom měli větší jistotu, že stav objektu nepřejde ani náhodně do "výroby", je vhodné nastavit tuto rovnováhu lehce do spotřeby, což je v uvedeném případě například 40W. Tedy to není spotřeba regulátoru (to by snad ani ta plastová krabička nevyzářila), ale nastavený rovnovážný stav. Pak je menší pravděpodobnost, že vlivem rychlých dějů nezasáhne objekt jako celek do stavu, že by dodával energii ven, což nechceme, než regulátor stačí zareagovat.

Vzhledem k tomu, že Kostěj používá na odvedení přebytků pouze 600W topné těleso, patrně odhaduji, že se může stát, že jeho střídače mohou vyrobit vyšší výkon a tedy by nebylo možné zajistit, aby nepřešel do "výroby". Proto má GreenBonO ještě další relátka, která zapíná v takovémto případě skokově na odvedení dalších přebytků, které už není možné "utopit" v topném tělese. Proto tedy ony žárovky.
solárník
 
Příspěvky: 1453
Registrován: pát bře 15, 2013 7:53 pm

Předchozí

Zpět na DC-AC měniče, střídače, invertory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'