Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř pro 11, 2019 2:18 pm


studer XTM 4000-48-01

Měniče Studer
PředchozíDalší

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod mopadzi » čtv kvě 23, 2019 9:51 am

a mě říkala: " Ty to ještě podtrhneš tím svým debilním výrazem v ksichtě"
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
mopadzi
 
Příspěvky: 508
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod ferrys » úte kvě 28, 2019 12:11 pm

Panove... Nemate nekdo zkusenosti jak spravne pripojit k Studer kombinaci vetrnou turbinu tak, aby vse fungovalo jak ma z hlediska nabijeni ? diky LF
ferrys
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod ferrys » stř zář 11, 2019 7:42 pm

Panove, tak jsem to rozchodil... :) mam jeden problem... jak nejelegantneji nastavit aby se menic pri SOC mensim nez 30 procent prifazoval - tam me napada aux a stykac... - asi jine reseni nebude.... a pak ... mam dva paralelne do jedne faze - lze stihnout prifazovat menic pri pretizeni - dejme tomu pres 7kW aby se tam pres smartboost vrhlo dalsich par navic ? diky za odpoved... budu rad i do PM... budu Vas velebit :) nechci byt prifazovan porad... zatim me pri velkem proudu smartboostu pak vybiji pomalu baterku i kdyz ji mam v prio... kdyz dam treba amperu na powerboostu vzbiji porad... kdyz dam 25 je tam 10s baterka a 15s sit... a takto to cykluje...
ferrys
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod brumlaj » stř zář 11, 2019 8:06 pm

máš parametry od 1439 kterými sepneš AUX1 a potom si nastav že když je AUX1 aktivní tak Ti sepne transfer relé. Nabíječ nabíjí aku je-ĺi transfer relé sepnuto.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2023
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod luge » stř zář 11, 2019 8:20 pm

1439 Yes
1440 20%
1441 30%
1545 Closed
1538 Yes
1578 Yes

1258 yes
1259 80%
1261 yes
1262 70%
1267 50%
1268 5minut

1201 Reversed Automatic
1497 Any (Function OR)

Asi tak.
luge
 
Příspěvky: 636
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod ferrys » čtv zář 12, 2019 7:11 am

Zdravim, dekuji chodi to naprosto skvele... z dokumentace nez bych to vycetl, tak bych zdechl :)
ferrys
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř kvě 15, 2019 11:39 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod mopadzi » čtv říj 03, 2019 11:02 am

nevíte proč mi parametr 10001 nedovolí nabíjet víc než 80A?
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
mopadzi
 
Příspěvky: 508
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod willcz » čtv říj 03, 2019 12:55 pm

10001 je ale volba napetoveho systemu pro VT, tzn to bude asi preklep

pokud je to 80, tak bych rekl ze to je limit proudu dany verzi VT, tzn 80A pro VT-80
willcz
 
Příspěvky: 590
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod mopadzi » čtv říj 03, 2019 3:26 pm

mám 3 ks VT
a nabíjí mi to max 80A.
pardon parametr 10002
jde mi nastavit max 80A
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
mopadzi
 
Příspěvky: 508
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod willcz » čtv říj 03, 2019 3:54 pm

No to ano, ale pouzivas BSP? nebo jak meris proud baterek?
ten parametr 10002 je jaky max proud posila ten VT do systemu, neni to nabijeci proud baterek, tzn kdyz mas 3x VT, tak proud z panelu je max 3x ten 10002.
Nabijeci proud baterek je co dodavaji ty VT minus odber XTM.
willcz
 
Příspěvky: 590
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod mopadzi » čtv říj 03, 2019 6:33 pm

ano používám BSP.
skusím to kleštakem změřit
jen mi bylo divné, když praží tak to přes 80A nejde...
je to v Menu Battery monitor
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
mopadzi
 
Příspěvky: 508
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod willcz » čtv říj 03, 2019 7:11 pm

podle me se to bezne dela tak ze proud do baterek omezuje jen BSP, je to parameter 6058 a 6059.
tady si nastavis jaky proud povolis na nabijeni baterek pomoci VT.
vysledkem je ze ve VT pak zmizi ta polozka 10002 a jsou tim nastavene na MAX co umi.
bezne doma vidim ze jeden VT tlaci 50A, druhy 45 a do baterek jde jen 60 a nikdy vic. protoze je tam nastaveny takovy limit.
stejne se to chova kdyz BMSka omezi proud z duvodu balancovani. rekne max 1.5A a VT se pak omezuji dynamicky podle odberu XTM.
willcz
 
Příspěvky: 590
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod mopadzi » pát říj 04, 2019 6:45 am

Díky, zase vím o něco víc...
Jak VT dostane informaci, že má tlačit jen 1,5A? Zajímá mne to na straně Studer architektury
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
mopadzi
 
Příspěvky: 508
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod willcz » pát říj 04, 2019 7:28 am

podle me to posila master XTM, ale to je jen dohad.
jde o to ze BSP nebo BMSka posila stale dokola po tom XCOM busu informace ohledne baterky, proud, napeti, limity, atd.
Kdo to finalne ridi napsane nikde neni, ale vzhledem k tomu ze ve VT se nastavuje ze se synchronizovat podle XTM, tak bych hadal ze vse pak posila ten XTM, ktery prave provadi regulaci tech VT, tzn. aby do baterek tekl max proud nastaveny v BSP.
Vim ze s tim tady moc lidi nebude souhlasit, ale uz se nedovedu predstavit ze mam baterku bez komunikace s menicem. Takto totiz neni potreba ani velke palice, ani strach ze mi nektery clanek odejde na prepeti/podpeti. BMSka vzdy muze rict menici co ma delat, tzn snizit odber, snizit nabijeni aby baterky zustaly v bezpecne zone.
Ona totiz ta BMSka muze nejen omezit nabijeci proud, ale i vybijeci. mam to tak ted nastavene a kdyz nejslabsi clanek diky vnitrnimu odporu a napeti klesne, tak menic zacne brat z baterky mene a zacne vic pricucavat ze site.
willcz
 
Příspěvky: 590
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod redcrown » pát lis 01, 2019 9:02 pm

Nevíte někdo, co znamená parametr 1646 a 1647?
Díky
redcrown
 
Příspěvky: 504
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod luge » pát lis 01, 2019 9:25 pm

redcrown píše:Nevíte někdo, co znamená parametr 1646 a 1647?
Díky

Pristup len cez Installera
14.13.1.14INSTALLER -Prohibits charger using only power fromAC-Out {1647}This parameter prohibits the function of the charger using only current from AC-Out, described in parameter {1646}, by use of the remote entry
luge
 
Příspěvky: 636
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod redcrown » pát lis 01, 2019 11:03 pm

To jsem si přečetl taky ale co to znamená v lidštině?
redcrown
 
Příspěvky: 504
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod brumlaj » sob lis 02, 2019 9:18 am

Nemám heslo instalátora takže nemohu ověřit. Nicméně v jedné instalaci kterou jsem doplňoval jsem to chtěl použít pro AC coupling tak aby nabíječ používal pro nabíjení akumulátorů pouze energii z ongrid FVE připojené na výstup Studeru. Idea byla že ani při sepnutém transfer relé by nabíječ neodebíral energii z distribuční sítě.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2023
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod redcrown » sob lis 02, 2019 12:00 pm

Tak přesně na tenhle účel mě to zajímá. Umí někdo potvrdit či vyvrátit? Kde se sežene heslo? Resp. komu ho výrobce vydává?
redcrown
 
Příspěvky: 504
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: studer XTM 4000-48-01

Příspěvekod redcrown » sob lis 02, 2019 3:13 pm

ještě pročítám návod k Xcom-CAN a narazil jsem na jednu věc, doufám, že jí rozumím špatně.... Řeším provoz
Xtender XTM a Pylontech...

TYPICAL APPLICATIONS IN “ACTIVITY CONTROL” OPERATING MODE
The most typical applications in “Activity Control” operating mode are presentedhere. These applications
are typical and variations can be made, depending on the special needs of the installation.
There is a limitation of the number of Xtenders that you can use in “Activity Control”
mode. For technical reasons and stability issues, it is not allowed to have more than
one Xtender per phase. Three-phase systems are supported, but only with one
Xtender per phase.

Chápu to správně, že nemůžu zapojit dvě XTMka do kaskády?
díky
redcrown
 
Příspěvky: 504
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

PředchozíDalší

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'