Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pát dub 20, 2018 3:15 pm
lzahradil píše:Po dolití vody u Pb (Bannerka) v jednom menším systému jsem začal pozorovat zahřívání baterie. Ale ne jako celku ale jen určité články.
Pro ukázku přikládám fotku z termokamery.
Je na čase se něčeho obávat?
Nemůže to být např jen že v daném článku je více vody?
mypower.cz píše:lzahradil píše:Po dolití vody u Pb (Bannerka) v jednom menším systému jsem začal pozorovat zahřívání baterie. Ale ne jako celku ale jen určité články.
Pro ukázku přikládám fotku z termokamery.
Je na čase se něčeho obávat?
Nemůže to být např jen že v daném článku je více vody?
Totez jsem pozoroval pred asi 2ma lety u jednoho clanku jedne 6V baterie Trojan, ktere mam v systemu na chate, stacilo pouze dotekem a rozdil byl znat. Sice nepatrne ale byl. Po zaslani baterie nekam do USA asi k vyrobci v ramci reklamace resene Martinem Kolarikem (ostrovni elektrarny) se vratila nova baterie a vyrobce to uznal jako vadu.
Pokud to z termokamery chapu, teple misto je nahore a chladnejsi dole. Ja mel teplejsi misto dole.
RCZf píše:Jak dlouho to po doliti vody ta vyssi teplota zustava ? Pokud jen opravdu kratkodobe tak tomuze byt teplo vznikle redenim kyseliny.
lzahradil píše:Je na čase se něčeho obávat?
RCZf píše:Samozrejme pri tom nemuze byt teple misto nekde dole ....
tomas píše:A nejsou ty články přelité a elektrolyty mezi články tak vzájemně propojené?
rottenkiwi píše:Potrebujeme kvalitné foto dosiek. Potom budeme vedieť povedať, či sa oplatí
dať im oživovaciu kúru, alebo sa ich radšej ekologicky zbaviť.
![]() |
|
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník