Stránka 2 z 2

Re: Úprava měniče grid on na grid off ?

PříspěvekNapsal: ned bře 08, 2020 1:01 am
od PavelR
Elektrofil píše:Ještě mám takový elektrotechnický dotaz,
jak by se choval systém s tím střídačem , ale kdyby mezi elměrem a odběrným místem bylo oddělovací trafo ? Dokázaly by se přetoky natlačit zpětně přes trafo do DS ? Asi jo že? Neberu v úvahu cenu trafa, kam ho umístit a ztráty v trafu..... Jen mě to teoreticky zajímá :)


Ty se to snazis porad nejak ohnout. Klidne to zkousej. Ale bud si jisty tim ze fyziku neohnes.

Otazka v teoreticke rovine:
Jak rychla musi byt regulacni smycka aby nebyl mozny pretok v okamziku vypnuti zateze vetsi nez je aktualni vykon zdroje paralelne pripojeneho k DS?

Re: Úprava měniče grid on na grid off ?

PříspěvekNapsal: ned bře 08, 2020 8:57 am
od redcrown
Že by nekonečně:)

Re: Úprava měniče grid on na grid off ?

PříspěvekNapsal: ned bře 08, 2020 11:34 am
od PavelR
Právě.

Re: Úprava měniče grid on na grid off ?

PříspěvekNapsal: ned bře 08, 2020 12:53 pm
od Elektrofil
To jo .... ale asi bude rozdíl, když jim tam měsíčně nechtěně natlačím pár Wh než kWh.....

Re: Úprava měniče grid on na grid off ?

PříspěvekNapsal: ned bře 08, 2020 12:57 pm
od PavelR
nebude to rozdil. Jde o princip ze mas paralelne pripojenej nelegalni zdroj a na tom te kdykoli udelaji. V cem je problem to legalizovat?

Re: Úprava měniče grid on na grid off ?

PříspěvekNapsal: ned bře 08, 2020 2:55 pm
od ikovlabs
Presne - na tom se toci - ze ve vyhlasce je 0 pretoku . Takze v okamziku kdy NECO zmeri tak zacnou buzerovat.
Klidne priznaji ze pretoky vznikaji v normalnim provozu kde cim ALE maji pravomoc tak ji vyuzivaji..
Ono by stacilo tam napsat treba nejaky limit za rok ale to by armagedon postihl DS!
Napr. roky se jede ve stejne kofiguraci - po vymene elektromeru ktery to pocita na LCD - BUM mate PRU..R!!

Re: Úprava měniče grid on na grid off ?

PříspěvekNapsal: ned bře 08, 2020 3:21 pm
od PavelR
nejde o pretoky ale o nelegalne paralelne pripojenej zdroj.

Re: Úprava měniče grid on na grid off ?

PříspěvekNapsal: ned bře 08, 2020 7:27 pm
od ikovlabs
A ten se z venku projevi jak?Bud pretokem nebo prasknutim....
Navic neciti potrebu dokazovat ti ze je pretok zpusoben necim jinym nez "nelegalnim" zdrojem.Mas vic nez 0 ? Bum odpojime te,pokutu dame.

Re: Úprava měniče grid on na grid off ?

PříspěvekNapsal: pon bře 09, 2020 5:39 pm
od Kostěj
Jen odpověď na úvodní otázku: Mám on-grid SB1200 a při procházení dokumentace jsem v menu našel zastrčenou položku něco jako grid-free mode enable/disable, takže to možná umí oba módy. U mně to má dva háčky: jednak si neumím představit, jak se bude chovat připojený spotřebič při svítání a západu slunce. No a druhák je, že nemám komunikační modul do SB1200, takže se do toho menu nemám jak dostat, tedy to ani nemohu otestovat.

Re: Úprava měniče grid on na grid off ?

PříspěvekNapsal: pon bře 09, 2020 6:56 pm
od PavelR
ikovlabs píše:A ten se z venku projevi jak?Bud pretokem nebo prasknutim....
Navic neciti potrebu dokazovat ti ze je pretok zpusoben necim jinym nez "nelegalnim" zdrojem.Mas vic nez 0 ? Bum odpojime te,pokutu dame.


at jsou PPDS jaky jsou to je jedna vec. Ale naprosto chapu ze provozovatel distribucni soustavy chce mit prehled co ma pripojeno za zdroje. Vzdyt ale pokud v dnesni dobe lze jednoduse pripojit mikrozdroj tak proc si komplikovat zivot a riskovat nejaky problemy. Proste to udelat legalne a vesele si provozovat mikrozdroj.

Re: Úprava měniče grid on na grid off ?

PříspěvekNapsal: úte bře 10, 2020 10:50 am
od ikovlabs
Tak ted jsem se zasmal.Jednoduse to pripojit lze ALE nejde to jednoduse provozovat PROTOZE v zjednodusenem rezimu NESMITE mit pretoky do DS - za kazdy pretok MUZOU dost masne pokutovat.Ve standartnim rezimu pripojeni zas chteji hromadu kravin ktere umi jen menic za desitky tisic Kc + projekt + revizi + smlouvu na odkup energie.