Dobrý den, chtěl bych se zeptat někoho kdo FV elektrárnám rozumí na jednu věc. Plánuji stavbu RD, kde bude jako hlavní vytápení použita elektřina, proto potřebuji také vybudovat FV elektrárnu, aby mi SÚ vůbec takovou stavbu povolil ( pro splnění podílu vytápění z obnovitelných zdrojů).
Plánuji si tedy nechat postavit hybridní FV elektrárnu na klíč s dotací.
V budoucnu (až budou peníze), bych rád výkon FV elektrárny dál rozšiřoval (nabíjení elektromobilu, výhřev bazénu atp.).
Nicméně zde narážím na problém, že do HFV postavení na dotace nemohu 10 let nijak zasahovat. Což se mi nelíbí.
Chtěl bych tedy poprosit o radu, jak toto nejlépe udělat. Napadá mě následující:
Pořídít co nejmenší HFV na dotace, jen tak aby stačila pro kolaudaci. Do té už nijak 10 let nezasahovat. Až budu chtít FV rozšířit, udělám zcela novou FV, která již nebude napojená na DS,ale bude fungovat paralelně s tou již postavenou. Bude mít ovšem vlastní solární panely, střídač, baterie atp. Tuto už bych si mohl rozšiřovat a upravovat podle vlastního uvážení. Lze toto technicky realizovat? Je to ekonomický nesmysl? Nebo je to uplný nesmysl?
Děkuji za jakýkoliv názor.