Dobry den pani.
Obraciam sa na Vas s prosbou o pomoc.
Mam momentalne vo vystavbe dom a chystam sa nan dat fve. Povodny zamysel bol gw5048d-es a 12 panelov na takmer cisty juh (cca300wp kazdy) (+8 panelov neskor juho zapad) a zapojenie celeho domu na backup load. Avsak po prvotnom osiale ze ake to bude super som zistil ze v pripade vypadku fve, alebo aj vacsej zataze by si dom aj tak nemohol potiahnut viac ako 25a (prichod domov , naraz pustenych 6klim atd).kedze by bolo vsetko pripojene na 1fazu. Dom ma/resp. bude mat pripojku 3x25a. Dalsiou variantou bolo teda kupit 3x 3648ds a kazdy jeden zapojit na zvlast fazu. toto mi vsak trosku pride ako overhead a za dalsie, neviem ci je mozne aby 2 az 3 menice boli napajane z jedneho stringu panelov paralelne. je mi jasne ze v pripade , ze by vsetko spotreboval prvy menic tak tie 2 by nesli ( resp. tahali z bateriek a siete) ale ak by bola spotreba per faza 1kw tak by to mohol potiahnut kazdy je to mozne takto pripojit?
Sorry ak to pisem nezrozumitelne to boli zatial len moje napady. V podstate sa ale snazim najst rienie ktore vie pouzit vyhladovo 30 panelov, pracuje na 3 fazy, prebytky uklada do bateriek, vie sa prepnut do 10ms (ups) , na zaciatok bude pracovat s 12 panelmi a vie sa pricucnut k sieti a dokaze na 3 fazy dat spolu 3x5kw ( je mi jasne ze tolko z fve nedam resp. nie na vsetky fazy , ale vie si to docucnut z baterky alebo siete) a zaroven nikdy nedodava do siete. Moze byt zapojenie main load a backup load per faza.
za kazdu radu a usmernenie budem velmi vdacny a Dakujem Vam vopred.