Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pát črc 20, 2018 11:59 am


Nastaveni Infini 3f 10 kW

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.

Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod danp » pát črc 06, 2018 3:43 pm

Dobrý slunečný den,
rád bych se někoho zeptal zda by neznal radu s následujícím problémem:
máme FVE od Ekotechnik SolarKit 5,1 kWp
20 x panely EGING PV EG-255P60-C
střídač InfiniSolar 3P 10kW
baterie PylonTech US2000B
jako měřící elektroměr je použit EASTRON SDM630-Modbus.
Múj problém je že střídač vyrovnává výkon ne na fázi kde je to potřeba, ale odesíláním výkonu na ostatních dvou tak aby by součet pokud možno nula. Na
Internetu jsem se dočetl že:
"Tento měnič umí také jako jeden z mála asymetrickou dodávku energie do jednotlivých fází"
Proto má prosba, nevíte jak tento režim nastavit.
S dodavatelskou firmou to není jednoduché, např, montáž Eastronu jim trvala 7! měsíců( a to hned napoprvé zapojili špatně), neustále výmluva za výmluvou, není slunce, nemoc, nevyšlo nám to a pod. Celkem se tady vystřídali 4 elektromontéři, kteří až na jednu vyjímku nevěděli jak to zapojil ten předcházející.
Proto ještě jednou prosím o radu.
Děkuji
Přílohy
IMG_20180705_113835.jpg
danp
 
Příspěvky: 4
Registrován: sob úno 17, 2018 10:35 pm
Reputation: 0

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod youda » pát črc 06, 2018 11:10 pm

Ahoj Danp,

pokud je InifiniSolar a Modbus Elektroměr nastaven správně, tak se měnič automaticky chová tak, že hlídá nulu pro každou fázi zvlášť, což je právě to co asi potřebuješ. Bez modbusu se měnič snaží udržet "virtuální nulu", která je ti ale v ČEZku nanic.

Nejčastější chyby jsou:
- Režim není nastven na Grid Tie (II)
- Allow feed-in to grid není nastaveno na DISABLE
- Přehození pořadí jednotlivých fází mezi elměrem a infini
- Špatně nastavené modbus adresy

V příloze máš celkem rozumný postup, jak to nastavit. Originální návod je obsáhlejší a zmatenější, nicméně pro úplnost je nalezneš na odkazu zde:
"https://www.mppsolar.com/v3/catalogs/(hybrid)%20Modbus%20card%20II-manual_20140528.pdf"

Poznámka: Pokud ti to dělala firma, dostal jsi dotaci a máš záruku, asi by ses vtom neměl vrtat, ale reklamovat.
Přílohy
InfiniSolar 10kW Modbus Grid limiting Installation guide.pdf
(584.11 KiB) 18 krát
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 304
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 33

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod danp » sob črc 07, 2018 10:15 pm

Ahoj,
díky za rady.
Já bych rád reklamoval, ale to dělám už 7 měsíců, neustále se na něco vymlouvají nebe se ze mne snaží dělat blbce.
Ten dokument z přílohy znám, ale dodavatel ho neznal, a když jsem mu ho poslal nějak se mu to nezdálo.
Ale zpátky k nastaveni.
Mám nastaveno Grid Tie (II)
Nastavení karty a elektroměru jsem zkontroloval a myslím, že je správně podle dokumentace.
Allow feed-in mám vypnuto.
Jako přílohu posílám nastavení infini.
Mám ještě jeden poznatek na displayi se zobrazuje EC-ON1 což by podle dokumentu v příloze mělo být špatně. Píší tak že správně má být EC-ON2. Dodavatel ale tvrdí že podle JEHO dokumentace je to správně.
Kdy by tě něco napadlo tak prosím tě napiš.
Děkuji
Přílohy
infini-gtii.PNG
danp
 
Příspěvky: 4
Registrován: sob úno 17, 2018 10:35 pm
Reputation: 0

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod youda » ned črc 08, 2018 10:20 am

Máš tu Modbus kartu špatně nastavenou. Musí tam svítit EC-ON2, což právě znamená "reset feed-in power to zero in each phase".

- Všecko to vypni
- Vytáhni kartu
- Otoč ji těma pozlacenejma kontaktama dolů a RJ-45 portama nahoru
- Na vertikálně orientovaném DIP přepínači musí být:
-- Packa1 vlevo (OFF)
-- Packa2 vpravo (ON)

Podle toho jak se ti to chová teď, máš právě obě packy vpravo (ON)

Ještě na doplnění:
Bit1 říká,jestli se má hlídat virtuální nula, nebo nula v každé fázi.
Bit2 říká, jestli máš jen jeden měnič a jeden elektroměr, nebo jestli máš více měničů v paralelním provozu, Modbus server box a jeden elektroměr.

Voltronics Modbus Card.JPG
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 304
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 33

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod danp » ned črc 08, 2018 7:38 pm

Děkuji moc,
je to přesně tak, došlo mi to včera o půlnoci, a moc děkuji že si mi to potvrdil, v příloze je fotografie se ŠPATNYM nastavením karty tak jak to zapojil technik. Je to i v tom dokumentu z přílohy, třetí stránka červená řádka. Mně to když jsem kartu původně kontroloval nedošlo. Dodavatel je totiž poprvé zapojil až za střídač, který pak samozřejmě neměřil vyrobenou energii. Trvalo to 10 dní než to uznali a opravili. Neustále technik říkal že si za nastavení karty a el. měřáku stojí, a že podle jeho dokumentace je EC-ON1 správně.
V každém případě jsem moc rád a ještě jednou MOC děkuji.
P.S.
Jestli to takto zapojuji všude, tak ten tvůj popis bude užitečný pro další.
Přílohy
IMG_20180708_093420.jpg
danp
 
Příspěvky: 4
Registrován: sob úno 17, 2018 10:35 pm
Reputation: 0

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod youda » ned črc 08, 2018 7:50 pm

Ahoj Danp,

moc díky za feedback. Přesně jak říkáš, bude fajn když tuto informaci v budoucnu využije i někdo další. Mimochodem, jak to teď vypadá na elměru?

Úplná nula se asi nastavit nepovede, takže dlouhodobě se může stát, že vznikne třeba 1kWh přetok (nasčítá se třeba za půl roku). Kdyby to byl problém, v Infini lze pro jednotlivé fáze nastavit kalibraci (akorát ti to pak bude trochu více žrát z DS).
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 304
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 33

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod danp » úte črc 10, 2018 8:29 pm

Ahoj,
omlouvám se že odpovídám později. Na elektroměru to zatím vypadá krásně Infiny se snaží neustále vyrovnávat k nule. Ze začátku jsem na něj koukal pořád. Teď musím trochu počkat než mi manželka uvolní investice /ty problémy je poněkud naštvaly/. Rád bych ještě doplnil o 10 panelů a jednu baterii. V každém případě to teď funguje tak jak jsem si představoval. A pak si na něco vemte firmu.
danp
 
Příspěvky: 4
Registrován: sob úno 17, 2018 10:35 pm
Reputation: 0

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod mlokecek » úte črc 10, 2018 8:54 pm

danp píše:Ahoj,
omlouvám se že odpovídám později. Na elektroměru to zatím vypadá krásně Infiny se snaží neustále vyrovnávat k nule. Ze začátku jsem na něj koukal pořád. Teď musím trochu počkat než mi manželka uvolní investice /ty problémy je poněkud naštvaly/. Rád bych ještě doplnil o 10 panelů a jednu baterii. V každém případě to teď funguje tak jak jsem si představoval. A pak si na něco vemte firmu.


Zdravím, mám úplně stejnou konfiguraci od stejné firmy jako vy.
Rád bych s vámi podiskutoval o nastavení atd, taky jsme ladily tak 3 měsíce, no snad to už bude OK.
Taky bych se chtěl zeptat ohledně doby proplacení dotace, já 3 měsíce od spuštění a stále nemám dotaci proplacenou.
Kdyžtak mi případně napište kontakt do SZ. Díky
mlokecek
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned črc 08, 2018 6:41 pm
Reputation: 0


Zpět na Hybridní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'