Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pon lis 19, 2018 4:42 am


Vitron energy Easy Solar - trochu zklamání

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
Předchozí

Re: Vitron energy Easy Solar - trochu zklamání

Příspěvekod FRSO » ned úno 05, 2017 10:15 pm

Pavlik píše:
gupa píše:To nic nemění natom, že se stále se starou deskou v měniči cítím oklamán jako zákazník Victronu. Až Victron předeskování nabídne jako bezplatný upgrade svým uživatelům který jejich výrobky a značku zaplatili důvěřovali jí, tak zmlknu a budu oslavovat s vámi.

Vás ten vývoj osobně nepotkal, po bitvě je každý generál, když až tu na fóru jsem vedle jiných překvapených, informace pouštěl a vy jste se učily. Samotný p Dvořák se musel učit, nevěděl ihned vše, nechápal potřeby zákazníka a jeho domu, nabízel Victorny jako nachystanou ale nevyladěnou věc, jako firma a i jiní testovaly, jak se vlastně měniče chovají a nevěděli, jak se chvovat mají, až zákazníci vytvořili obraz tak holanďan začal s přestavbami a plány přestaveb. Nevěděl nikdo jestli se bude jen přečipovávat nebo co,

... Vy se nyní jen vezete, já to z mnoha jiných v ČR jako první zákazníci v ČR platil, protože jste ani ty měniče nikdy neviděli... Sem se vozily do výloh a i u prodejce byl jen holý modrý reklamní hliník bez pajšlu. Byli drahý měniče natu dobu a samotný Neosolat pracoval v prvních chvílých jen se zákazníkovým zbožím a první zpětná vazba byla se zákazníky a jejich zboží, potom to firemně vyhodnocovaly a zakupovaly a testovali. Za peníze prvních nespokojených zákazníků.

Tak toto přiznejte a ne to že někdo nečetl návody, který se teprve vté době dopisovaly a překládaly a postupně se chápalo co jak při jakých konfiguracích prakticky funguje.



A k Pavlík: budeš nakonec přes ty trable spokojenej, protože jsi koupil dobře. Ty klamy při popisku na eshopech jsou asi v této břanži detajl a normální, hodně lidí už to četlo, chápalo a očekávalo to co je psáno, ale až se konfigurace opravdu vyladí, budeš spokojenej jak želva.


Kéž bys měl pravdu. Nechal jsme ho běžet bez sítě v režimu jen UPS a ejhle po dvou hodinách tma.... Střídač se vypnul a nevím proč pač nabateriích bylo napětí při zátěži 12,2 po vypnutí 12,4 což je pro Pb akumulátor úplně normální stav plného nabití. Nastavení Opakuji NASTAVENí bylo dle souboru zaslaným technikem Neosoalru kterýbyl úspěšně nahrán do měniče.... Fakt nechápu jek může měnič ukazovat 86% kapacity baterií Pbpři napětí bateriíí 12,7 V.... a jak může při 12,2 vypnout.... Po připojení sítě to začalo tvrdě nabíjet baterie na 14,7 a výše pak jsme se už radši nedíval, ted po ukončení nabijení a ustálení je na nich 13,7, prostě totál přebíjí....

No nic, zítra to zkusím řešit s tím technikem, nejde nahrát ten Firmware a to nastavení je taky dost naprd, pak nevím, bohužel na tomhle foru je půlka lidí co tu osočujou a hází moudra.


zkontroluj jaké je nastavení v meni inverter, konkrétně DC input low shut-down a DC input low restart, pokud je tam to napětí 12,2V, tak to vypne a znovu by to zaplo když bude napětí o 1V více !
Naposledy upravil FRSO dne ned úno 05, 2017 10:31 pm, celkově upraveno 1
FRSO
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm
Reputation: 31

Re: Vitron energy Easy Solar - trochu zklamání

Příspěvekod Pavlik » ned úno 05, 2017 10:22 pm

Pavlik píše:
gupa píše:To nic nemění natom, že se stále se starou deskou v měniči cítím oklamán jako zákazník Victronu. Až Victron předeskování nabídne jako bezplatný upgrade svým uživatelům který jejich výrobky a značku zaplatili důvěřovali jí, tak zmlknu a budu oslavovat s vámi.

Vás ten vývoj osobně nepotkal, po bitvě je každý generál, když až tu na fóru jsem vedle jiných překvapených, informace pouštěl a vy jste se učily. Samotný p Dvořák se musel učit, nevěděl ihned vše, nechápal potřeby zákazníka a jeho domu, nabízel Victorny jako nachystanou ale nevyladěnou věc, jako firma a i jiní testovaly, jak se vlastně měniče chovají a nevěděli, jak se chvovat mají, až zákazníci vytvořili obraz tak holanďan začal s přestavbami a plány přestaveb. Nevěděl nikdo jestli se bude jen přečipovávat nebo co,

... Vy se nyní jen vezete, já to z mnoha jiných v ČR jako první zákazníci v ČR platil, protože jste ani ty měniče nikdy neviděli... Sem se vozily do výloh a i u prodejce byl jen holý modrý reklamní hliník bez pajšlu. Byli drahý měniče natu dobu a samotný Neosolat pracoval v prvních chvílých jen se zákazníkovým zbožím a první zpětná vazba byla se zákazníky a jejich zboží, potom to firemně vyhodnocovaly a zakupovaly a testovali. Za peníze prvních nespokojených zákazníků.

Tak toto přiznejte a ne to že někdo nečetl návody, který se teprve vté době dopisovaly a překládaly a postupně se chápalo co jak při jakých konfiguracích prakticky funguje.



A k Pavlík: budeš nakonec přes ty trable spokojenej, protože jsi koupil dobře. Ty klamy při popisku na eshopech jsou asi v této břanži detajl a normální, hodně lidí už to četlo, chápalo a očekávalo to co je psáno, ale až se konfigurace opravdu vyladí, budeš spokojenej jak želva.


Kéž bys měl pravdu. Nechal jsme ho běžet bez sítě v režimu jen UPS a ejhle po dvou hodinách tma.... Střídač se vypnul a nevím proč pač nabateriích bylo napětí při zátěži 12,2 po vypnutí 12,4 což je pro Pb akumulátor úplně normální stav plného nabití. Nastavení Opakuji NASTAVENí bylo dle souboru zaslaným technikem Neosoalru kterýbyl úspěšně nahrán do měniče.... Fakt nechápu jek může měnič ukazovat 86% kapacity baterií Pbpři napětí bateriíí 12,7 V.... a jak může při 12,2 vypnout.... Po připojení sítě to začalo tvrdě nabíjet baterie na 14,7 a výše pak jsme se už radši nedíval, ted po ukončení nabijení a ustálení je na nich 13,7, prostě totál přebíjí....

No nic, zítra to zkusím řešit s tím technikem, nejde nahrát ten Firmware a to nastavení je taky dost naprd, pak nevím, bohužel na tomhle foru je půlka lidí co tu osočujou a hází moudra.



Uff tak výpadek střídače v režimu UPS se vysvětlil, manželka zapla ve vedlejším pokoji tajně žehličku..... :D , ted jsem to zjistil, má příkon 1300W :? Jsem ani nevěděl že takový spotřebič máme a tak došlo k přetížení měniče pač ostatní spotřebiče jeli cca 300VA, tywe by mě kleplo :roll: Takž enastavení UPS je v pořádku a k vypnutí došlo zcela ze zjištných důvodů. No alespoň nějaký pokrok.
Pavlik
 
Příspěvky: 29
Registrován: pon srp 08, 2016 2:10 pm
Reputation: 0

Re: Vitron energy Easy Solar - trochu zklamání

Příspěvekod gupa » ned úno 05, 2017 10:25 pm

Mám nezaškrtlý power assist, mám na NiCD vyplý nabíjení, což u olova nevím, mám nastavený Virtualswitch. Jsou tam nastavitelné podmínky.

Jaké máš požadavky, aby to přeplo na DS, tz, při jakém seplém zatížení, při jakém napětí, potom kdy při jakém napětí bude návrat, a za jak dlouho. Jsou tam záložky. TO se nastavuje ve VirtualSwitchu

Mám nastavený puntík Ignore ACinput bla bla. Pokud chceš nějak využít relé při nějakém stavu jako podle napětí přepětí atp, vol puntík Ignore ACInput aux relay
Naposledy upravil gupa dne ned úno 05, 2017 10:28 pm, celkově upraveno 1
Stále lepší výběr je špatná jízda, než dobrá chůze.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1620
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputation: 55

Re: Vitron energy Easy Solar - trochu zklamání

Příspěvekod Pavlik » ned úno 05, 2017 10:25 pm

FRSO píše:
Pavlik píše:
gupa píše:To nic nemění natom, že se stále se starou deskou v měniči cítím oklamán jako zákazník Victronu. Až Victron předeskování nabídne jako bezplatný upgrade svým uživatelům který jejich výrobky a značku zaplatili důvěřovali jí, tak zmlknu a budu oslavovat s vámi.

Vás ten vývoj osobně nepotkal, po bitvě je každý generál, když až tu na fóru jsem vedle jiných překvapených, informace pouštěl a vy jste se učily. Samotný p Dvořák se musel učit, nevěděl ihned vše, nechápal potřeby zákazníka a jeho domu, nabízel Victorny jako nachystanou ale nevyladěnou věc, jako firma a i jiní testovaly, jak se vlastně měniče chovají a nevěděli, jak se chvovat mají, až zákazníci vytvořili obraz tak holanďan začal s přestavbami a plány přestaveb. Nevěděl nikdo jestli se bude jen přečipovávat nebo co,

... Vy se nyní jen vezete, já to z mnoha jiných v ČR jako první zákazníci v ČR platil, protože jste ani ty měniče nikdy neviděli... Sem se vozily do výloh a i u prodejce byl jen holý modrý reklamní hliník bez pajšlu. Byli drahý měniče natu dobu a samotný Neosolat pracoval v prvních chvílých jen se zákazníkovým zbožím a první zpětná vazba byla se zákazníky a jejich zboží, potom to firemně vyhodnocovaly a zakupovaly a testovali. Za peníze prvních nespokojených zákazníků.

Tak toto přiznejte a ne to že někdo nečetl návody, který se teprve vté době dopisovaly a překládaly a postupně se chápalo co jak při jakých konfiguracích prakticky funguje.



A k Pavlík: budeš nakonec přes ty trable spokojenej, protože jsi koupil dobře. Ty klamy při popisku na eshopech jsou asi v této břanži detajl a normální, hodně lidí už to četlo, chápalo a očekávalo to co je psáno, ale až se konfigurace opravdu vyladí, budeš spokojenej jak želva.


Kéž bys měl pravdu. Nechal jsme ho běžet bez sítě v režimu jen UPS a ejhle po dvou hodinách tma.... Střídač se vypnul a nevím proč pač nabateriích bylo napětí při zátěži 12,2 po vypnutí 12,4 což je pro Pb akumulátor úplně normální stav plného nabití. Nastavení Opakuji NASTAVENí bylo dle souboru zaslaným technikem Neosoalru kterýbyl úspěšně nahrán do měniče.... Fakt nechápu jek může měnič ukazovat 86% kapacity baterií Pbpři napětí bateriíí 12,7 V.... a jak může při 12,2 vypnout.... Po připojení sítě to začalo tvrdě nabíjet baterie na 14,7 a výše pak jsme se už radši nedíval, ted po ukončení nabijení a ustálení je na nich 13,7, prostě totál přebíjí....

No nic, zítra to zkusím řešit s tím technikem, nejde nahrát ten Firmware a to nastavení je taky dost naprd, pak nevím, bohužel na tomhle foru je půlka lidí co tu osočujou a hází moudra.


zkontroluj jaké je nastavení v meni inverter, konkrétně DC input low shut-down a DC input low restart, pokud je tam to napětí 12,2V, tak to vypne a znovu by to zaplo když bude napětí o 1 v více !


Díky moc, ale dnes už to nechám, jdu spát a zítra pokračuji.
Pavlik
 
Příspěvky: 29
Registrován: pon srp 08, 2016 2:10 pm
Reputation: 0

Re: Vitron energy Easy Solar - trochu zklamání

Příspěvekod Pavlik » ned úno 05, 2017 10:28 pm

gupa píše:Mám nezaškrtlý power assist, mám na NiCD vyplý nabíjení, což u olova nevím, mám nastavený Virtualswitch. Jsou tam nastavitelné podmínky.

Jaké máš požadavky, aby to přeplo na DS, tz, při jakém seplém zatížení, při jakém napětí, potom kdy při jakém napětí bude návrat, a za jak dlouho. Jsou tam záložky. TO se nastavuje ve VirtualSwitchu


Aha tak tohle musím zítra projít. Zatím je síť odpojená abych jel alespoň trochu v režimu energie z FVE.
Pavlik
 
Příspěvky: 29
Registrován: pon srp 08, 2016 2:10 pm
Reputation: 0

Re: Vitron energy Easy Solar - trochu zklamání

Příspěvekod gupa » ned úno 05, 2017 10:32 pm

To se rozchodí, ten VirtualSwitch je nastavení přepnut když ti zapne tu žehličku atp do max 16A plus do max výkon měniče.

Pokud bude ta 300 firmware a assistenti, tak to je pro mne španělská vesnice. Stím neporadím.
Stále lepší výběr je špatná jízda, než dobrá chůze.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1620
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputation: 55

Re: Vitron energy Easy Solar - trochu zklamání

Příspěvekod Pavlik » ned úno 05, 2017 10:37 pm

gupa píše:To se rozchodí, ten VirtualSwitch je nastavení přepnut když ti zapne tu žehličku atp do max 16A plus do max výkon měniče.

Pokud bude ta 300 firmware a assistenti, tak to je pro mne španělská vesnice. Stím neporadím.


Jasný, problém je že já jsme ted v situaci kdy můžu jet na baterie+FVE když vypnu síŤ, pokud síť zapnu střžídač jede komplet na sít bez baterii a FVE, takže zatím to jedu bez sítě abyh už konečnš čerpal něco ze solárů.
Pavlik
 
Příspěvky: 29
Registrován: pon srp 08, 2016 2:10 pm
Reputation: 0

Re: Vitron energy Easy Solar - trochu zklamání

Příspěvekod gupa » ned úno 05, 2017 10:44 pm

To přepne podle nastavení ve Virtual switch. Vždy když zapneš měnič, dobíhají cykly co byly. Vypl bych tu nabíječku, PowerAssist a přešel ve zkoušení VirtualSwitch do chvíle, až bude vyhovovat. Kvůli tomu přetoku bych to ani s PowerAssist nepřipojoval. I tam hrozí.
Stále lepší výběr je špatná jízda, než dobrá chůze.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1620
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputation: 55

Re: Vitron energy Easy Solar - trochu zklamání

Příspěvekod gupa » ned úno 05, 2017 10:51 pm

Ještě k lepšímu pochopení. Když máš připojený na sběrnici = vstup RJ45 s MK2, jde o režim dohledu. Pokud převodník vytáhneš z RJ45 a znovu zrestartuješ, je to autonomní režim. Když zresetuješ a poižíváš DIP, funguje to podle DIPu. Když připojíš Panel, jde opět o režim s dohledem. Dělá to takové věci jako že vytáhneš MK2 a vypne barák, Nebo nic nenaběhne, až zapojíš MK2 spustíš ( přednastavený port) VEConfigure se vše rozjede atp. Musíš si to osahat aby jsi tu logiku při zapínání a připojování věcí na sběrnici měniče pochopil. Chvilku to trvá ale to se podá. Nemůžeš kombinovat a zapojovat současně ColorControl s jiným Panelem nebo s MK2. To jsou totiž dohledové věci a dohled může být na sběrnici jen jeden.

Je to systém HUB takže ne přepínání ale HUB sběrnice. MK2 používá vlastní protokol k připojení, Victron nazvatl tu sběrnici VEBus, je to proprietální, pokud budeš chtít dohled nad MPPT, asi jediná drahá věc je ColorControl panel, nebo ten Bluethooth, Přes USB je převodník předažený. MPPT používá zase jiný protokol a sběrnici, není to stejný s VEBus. To bylo prý proto, že holanďanovi ty škatule navrhovali pokaždé jinde a jde oto jako by jsi poskládal nekompaktibilní HW. Jenže holanďan je kouzelník a dává tomu hlavně kvalitu jako že ty jeho výrobky jsou držáky. Což je pravda a ty prachy jsi nevyhodil zbytečně.
Stále lepší výběr je špatná jízda, než dobrá chůze.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1620
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputation: 55

Re: Vitron energy Easy Solar - trochu zklamání

Příspěvekod RRR » pon úno 06, 2017 6:42 pm

gupa píše:Pavlík: pokud jsou tam mikropřetoky, nemůžeš to propojis s distribuční sítí bo podle zákona jestli platí co platilo, nesmí zpětně přes hodiny jít nic. Takže navrhuji firmware nepřehrávat a pracovat s původní verzí 100.


Tak poslední verze softwaru 4XX umožňuje používat jak asistenty tak virtual switch, takže aktualizace bych se rozhodně nebál. Přetok se dá myslím taky velice jednoduše eliminovat a to v obou nastaveních.

Jinak Gupa, zjišťoval jsi cenu upgradu přímo pro tvé konkrétní měniče? Já mám měnič z roku 2010 a vím, že cena byla závislá na stáří měničů a pro mladší zařízení byl dokonce opravdu zdarma. Mne stála výměna hlavní řídící desky ani ne 8% ceny nového měniče.
Uživatelský avatar
RRR
 
Příspěvky: 150
Registrován: pon led 09, 2012 7:24 pm
Reputation: 6

Re: Vitron energy Easy Solar - trochu zklamání

Příspěvekod Nicholas » úte úno 07, 2017 11:44 am

Kupujete věc s určitými vlastnostmi v určitém čase, veškerá softwarová vylepšení firmwarem jsou přidaný bonus. Výrobce by byl tak trochu blázen, kdyby poskytoval doživotní aktualizaci hardwaru zdarma. V autě nebo čemkoliv jiném vám vnitřnosti taky nevymění. Pro uživatele by to ovšem bylo úžasné, ale podnikání je za účelem zisku. Pokud lze za zlomek ceny vyměnit jádro 10 let starého měniče, tak bych měl být nadšený, že můžu mít v podstatě nový produkt za zlomek ceny a ne si ještě stěžovat, že proč to není zadarmo :) Občas mi přijde, že některé pohledy jsou jednostranné a černobílé, neuškodí zamyslet se nad věcí z obou stran.
4,6 kWp s 30 kWh teplovodní baterií
Nicholas
 
Příspěvky: 253
Registrován: stř dub 06, 2016 7:00 pm
Bydliště: HK
Reputation: 21

Re: Vitron energy Easy Solar - trochu zklamání

Příspěvekod Pavlik » stř úno 08, 2017 8:51 am

gupa píše:Ještě k lepšímu pochopení. Když máš připojený na sběrnici = vstup RJ45 s MK2, jde o režim dohledu. Pokud převodník vytáhneš z RJ45 a znovu zrestartuješ, je to autonomní režim. Když zresetuješ a poižíváš DIP, funguje to podle DIPu. Když připojíš Panel, jde opět o režim s dohledem. Dělá to takové věci jako že vytáhneš MK2 a vypne barák, Nebo nic nenaběhne, až zapojíš MK2 spustíš ( přednastavený port) VEConfigure se vše rozjede atp. Musíš si to osahat aby jsi tu logiku při zapínání a připojování věcí na sběrnici měniče pochopil. Chvilku to trvá ale to se podá. Nemůžeš kombinovat a zapojovat současně ColorControl s jiným Panelem nebo s MK2. To jsou totiž dohledové věci a dohled může být na sběrnici jen jeden.

Je to systém HUB takže ne přepínání ale HUB sběrnice. MK2 používá vlastní protokol k připojení, Victron nazvatl tu sběrnici VEBus, je to proprietální, pokud budeš chtít dohled nad MPPT, asi jediná drahá věc je ColorControl panel, nebo ten Bluethooth, Přes USB je převodník předažený. MPPT používá zase jiný protokol a sběrnici, není to stejný s VEBus. To bylo prý proto, že holanďanovi ty škatule navrhovali pokaždé jinde a jde oto jako by jsi poskládal nekompaktibilní HW. Jenže holanďan je kouzelník a dává tomu hlavně kvalitu jako že ty jeho výrobky jsou držáky. Což je pravda a ty prachy jsi nevyhodil zbytečně.


Tak konečně rozběhnuto! Soft se podařil nahrát, ochota technika byla veliká, i ve večerních hodinách. Takže nyní už ladit jen ten zbytek :roll: ;)
Pavlik
 
Příspěvky: 29
Registrován: pon srp 08, 2016 2:10 pm
Reputation: 0

Re: Vitron energy Easy Solar - trochu zklamání

Příspěvekod gupa » stř úno 08, 2017 11:17 am

Nicholas: Ale já se na VIctron nedívám černobíle, nepročetl jsi a nezamyslel jsi se nad tím co jako jeden z prvních zákazníků Victronu myslím. Myslím nato, že jsem si přečetl návody, přečetl i poznámky při prodeji. Ale nepočkal rok na nové desky a koupil stroje které vtu chvíly už byly doběhové. Prodejce v té době, jestli si opravdu přečteš vše v tomto vlákně co jsem napsal, tvrdil automatický PowerAssist, což není pravdou. A jestli sii dobře vzpomínám, někde je tu jiný vlákno kde na nějakém videu a prezentaci Victronu se prodejce doslova a dopísmene došel nato, že oproti Studeru prostě Victron se při staticky nastavitelném přidávání na LineIn přetíží a vypne. Přitom ten samý prodejce tvrdil na svém webu opak, že je automatický. Takže to je ta věc.

A že to nevidím černobíle je snad jané. Stejně jako stálé problémy s SW, tz. ve smyslu ne zrovna jednoduchého nastavení a i upgrade např. ColorControlu, kdy po přehrání firmware dvě tři věci přestaly fungovat a p.Mader (majitel Victronu) dává rady typu že po upgrade je špatný kabel a proto to nefunguje. (viz Victron blog a diskuze okolo upgrade ColorControlu) Prostě mi připadá jednání s koncovými uživateli při diskuzi přimo s Victronem nepochopitelná. Něco co se upgraduje na dohledu a ono to změní kvalitu kabeláže. !?? :-) ... Jsou to víceméně takové provozní maličkosti které se opraví vydáním opravné verze. HW Victronu je ale dobrý a investovat peníze při vybírání co koupit za značku, zato stojí.

Edit: A nejde o 10 let starý měnič, Jde o 4r. starý kup a zestárl během dalších 6 měsíců. Kup přesahující 100tKč, následné zlevnění celého sortimentu. Takže za první rok a půl mi zestárly vzhledem k ceně někam o třetinu. Což je jeden měnič ze tří co jsem koupil.
Stále lepší výběr je špatná jízda, než dobrá chůze.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1620
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputation: 55

Re: Vitron energy Easy Solar - trochu zklamání

Příspěvekod Nicholas » stř úno 08, 2017 1:15 pm

Aha, chápu, pokud tenkrát Victron takhle mystifikoval, tak je to blbé... Chyby v softwaru vždycky naštvou, nevyhne se jim asi žádný výrobce, ale svádět něco na najednou špatný kabel, to je opravdu divné.
4,6 kWp s 30 kWh teplovodní baterií
Nicholas
 
Příspěvky: 253
Registrován: stř dub 06, 2016 7:00 pm
Bydliště: HK
Reputation: 21

Re: Vitron energy Easy Solar - trochu zklamání

Příspěvekod Pavlik » úte dub 11, 2017 9:12 am

gupa píše:Ještě k lepšímu pochopení. Když máš připojený na sběrnici = vstup RJ45 s MK2, jde o režim dohledu. Pokud převodník vytáhneš z RJ45 a znovu zrestartuješ, je to autonomní režim. Když zresetuješ a poižíváš DIP, funguje to podle DIPu. Když připojíš Panel, jde opět o režim s dohledem. Dělá to takové věci jako že vytáhneš MK2 a vypne barák, Nebo nic nenaběhne, až zapojíš MK2 spustíš ( přednastavený port) VEConfigure se vše rozjede atp. Musíš si to osahat aby jsi tu logiku při zapínání a připojování věcí na sběrnici měniče pochopil. Chvilku to trvá ale to se podá. Nemůžeš kombinovat a zapojovat současně ColorControl s jiným Panelem nebo s MK2. To jsou totiž dohledové věci a dohled může být na sběrnici jen jeden.

Je to systém HUB takže ne přepínání ale HUB sběrnice. MK2 používá vlastní protokol k připojení, Victron nazvatl tu sběrnici VEBus, je to proprietální, pokud budeš chtít dohled nad MPPT, asi jediná drahá věc je ColorControl panel, nebo ten Bluethooth, Přes USB je převodník předažený. MPPT používá zase jiný protokol a sběrnici, není to stejný s VEBus. To bylo prý proto, že holanďanovi ty škatule navrhovali pokaždé jinde a jde oto jako by jsi poskládal nekompaktibilní HW. Jenže holanďan je kouzelník a dává tomu hlavně kvalitu jako že ty jeho výrobky jsou držáky. Což je pravda a ty prachy jsi nevyhodil zbytečně.


Ahoj,
byl by jsi ochoten mi s nastavením pomoct? Tak nějak jedu a někdy mám sto chutí ten střídač vyhodit oknem.... Je ted slunečno tak už jedu hodně na panely ale dělá pěkný blbosti..např.:
1, když se den chílí ke konci slunce zapadá a na panel jde napětí k nule (proud už nedávají) tak se přepne na síť, cca po 20 minutách s epřepne na baterie.... čekal bych že na baterie přejde hned...
2, někdy když ráno vstanu dýl koukám slunce svítí, na bateriích 12,8V a střídač jede na síť... to bych z něj vykvetl

3, na bateriích třebas 12,4, sepne kompresor ledničky tak šup přepne se na síť přitom by krásně mohla jet na baterie, tak mu vypnu a zapnu sít a v klidu jeden ješte hodku dvě na baterie...
4, při vybití baterii přejde na sít ale světla probliknou, TV a DVD vydrží PC mám notebooky ale občas to nevezme WiFi na, očekával jsem že přechod na síť bude plynulý....

No čekal jsme od toho více, vzpomínám na časy kdy jsme jel přes relé a když byli baterie nabitý se přeplo, když se vybilo přeplo se na síť. Kdybych to stavěl příště asi bych to udělal zrovna tak akorát jen s výkonějším střídačem.

No snad se to povede nastavit... pošlu kdyžtak nastavení až se uklidním:)
Pavlik
 
Příspěvky: 29
Registrován: pon srp 08, 2016 2:10 pm
Reputation: 0

Re: Vitron energy Easy Solar - trochu zklamání

Příspěvekod ota » úte dub 11, 2017 9:52 am

Když čtu tyto nářky, rozhodl jsem se, že upgrade Axperta na Victron nebude.
Taiwanský Axpert jsem pověsil na zeď, 1x upgradoval SW a poslední roky jen koukám na displej, občas některý parametr pomocí 4 tlačítek upravím.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 1351
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko
Reputation: 204
 
  • 0


Re: Vitron energy Easy Solar - trochu zklamání

Příspěvekod abrams » úte dub 11, 2017 12:00 pm

Zdravím ,

tak tak , pořádnej "hloupej" měnič + konkrétně definovaný chování ovládání sestavený z pořádnejch komponentů .
Jenže v současnosti je IN všechno "smart" :wall: . Mě by z toho taky jeblo , kdyby si ten bazmek dělel co chce , kdy chce a jak chce :hell: .

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2305
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 247

Předchozí

Zpět na Hybridní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'