Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je stř zář 26, 2018 8:14 am


FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
Předchozí

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod redcrown » ned úno 18, 2018 7:51 am

Ahoj, nějaké další poznatky s provozem GB Aku?
Díky
redcrown
 
Příspěvky: 283
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Jablonec
Reputation: 7

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod tomas » úte kvě 08, 2018 12:20 pm

Aktuální nastavení měniče.
MyPower_Management.png
MyPower Management

Parameters_setting.png
Parameters setting
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1603
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 52

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod Lucano88 » úte kvě 08, 2018 9:09 pm

S tím to nastavením to bere ze sítě neustále +/- 90W? jak to je s přetoky? Nějaký záznam?
Já se už snad blížím ke spuštění...
Lucano88
 
Příspěvky: 110
Registrován: pon srp 22, 2016 1:36 pm
Reputation: 3

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod tomas » úte kvě 08, 2018 10:15 pm

Lucano88 píše:S tím to nastavením to bere ze sítě neustále +/- 90W?

Proč 90W? V ustáleném stavu nebere/nedodává nic, tedy v závislosti na nastavení, kalibraci a toleranci měřidel (i elektroměr distributora má toleranci měření, jeden bude ukazovat třeba +1W a jiný -1W a třetí 0W, proto je tam ta kalibrace). V neustáleném stavu reaguje na zapínání a vypínání spotřebičů a snaží se vykompenzovat jejich činný výkon. Samozřejmě že tam je nějaká regulační prodleva (i chyba měření tak jako u každého měřícího přístroje) která je dána už i tím že jde o sinusový (často i nesinusový) průběh proudu který se neustále mění. A vyhodnotit směr toku a velikost energie není u střídavého napětí jednoduché zvláště když se můžeme pohybovat ve čtyřech kvadrantech.
Lucano88 píše:jak to je s přetoky? Nějaký záznam?

viz. předchozí strana tohoto tématu.
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1603
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 52

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod tomas » čtv črc 12, 2018 12:39 pm

Koho by zajímalo jak to GreenBonO-Aku funguje v podobné elektrárně tak zde je video:
viewtopic.php?f=4&t=737&p=74851#p74851
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1603
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 52

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod NOPARasito » sob črc 21, 2018 2:02 pm

Ahoj,
můžu se zeptat co ta sranda stala?
Hlavně ty baterie cca.8kw/h?
Stačí mi nástřel v řádech 10.000.
Díky
_________0002__________
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 251
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Kousek od velké louže
Reputation: 11

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod youda » sob črc 21, 2018 3:01 pm

Tenhle battery box stoji lehce pres sto tisic. Najdes ho na eskutr.cz.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 595
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 107

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod NOPARasito » sob črc 21, 2018 3:29 pm

No prave, vcelku 120tis je drba a jeste dle meho nazoru s pasivnima clankama misto kompletni rizene BMS ;-(.
_________0002__________
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 251
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Kousek od velké louže
Reputation: 11

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod youda » sob črc 21, 2018 3:34 pm

To se asi koukas vedle. Tyhle boxy maji celkem chytrou BMS, da se to ovladat z PC a taky to loguje udaje na hostovany server v internetu. Jedine co to nema je prelejvani...proste to jen pali jako vetsina balanceru. Mne osobne by to asi nevadilo, aspon je to jednodussi, tudiz snad i spolehlivejsi.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 595
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 107

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod NOPARasito » sob črc 21, 2018 4:29 pm

Tudiz rikam, nema to aktivni BMS, za ty prachy trochu podceneny, vse co vyhazuje energii do tepla nemuze byt stabilnejsi a mimochodem dobrej balancer s trvalym cca 100A a spickove 250A je do 1500kc. Logovani na internet je pro hracicky, kteri stejne zjisti, ze je to k nicemu. Pokud udelas ostrovni system, kterej zije vlastnim zivotem a ty se max. kouknes ze sviti, tak nechas vyprat klidne i 5 pracek po sobe ;-))).
_________0002__________
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 251
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Kousek od velké louže
Reputation: 11

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod NOPARasito » sob črc 21, 2018 4:55 pm

NOPARasito píše:Tudiz rikam, nema to aktivni BMS, za ty prachy trochu podceneny, vse co vyhazuje energii do tepla nemuze byt stabilnejsi a mimochodem dobrej balancer s trvalym cca 100A a spickove 250A je do 1500kc. Logovani na internet je pro hracicky, kteri stejne zjisti, ze je to k nicemu. Pokud udelas ostrovni system, kterej zije vlastnim zivotem a ty se max. kouknes ze sviti, tak nechas vyprat klidne i 5 pracek po sobe ;-))).

Ja osobne delal pack 6,9kw (960ks lifepo4 26650)vcetne balanceru kterej clanky porad rovna za material 77.000. Diagnostika baterie k nicemu, nikdy jsem to nepotreboval a to jedu z 95% na ostrov, jen horkovzdusnou troubu a nejaky nedopojeny blbosti mam na E-on a to jim taky jedine necham, at si taky neco vydelaj ;-D))).
Ted skladam pack z 18650 a tusim zkoncim na 10kW/h a cenou nekde kolem 48 i s balancerem. Samozrejme moznost pouzit stare clanky z cehokoli po jejich diagnostice.
_________0002__________
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 251
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Kousek od velké louže
Reputation: 11

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod rottenkiwi » sob črc 21, 2018 9:01 pm

A ako rýchlo ich balancér vyrovná, keď budú max. rozhodené ?
1 mesiac ? 1 deň ? Či jednu hodinu ? Resp. aký je max. vstupný a výstupný balancovací prúd BMS ?
1 , 10 alebo 30 A ?
Only God & bank can create something from nothing. LTC: LX4UmmYHzT293zcJJ4BjTcPTRSHoLWLDn7
Vodík LiFePO charge BMS SEI formation Float IBM Quantum Enphase IQ7x 787 Dreamliner Issue Ako žiť eko Online-monitoring
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 1741
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK
Reputation: 69

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod NOPARasito » sob črc 21, 2018 9:35 pm

Rekl bych ze balancovani se neuvadi v radech A ale mA, a vcelku je jedno jestli to bude v radech hodin nebo dnu, ale spise prevence k rozhozeni. Napr. kdyz jsem skladal pack, tak nebyly baterie stejne nabite, a cca. druhy den jiz chodily spolu jak pri nabijeni/vybijeni/ i float.
To je z me zkusenosti. Dle meho formovat to pouze nahore v max. nabitem stavu treba Lifepo4 3,6V nic moc. Ja je osobne nenabijim pri 16S na vice jak 56V, tak by me zajimalo jestli by chodily spolu.
_________0002__________
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 251
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Kousek od velké louže
Reputation: 11

Předchozí

Zpět na Hybridní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Reputation System ©'