Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pát zář 21, 2018 9:32 am


FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
Předchozí

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod redcrown » ned úno 18, 2018 7:51 am

Ahoj, nějaké další poznatky s provozem GB Aku?
Díky
redcrown
 
Příspěvky: 283
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Jablonec
Reputation: 7

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod tomas » úte kvě 08, 2018 12:20 pm

Aktuální nastavení měniče.
MyPower_Management.png
MyPower Management

Parameters_setting.png
Parameters setting
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1603
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 52

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod Lucano88 » úte kvě 08, 2018 9:09 pm

S tím to nastavením to bere ze sítě neustále +/- 90W? jak to je s přetoky? Nějaký záznam?
Já se už snad blížím ke spuštění...
Lucano88
 
Příspěvky: 110
Registrován: pon srp 22, 2016 1:36 pm
Reputation: 3

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod tomas » úte kvě 08, 2018 10:15 pm

Lucano88 píše:S tím to nastavením to bere ze sítě neustále +/- 90W?

Proč 90W? V ustáleném stavu nebere/nedodává nic, tedy v závislosti na nastavení, kalibraci a toleranci měřidel (i elektroměr distributora má toleranci měření, jeden bude ukazovat třeba +1W a jiný -1W a třetí 0W, proto je tam ta kalibrace). V neustáleném stavu reaguje na zapínání a vypínání spotřebičů a snaží se vykompenzovat jejich činný výkon. Samozřejmě že tam je nějaká regulační prodleva (i chyba měření tak jako u každého měřícího přístroje) která je dána už i tím že jde o sinusový (často i nesinusový) průběh proudu který se neustále mění. A vyhodnotit směr toku a velikost energie není u střídavého napětí jednoduché zvláště když se můžeme pohybovat ve čtyřech kvadrantech.
Lucano88 píše:jak to je s přetoky? Nějaký záznam?

viz. předchozí strana tohoto tématu.
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1603
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 52

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod tomas » čtv črc 12, 2018 12:39 pm

Koho by zajímalo jak to GreenBonO-Aku funguje v podobné elektrárně tak zde je video:
viewtopic.php?f=4&t=737&p=74851#p74851
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1603
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 52

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod NOPARasito » sob črc 21, 2018 2:02 pm

Ahoj,
můžu se zeptat co ta sranda stala?
Hlavně ty baterie cca.8kw/h?
Stačí mi nástřel v řádech 10.000.
Díky
Kompletní systém se zálohou ze sítě s 1kw-ovým odběrem. Bojovník proti smrtelným slunečním paprskům ;-()
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 232
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Kousek od velké louže
Reputation: 11

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod youda » sob črc 21, 2018 3:01 pm

Tenhle battery box stoji lehce pres sto tisic. Najdes ho na eskutr.cz.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 587
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 106

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod NOPARasito » sob črc 21, 2018 3:29 pm

No prave, vcelku 120tis je drba a jeste dle meho nazoru s pasivnima clankama misto kompletni rizene BMS ;-(.
Kompletní systém se zálohou ze sítě s 1kw-ovým odběrem. Bojovník proti smrtelným slunečním paprskům ;-()
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 232
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Kousek od velké louže
Reputation: 11

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod youda » sob črc 21, 2018 3:34 pm

To se asi koukas vedle. Tyhle boxy maji celkem chytrou BMS, da se to ovladat z PC a taky to loguje udaje na hostovany server v internetu. Jedine co to nema je prelejvani...proste to jen pali jako vetsina balanceru. Mne osobne by to asi nevadilo, aspon je to jednodussi, tudiz snad i spolehlivejsi.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 587
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 106

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod NOPARasito » sob črc 21, 2018 4:29 pm

Tudiz rikam, nema to aktivni BMS, za ty prachy trochu podceneny, vse co vyhazuje energii do tepla nemuze byt stabilnejsi a mimochodem dobrej balancer s trvalym cca 100A a spickove 250A je do 1500kc. Logovani na internet je pro hracicky, kteri stejne zjisti, ze je to k nicemu. Pokud udelas ostrovni system, kterej zije vlastnim zivotem a ty se max. kouknes ze sviti, tak nechas vyprat klidne i 5 pracek po sobe ;-))).
Kompletní systém se zálohou ze sítě s 1kw-ovým odběrem. Bojovník proti smrtelným slunečním paprskům ;-()
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 232
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Kousek od velké louže
Reputation: 11

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod NOPARasito » sob črc 21, 2018 4:55 pm

NOPARasito píše:Tudiz rikam, nema to aktivni BMS, za ty prachy trochu podceneny, vse co vyhazuje energii do tepla nemuze byt stabilnejsi a mimochodem dobrej balancer s trvalym cca 100A a spickove 250A je do 1500kc. Logovani na internet je pro hracicky, kteri stejne zjisti, ze je to k nicemu. Pokud udelas ostrovni system, kterej zije vlastnim zivotem a ty se max. kouknes ze sviti, tak nechas vyprat klidne i 5 pracek po sobe ;-))).

Ja osobne delal pack 6,9kw (960ks lifepo4 26650)vcetne balanceru kterej clanky porad rovna za material 77.000. Diagnostika baterie k nicemu, nikdy jsem to nepotreboval a to jedu z 95% na ostrov, jen horkovzdusnou troubu a nejaky nedopojeny blbosti mam na E-on a to jim taky jedine necham, at si taky neco vydelaj ;-D))).
Ted skladam pack z 18650 a tusim zkoncim na 10kW/h a cenou nekde kolem 48 i s balancerem. Samozrejme moznost pouzit stare clanky z cehokoli po jejich diagnostice.
Kompletní systém se zálohou ze sítě s 1kw-ovým odběrem. Bojovník proti smrtelným slunečním paprskům ;-()
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 232
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Kousek od velké louže
Reputation: 11

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod rottenkiwi » sob črc 21, 2018 9:01 pm

A ako rýchlo ich balancér vyrovná, keď budú max. rozhodené ?
1 mesiac ? 1 deň ? Či jednu hodinu ? Resp. aký je max. vstupný a výstupný balancovací prúd BMS ?
1 , 10 alebo 30 A ?
Only God & bank can create something from nothing. LTC: LX4UmmYHzT293zcJJ4BjTcPTRSHoLWLDn7
Vodík LiFePO charge BMS SEI formation Float IBM Quantum Zverák 787 Dreamliner Issue Ako žiť eko Online-monitoring
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 1713
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK
Reputation: 69

Re: FVE 3 fáz. 5,3kW RD Český Těšín

Příspěvekod NOPARasito » sob črc 21, 2018 9:35 pm

Rekl bych ze balancovani se neuvadi v radech A ale mA, a vcelku je jedno jestli to bude v radech hodin nebo dnu, ale spise prevence k rozhozeni. Napr. kdyz jsem skladal pack, tak nebyly baterie stejne nabite, a cca. druhy den jiz chodily spolu jak pri nabijeni/vybijeni/ i float.
To je z me zkusenosti. Dle meho formovat to pouze nahore v max. nabitem stavu treba Lifepo4 3,6V nic moc. Ja je osobne nenabijim pri 16S na vice jak 56V, tak by me zajimalo jestli by chodily spolu.
Kompletní systém se zálohou ze sítě s 1kw-ovým odběrem. Bojovník proti smrtelným slunečním paprskům ;-()
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 232
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Kousek od velké louže
Reputation: 11

Předchozí

Zpět na Hybridní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Reputation System ©'