Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pon srp 19, 2019 12:27 am


Nastaveni Infini 3f 10 kW

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
PředchozíDalší

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod tomas » pon úno 11, 2019 12:54 pm

Ten "3f konektůrek" už tam není. Už asi dva roky tam dávají pořádný průmyslový konektor do kterého vleze i 16mm2 vodič. Tedy pokud dodavatel nevyhrabal ve skladu nějakou starší verzi.
Za elektrárnu se platí ještě před vyplacením dotace, protože SFŽP chce doklad o zaplacení elektrárny i energetického posudku až následně může být vyplacena dotace. To vyřízení dotace musí být podchyceno jinak, např. ve smlouvě.
Zvláštní je že ze Solaxem nám dělal distributor problémy, ale s InfiniSolarem ne, přitom jsou úplně stejně zapojeny :-).
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1832
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 88

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod chose0108 » pát úno 15, 2019 1:03 pm

Tak posílám foto odběru, chvíli to tahalo ale pak se vše vypnulo a i když baterie ukazovala že je nabitá tak už vše jelo ze sítě. Jinak dík všem za poznatky.
Cituji: . Zároveň sem dej screenshoty obrazovek "Parameters settings" a "My PowerManagement", mrknu co tam máš navoleno.
Dík ale kde to najdu jak sek tomu dostanu. Jediný monitoring mám tenhle obr.1 a 2.Nastavení dělala firma.
Přílohy
2.jpg
1.jpg
Bez názvu.png
chose0108
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob úno 09, 2019 6:46 am
Reputation: 0

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod chose0108 » pát úno 15, 2019 1:04 pm

ale už uvažuji o instalace tepelného čerpadla k FVE.
chose0108
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob úno 09, 2019 6:46 am
Reputation: 0

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod youda » pát úno 15, 2019 2:27 pm

chose0108 píše:Cituji: . Zároveň sem dej screenshoty obrazovek "Parameters settings" a "My PowerManagement", mrknu co tam máš navoleno.
Dík ale kde to najdu jak sek tomu dostanu. Jediný monitoring mám tenhle obr.1 a 2.Nastavení dělala firma.


A)
Poukud má tvůj InfiniSolar osazenou SNMP kartu a ta je zapojena do LAN sítě, pak se stačí připojit webovým prohlížečem na její IP adresu. Pro čtení nepotřebuješ žádné heslo. Pro změnu hodnot heslo budeš potřebovat. Výchozí heslo je 12345678, nicméně divil bych se, kdyby ho tam nechali.

B)
Ať už SNMP kartu máš nebo nemáš osazenou, stačí si nainstalovat software SolarPower, který najdeš buď na CD v krabici, nebo si ho stáhneš z internetu. Pak můžeš k Infini připojit notebook a to dvěma způsoby:
- pomocí sériáku
- pomocí USB portu
Tento způsob konfigurace nevyžaduje žádné heslo, stačí mít fyzický přístup k měniči.

Hele, je otázkou jestli si to chceš rozdrbat, protože ten externí monitoring ze kterého máš screenshoty evidentně tahá data z měniče. Buď je tedy napojen na SNMP kartu, což lze i přes internet, nebo je k měniči připojena nějaká krabička přes RS232 a ta pak posílá data na ten externí monitoring.

Podíval ses, kam máš zapojen ten elektrokotel?
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 1969
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 455

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod chose0108 » sob úno 16, 2019 5:57 am

danp píše:Ahoj,
možná by pomohlo ukázat jaké nastavení máš v okně Parameters Settings. Tak trochu mi to připadá na malý rozdíl mezi Battery cut-off discharging a Battery re-discharging. Při zapnutí velkého odběru z baterie elektrokotel dojde rychle k poklesu napětí, střídač to vyhodnotí jako vybití baterie pod nastavenou mez objeví se kód 16 a čeká se na nabíjení baterie které rychle zvedne napětí nad horní mez. Ale já na to nejsem osoba znalá. Také by bylo zajímavé vědět jaký proud jde z baterie když se zapne kotel.

Diky za info,
když je baterka nabitá tak na STŘÍDAČI je 89Amp vybíjeni. Je to tak jak říkáš. Poklesne napětí a střídač si řekne baterie ko tak nic. Je nějaká možžnost když zapnu večer kotel odpojit střídač nebo baterky? Dík
chose0108
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob úno 09, 2019 6:46 am
Reputation: 0

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod chose0108 » sob úno 16, 2019 6:19 am

youda píše:
chose0108 píše:Cituji: . Zároveň sem dej screenshoty obrazovek "Parameters settings" a "My PowerManagement", mrknu co tam máš navoleno.
Dík ale kde to najdu jak sek tomu dostanu. Jediný monitoring mám tenhle obr.1 a 2.Nastavení dělala firma.


A)
Poukud má tvůj InfiniSolar osazenou SNMP kartu a ta je zapojena do LAN sítě, pak se stačí připojit webovým prohlížečem na její IP adresu. Pro čtení nepotřebuješ žádné heslo. Pro změnu hodnot heslo budeš potřebovat. Výchozí heslo je 12345678, nicméně divil bych se, kdyby ho tam nechali.

B)
Ať už SNMP kartu máš nebo nemáš osazenou, stačí si nainstalovat software SolarPower, který najdeš buď na CD v krabici, nebo si ho stáhneš z internetu. Pak můžeš k Infini připojit notebook a to dvěma způsoby:
- pomocí sériáku
- pomocí USB portu
Tento způsob konfigurace nevyžaduje žádné heslo, stačí mít fyzický přístup k měniči.

Hele, je otázkou jestli si to chceš rozdrbat, protože ten externí monitoring ze kterého máš screenshoty evidentně tahá data z měniče. Buď je tedy napojen na SNMP kartu, což lze i přes internet, nebo je k měniči připojena nějaká krabička přes RS232 a ta pak posílá data na ten externí monitoring.

Podíval ses, kam máš zapojen ten elektrokotel?

Tak konečně asi vím jak to zapojili. Když to dělali tak přimo tahli kabel ze sitě do skříně od LG gevara kde je modbus, pak do střídače a ze střídače do rozvodné skříně. Pro ilustraci pár fotek.
Nic tam mezi to nepřipojovali jako elektrokotel.
Je tam karta která je napjena na LAN a a RS232 jde dod měniče do bedny od LG.
Jinak dík za info akurát jak se dostanu pře web. prohlížečem na ip adresu. Myslíš přes solarpower?
Přílohy
20190216_060300.jpg
20190216_060225.jpg
20190216_060201.jpg
chose0108
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob úno 09, 2019 6:46 am
Reputation: 0

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod youda » sob úno 16, 2019 10:53 am

1)
Ve tvém případě ten UTP kabel není LAN, ale je to Modbus. Druhá strana toho UTP kabelu nemá konektor, ale je ukončena na svorkovnici elměru Eastron. Tímto kabelem měnič hlídá přetoky. Port Modbus je na měniči označen symbolem: IOIOI

Ten druhý port, hned vedle modbusu, bývá LAN. Záleží na typu karty. Jestli je tam symbol tří spojených PC, tak je to LAN.
Pak do toho portu můžeš napřímo cvaknout notebook, na jeho síťové kartě si ale musíš napevno nastavit:
IP: 192.168.102.231
MASK: 255.255.255.0

Ve výchozím stavu má karta v měniči IP 192.168.102.230
Takže z příkazového řádku si ji můžeš zkusit opingat, jestli tu IP adresu opravdu má, nebo jestli ji při instalaci změnili:
ping 192.168.102.230

Když budeš mít odezvu, webové rozhraní otevřeš na adrese:
http://192.168.102.230

2)
- Najdi místního elektrikáře.
- Řekni mu, aby ti k elektrokotli dal 3f přepínač, kterým budeš kotel moci přepínat mezi zapojením PŘED měnič a ZA měnič.
- Pozor, kotel musí být vždy zapojen ZA elměrem Eastron, jinak by jel pouze z DS.

3)
- Společně s elektrikářem můžeš kotel přepojit i jen na zkoušku.
- Za slunečného dne bys měl vidět, že kotel běží, ale domovní elektroměr ti ukazuje menší odběr - to proto, že v kotli se bude míchat DS s přetoky z měniče.
- Aby to takto fungovalo, je potřeba mít na Infini nastaven režim Grid-Tie with Backup II, viz návod: http://gbc-montaze.cz/wp-content/upload ... 151120.pdf
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 1969
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 455

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod chose0108 » ned úno 17, 2019 6:13 am

mlokecek píše:Ahoj, tak já mám úplně stejnou kombinaci, včetně počtu baterií.
Podle mě máš vybíjení baterií nastaveno na doporučenou hodnotu 25 Ah na baterii tj. 100 Ah.
Při této hodnotě vybíjení je velký pokles napětí a pokud má baterie před vybíjením třeba 50V, tak za nějakou kratší dobu klesne napětí pod úroveň, kdy se vybíjení zastaví (já mám nastaveno 48,1V). Po zastavení vybíjení se hodnota napětí klidně zase vrátí na 49,5V. Jenže střídač znovu nezačne vybíjet, ale čeká na dobití na nastavenou hodnotu a po jejím dosažení začne zase vybíjet (já mám nastaveno 50V).
Co se týče vybíjení, tak já mám nastaveno celkově 60 Ah tj. nějakých 15 Ah na bateii, měly by to být cca 3 Kw a to mi stačí, zbatek vezmu ze sítě, ale málo kdy se mi stane, že bych z baterek tahal až ty 3 Kw, jelikož žrouti typu ohřívač vody mi jedou přes den, kdy leze i něco z panelů. Teď v zimě žrouti nejedou vůbec, jelikož ohřívám vodu kotlem na biomasu, sem tam jede trouba.
Tohle by podle mne vyřešila ta komunikace, která už by měla fungovat, ale ještě jsem se nedozvěděl, jestli to půjde i na mé verzi střídače.
Jak sleze sníh, tak budu instalovat dalších 16 panelů a jsem domluvený z technikem, který mi elektrárnu instaloval, že to vyzkoušíme.
Jinak nejsem odborník, ale napojit na 10 Kw střídač 12 Kw elektrokotel je podle mne pěkná blbost.

Dík za info myslím ze zavolám firmu ať mi elektrokotel zapojí za Modbus před stridac a nechám zkontrolovat vyvíbijeni.ale dík
chose0108
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob úno 09, 2019 6:46 am
Reputation: 0

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod chose0108 » pon úno 18, 2019 12:13 pm

youda píše:1)
Ve tvém případě ten UTP kabel není LAN, ale je to Modbus. Druhá strana toho UTP kabelu nemá konektor, ale je ukončena na svorkovnici elměru Eastron. Tímto kabelem měnič hlídá přetoky. Port Modbus je na měniči označen symbolem: IOIOI

Ten druhý port, hned vedle modbusu, bývá LAN. Záleží na typu karty. Jestli je tam symbol tří spojených PC, tak je to LAN.
Pak do toho portu můžeš napřímo cvaknout notebook, na jeho síťové kartě si ale musíš napevno nastavit:
IP: 192.168.102.231
MASK: 255.255.255.0

Ve výchozím stavu má karta v měniči IP 192.168.102.230
Takže z příkazového řádku si ji můžeš zkusit opingat, jestli tu IP adresu opravdu má, nebo jestli ji při instalaci změnili:
ping 192.168.102.230

Když budeš mít odezvu, webové rozhraní otevřeš na adrese:
http://192.168.102.230

2)
- Najdi místního elektrikáře.
- Řekni mu, aby ti k elektrokotli dal 3f přepínač, kterým budeš kotel moci přepínat mezi zapojením PŘED měnič a ZA měnič.
- Pozor, kotel musí být vždy zapojen ZA elměrem Eastron, jinak by jel pouze z DS.

3)
- Společně s elektrikářem můžeš kotel přepojit i jen na zkoušku.
- Za slunečného dne bys měl vidět, že kotel běží, ale domovní elektroměr ti ukazuje menší odběr - to proto, že v kotli se bude míchat DS s přetoky z měniče.
- Aby to takto fungovalo, je potřeba mít na Infini nastaven režim Grid-Tie with Backup II, viz návod: http://gbc-montaze.cz/wp-content/upload ... 151120.pdf


Dík za radu super. Modbus karta tam nemá IOIOI jen dva RS232.
než se předělá zapojení elektrokotle jak mohu zabránit měniči aby byl přetížen?. Mohu ho vypnout nebo mohu odpojit odpojovač baterie? Dík
chose0108
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob úno 09, 2019 6:46 am
Reputation: 0

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod youda » pon úno 18, 2019 1:38 pm

Chose,

je-li to jak píšeš, pak tam LAN kartu nemáš. To ale nevadí.

Pokud by ses do budoucna chtěl hrabat v nastavení měniče, tak prostě použij software Solar Power a připoj si laptop na ten RS232 DB9 konektor, do kterého máš teď zacvaklý monitoring. Pokud bys nechtěl vytahovat kabel monitoringu, můžeš se připojit přes USB port, viz šipky na obrázku dole. Ten USB port se po připojení k laptopu bude hlásit jako USB-to-Serial konvertor, takže pak jen v Solar Power nastavíš správné číslo portu.

InfiniSolar 10k 3-phase.JPG


RADA: Jestli to máš nově zapojené, od firmy a se zárukou, tak do toho nehrabej a místo toho po nich chtěj ať to dají do funkčního stavu oni. On nás tady na fóru máš potvrzeno, že tak jak se ti to chová, není dobře:
1) V nastavení budeš mít špatné hodnoty cut-off voltage a/nebo maximálního vybíjecího proudu baterie
2) Elektrokotel to chce zapojit před a pak zkontrolovat, že kotel si bere jak energii z DS, tak i přebytky z měniče.

Bod2 zkontroluješ tak, že:
- Při zapnutém kotli, slunečném dni a nabité baterce bude odběr z DS menší než příkon kotle.
- Zároveň na měniči uvidíš, že tahá dost z panelů a rozjedou se mu i větráky.
Pokud se to nebude chovat viz výše, je potřeba upravit nastavení.

Vypnout InfiniSolar lze tímto postupem:
- vypneš jistič na přívodu k měniči //měnič pojede jen na FV+AKU, podle nastavení může u toho pískat
- odpojíš panely přímo otočným vypínačem na spodu měniče //měnič pojede jen na AKU
- asi 3 vteřiny podržíš tlačítko OFF //měnič začne dlouze pískat a za chvíli po puštění tlačítka se úplně vypne
- baterii vůbec nemusíš odpojovat a ani to nedělej, prská to

Bohužel, pokud nemáš v hlavním rozvaděči "přepínač sítí", tak vypnutím měniče budeš bez elektriky. Výše uvedený postup tedy tvou situaci nijak neřeší. Mimochodem, fakt ti tam firma nedala přepínače sítí? To je opravdu zvláštní, protože co když se ti něco na FVE pokazí? Jak přivedeš DS ke spotřebičům, pokud je aktuální zapojení provedeno tak, že vše musí vždy projít přes měnič? Já přepínače sítí samozřejmě mám, takže si můžu u každého okruhu vybrat, jestli pojede přes měnič, nebo přímo z DS. Podobně to mívá většina lidí s FVE - buď jeden centrální přepínač sítí, nebo i jednotlivé okruhy. Bez takové možnosti bych FVE ani nikomu nenamontoval. Pokud tam nic takového nemáš, tak si nech takovou úpravu určitě udělat.

Pokud máš starost, že měnič tím kotlem zbytečně přetěžuješ, tak ho můžeš "odstavit" takto:
- odpoj panely pomocí otočného vypínače na spodu měniče
- zapni kotel, Infini zahlásí přetížení a pokles napětí na baterii, sám se přepne na Bypass

V tomto stavu měnič nebude vyrábět, jen propouští energii z DS dál. Díky odpojeným panelům se nedobijí baterie na napětí, při kterém by se měnič znovu pustil do výroby.

Moc rád bych ti poradil, jak to celé dát do pořádku, ale nemá smysl do toho hrabat, když to máš dodávané na klíč. Prostě vyladit do funkčního stavu to musí dodavatel, který dělal projekt, instalaci a drží záruku.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 1969
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 455

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod chose0108 » pon úno 18, 2019 2:17 pm

jsi normálně borec. Firmu hned kontaktuji at si to upraví. Jinak ta skříň co je pod měničem od LG Gevara kde je Modbus je červené tlačítko a tím odpojím síť, když jsem to vypnul tak na měniči zmizl load ze sítě a jela jenom baterka. posílám foto
Přílohy
2a.jpg
chose0108
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob úno 09, 2019 6:46 am
Reputation: 0

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod chose0108 » pon úno 18, 2019 2:22 pm

zrovna dnes už je baterka nabitá a teď otázka. když vypnu měnič odpojí se i baterie a pak večer když zapnu měnič bude na normální odběr bez elektrokotle tahat energii z baterky?
jinak když jsem vypnul měnič tím jističem zespodu, tak elektrika dále jela a baterky - blikala zelená kontrolka
chose0108
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob úno 09, 2019 6:46 am
Reputation: 0

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod youda » pon úno 18, 2019 2:36 pm

To záleží, jak to máš nastavené. V konfiguraci se dá navolit, jak se má měnič bez slunce chovat.
- Pokud bys tam měl nastaveno "allow to discharge battery when PV unavailable", tak bys ho normálně večer zapnul a jel by z baterek.
- Pokud bys tam měl tu druhou volbu, tak měnič nepovolí vybíjení baterie pokud není slunce. Pojede jen z DS.

Na zkoušku to můžeš nasimulovat - prostě měnič vypneš a chvilku potom ho ručně zapneš s odpojenými panely. To je stejná situace jako noc.
Zapnout Infini můžeš dvěma způsoby:
A) Připojením k DS - rozsvítí se displej a Infini sám naběhne.
B) Bez DS delším podržením tlačítka ON, pak najede na baterie.

Akorát jak jsem psal výše - jestli máš celý barák napojen přes měnič, tak po jeho vypnutí budeš bez elektriky...
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 1969
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 455

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod chose0108 » pon úno 18, 2019 2:54 pm

to asi nebude. Test proběhl jeden večer. Vypnul jsem měnič ten zhasl a baterky tam svítila blikala jenom jedna zelená kontrolka a normálně jsem svítil takže DS dodávala.
Když jsem vypnul to červené tlačítko na te krabici pod měničem co je modbus, tak se odpojila síť a jelo se enem z baterky (byla noc a skoro žádný odběr). Tot moje poznatky.
chose0108
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob úno 09, 2019 6:46 am
Reputation: 0

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod youda » pon úno 18, 2019 3:03 pm

Pokud ti jede elektrika, ikdyž jsi měnič úplně vypnul, tak ten přepínač sítí máš. Dokonce v automatické verzi. Dělá se buď jako hotový výrobek, nebo pomocí sdružených stykačů. Napájení stykačů je čistě z měniče, pokud měnič vypneš, stykače odpadnou a přehodí celý barák přímo na DS. Většinou u toho trochu bliknou světla nebo pípnou UPSky, jak zaregistrují ten krátký výpadek.

Pak tedy můžeš Infini klidně vypnout, tím se barák, i s kotlem, přepne na DS a můžeš topit.
Večer vypneš kotel, zapneš měnič a pojedeš na baterky :)

Jak na to koukám, pomalu se z tebe stává "strojník elektromechanik". Vítej v klubu :)
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 1969
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 455

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod chose0108 » pon úno 18, 2019 3:16 pm

Dík za pochvalu.
Přesně jak říkáš tak je to automat protože když jsem vypnul měnič tak např. pípl UV filtr na vodu, lehce probliklo světlo. Co já se kolem toho nastudoval ale tak perfektně mi to nikdo nepodal. Smekám před Tebou.
Jenom dotaz stále mi vrtá hlavou jak se napojí elektrokotel mezi modbus a měnič. To bude muset být tažený z krabice s modbusem kabel k jističi v rozvodný skříni kde je napojen elektrokotel? Nebo se to napojuje jinak a kde bude ten 3f přepínač. To bude možná poslední dotaz než se vrhnu na dodavatele at vím jak to mají zapojit :mrgreen: :eek2:
chose0108
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob úno 09, 2019 6:46 am
Reputation: 0

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod youda » pon úno 18, 2019 3:56 pm

Schematicky se to musí zapojit tak, jak máš nakreslené v předchozích příspěvcích. Taky se musí nastavit správná konfigurace měniče, tedy Grid-Tie with Backup II. Jinak by kotel sice chodil perfektně, ale vůbec by nevyužíval přebytky z měniče. Dej si pozor na to, že první co firmu napadne bude, že ti kotel přepojí natvrdo na DS, třemi krátkými propojkami v hlavním rozvaděči. To ovšem není správně, jelikož pak to nešlo přes modbus elměr.

Pokud to firma nezvládne nastavit, nebo ti to zapojí blbje, tak v nejhorším případě to dopadne tak, že kotel pojede pořád z DS a zbytek baráku pojede z FVE. Není to ideální, ale vzhledem k tomu, že teď přes měnič ti kotel nejede vůbec, to bude vlastně stále pokrok. Primárně to takto dopadne právě pokud použijou ty tři krátké propojky.

Prakticky bude zapojení vypadat přesně tak, jak už tušíš:
- přidá se 3f kabel, který povede z bedny LG Gevara zpět do hlavního rozvaděče
- v bedně bude konec kabelu zapojen mezi výstup z Modbus Elměru a vstup do měniče
- v hlavním rozvaděči bude kabel napájet 3f jističe elektrokotle
- původní přívody do jističů elektrokotle se odpojí

Alternativně lze jističe elektrokotle připojit přes manuální 3f přepínač sítí tak, aby sis ručně mohl volit jestli bude kotel před měničem nebo za měničem.

Nákladově je to tedy jeden přepínač, kus kabelu, práce. Dohromady jen pár tisícovek.

Pokud budeš do té firmy volat či psát, tak doporučuju, abys jim poslal odkaz na instalační manuál Infini a uvedl číslo stránky, kde je to správné schéma zapojení. Nenechávej to až na příchod technika k tobě domů. Firmy mají montérů vždy více a pokud používají nasmlouvané externisty, tak ti často ani netuší, jaké funkce hybridní či ongrid měniče mají. Když jim to pošleš dopředu, budou mít čas si to nastudovat a probrat s "hlavním montérem". Ten má možná za sebou i nějaké školení od Voltronicu (výrobce InfiniSolarů), nebo od distributora, takže už bude vědět o čem to je.

Držím palce!
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 1969
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 455

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod chose0108 » pon úno 25, 2019 2:10 pm

DOKUMENT NASTAVENÍ MĚNIČE
Přílohy
doc1.docx
(300.28 KiB) 20 krát
chose0108
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob úno 09, 2019 6:46 am
Reputation: 0

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod youda » pon úno 25, 2019 5:57 pm

Ahoj chose, tak už na to koukám...

Parametry baterky máš nastavené podle SOP Pylontechu, podle toho to ale s InfiniSolarem nefunguje spoustě lidí - asi proto, že Infini nemá samostatné voltage-sensing kabely a při pořádném zatížení tak dojde na silových kabelech AKU k rychlému poklesu napětí.

1) Tam co máš teď 48V nastav 42V - viz níže červeně
2) Tam co máš teď 60A a 90A nastav shodně 100A - viz níže fialově
4xPylon with InfiniSolar.PNG

Pak vyzkoušej zapnout pár silnějších spotřebičů:
- I bez slunce by mělo jít zatížit měnič na cca 5 KW, aniž by se přepnul do bypassu.
- Se sluncem by mělo jít měnič zatížit i nad 10KW, opět aniž by se přepnul do bypassu.

Co se týče rizika, že bys Pylon vybil pod jeho dolní hranici (cca 2.6V na článek x 15 článků), to se nestane, neboť pokud Pylon ucítí, že jsi jej příliš vybil, baterka se sama vypne. Znovu ji pak nastartuješ zapínacím tlačítkem. Nicméně, při nastavení cut-off na 42V se tak nízko ani nedostaneš, Infini se přepne do bypassu dřív.

3) Až budeš mít předělané dráty k elektrokotli, nastav místo aktuálního Grid-Tie with Backup (III) hodnotu Grid-Tie with Backup (II)
Infini Modbus limiting.PNG

Poté vyzkoušel za slunného dne zapnout elektrokotel:
- neměl bys vidět přetok
- měl bys vidět, že kotel odebírá z DS menší příkon, než na kolik skutečně jede
- na infini bys měl vidět, že z panelů tahá maximální výkon
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 1969
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 455

Re: Nastaveni Infini 3f 10 kW

Příspěvekod tomas » pon úno 25, 2019 6:37 pm

youda píše:
Infini Modbus limiting.PNG


Zvláštní, když jsem měl v Allow AC-charging duration: samé nulové časy tak měnič nikdy z akumulátoru neměničoval vše šlo z panelů a ze sítě pokud byla přítomná. Tady to funguje při tomto nastavení?
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1832
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 88

PředchozíDalší

Zpět na Hybridní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'