PetaJoule píše:Mno...
koukam, ze moc tech profiku tady nebude. (*) Nebo jeste nejsou vzhuru.

"Nejspravnejsi" odpoved ma zatim Dagus - jako ze se trefil - ale oduvodneni nesedi.
(*) k tomu, byt "profi" - patri i prepnout do spravneho kontextu. .......
Nějak se mi povedlo, že jsem se s tímto tématem (20kWh LiFePO4 s aktivni BMS) zatím čtením nesetkal. Leč baterky a jejich box jsou vskutku pěkně řešeny, tudíž nezbylo než se začít. Dokonce jsem se začetl do ochytřujícího kvízu se zapojením profíků.
S politováním jsem dokonce odčetl i "správnou" odpověď profíka, sice zcela špatnou, ale co naplat. Profík je profík s tím se nedá hnout.
Profík si myslí, že když dá mezi sice rozdílné průměty otvorů železnou nějak pokovenou podložku, vodivostní poměry budou lepší, než přímé přiložení, sice s různými otvory, kabelového oka. Profík může zcela bez rozmyslu zatratit i selský rozum. Jak dobře známo, profík nedělá malé hlouposti, jen ty velké, která následně zcela lehce obhájí.
První taková drobnost byla, že z vyobrazení není patrné, že jsou otvory rozdílné a námitku koroze odbyl lakonicky "protoze behem tech 8mi hodin iniciacniho nabijeni k zadne korozi nedochazi".
Výchozí zadání kvízu špatné, odpovědi správné, leč kvízař se správnou špatnou odpovědí nelenil a vyjevil ji světu.
Drahý PetaJoule, sebevědomí vám opravdu nechybí. Možná, ale jen jistě nemístné doporučení, uberte sebevědomí a alespoň trošičku jej nahraďte vědomostmi.