Díky za pochvalu, to víte že potěší

kodl69 píše:Zajímavý rozdělení výkonové a snímací části. Sice bych měl z tolika nejištěnejch drátů strach, ale jak se komu líbí.
To rozdělení se jevilo jako nutnost, výkonové vedení je 6mm2, ale přece má nějakou délku a při vyšších proudech to bylo znát. Navíc to měřící vedení je využito i pro další měření PLC. Nejištěné to není. Přímo na svorkách AKU jsou pojistky jak pro výkonové tak měřící vedení. Sice neochrání balancéry, ale proti eventuálním zkratům v kabeláži nad AKU by to mělo být dostatečné.
kodl69 píše:je mi jasný, že to vzniklo metodou co dům dal, KD501 už jenom ve výprodeji, ale TL431 nemá nijak omezený proud, kdyby náhodou napětí překročilo 4V, tak buď shoří nebo přestane regulovat.
Je to tak, kupoval jsem chladiče, výkonové odpory a ventilátory. Ano při 4V jsou překročeny proudy na TL431 vím o tom, u mne by už jiné systémy dávno odpojily (při 3,65V/čl) AKU kompletně od všeho. Pokud by napětí takto narostlo je to asi fest průšvih u každého kdo má LiFePo na které je to konstruováno. Ale je to vlastnost o které je dobré vědět.
kodl69 píše: zvýšit hodnotu odporu do báze BD140. Ale pokud panely nedají víc než 30A, netřeba řešit.
Výborná informace pro kohokoliv kdo by o něčem takovém uvažoval

Po pravdě ty 3ohmy jsem tam "vyexperimentoval" s matikou to mělo pramálo společného

Je to už přece jenom nějaká doba a detaily si už nepamatuji, ale s tímto se mi to chovalo dle mých představ

Panely jsou u mne schopné dát (tedy co jsem viděl za optimálních podmínek a chvíli) 82A, ale tyto proudy při napětí článků kdy balancéry začnou pracovat do AKU nehrozí z jiných důvodů, takže budu optimista

kodl69 píše:A jako známej pesimista bych na chladiče dal termostaty, a při překročení 100°C by to shodilo jistič od panelů.
Sám říkám, že optimista je neinformovaný pesimista

Z té teploty obavu nemám, trápil jsem je zkušebně asi 3 hodiny při 22A a nasliněný prst na chladiči nesyčel, součástky neměnily barvy takže tímto vědeckým způsobem jsem seznal, že je vše OK

Dík za připomínky, je dobré vědět nejenom klady ale hlavně zápory zapojení a potenciální úskalí