Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je stř čer 20, 2018 2:49 am


Kapacita 1h/5h/20h - battery monitor

LiFePO4, LiFeYPO4, atd., zkušenosti, rady, tipy ...
Předchozí

Re: Kapacita 1h/5h/20h - battery monitor

Příspěvekod luge » pát kvě 10, 2013 5:54 pm

Porky píše:Tak jsem teď victrona 2x za sebou trošku zatížil - nechtěně. K běžné spotřebě domu byla zapnutá sušička - celkem cca 140A při 26,5V. Neuvědomil jsem si, že jedu z baterek a zapnul k tomu rychlovarnou konvici. Celkem cca 250-255A. Hned jsem si toho všiml, tak jsem konvici vypnul, nicméně cca 7-8 vteřin jel Victron Multiplus 24 3000-16 při odběru cca až 6757W. Ono už těch 140A je víc než udává výrobce. Problém je, že nám poskytovatel elektrické energie spíná časy s přesností +/- 20minut. Takže když se nepodívám na panel, zda nabíjím, nebo spotřebovávám, tak se tohle občas stane - sušičku taky zapínám až v nízkém tarifu.

Tak to sa ani nečudujem že to zvláda keď sa pozriem na tie dve toroidné trafá.Špičkový píšu 6kW tak to bolo dost nad.Ja som tiež trocha nechcene zaťažil po nastavovaní cez interface ale poistka urobila puf mám len 100A namiesto doporučovanej 300A.
Skúšali sme nastaviť cez port kontakt alarmu NC,NO,COM aby pripájalo ovládanie stykača pre AC vstup,ktorý by sa zopol pri prekročení nastavenej záťaže ale nejak sa nepodarilo.Neviem či sa to vôbec dá.Odpadlo by prúdové relé.Virtuálne relé funguje,ide mi o to aby sa menič pripojil na AC vstup len po prekročení nastavenej záťaže po poklese odpojil.
Inak je už aj manuál pre BMV v češtine na neosolar.
luge
 
Příspěvky: 523
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK
Reputation: 1

Re: Kapacita 1h/5h/20h - battery monitor

Příspěvekod gupa » pát kvě 10, 2013 6:23 pm

luge píše:Neviem či sa to vôbec dá.Odpadlo by prúdové relé.Virtuálne relé funguje,ide mi o to aby sa menič pripojil na AC vstup len po prekročení nastavenej záťaže po poklese odpojil.


Jde o funkci Ignore AC In nastaví se tam watty a prodleva k opětovnému připojení po odlehčení zátěže, potom se AC In připojí, pokud poklesne baterie a opět je tam prodleva kdy znovu odpojit AC In a brát z baterií pokud se dosáhne za určitý čas napětí baterie. Takže jde o dvě funkce, jedna připojuje AC když se překročí watty a druhá se připojí, aby se neždímala vybitá baterie.

1.JPG

2.JPG
Stále lepší výběr je špatná jízda, než dobrá chůze.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1598
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputation: 54

Re: Kapacita 1h/5h/20h - battery monitor

Příspěvekod luge » pát kvě 10, 2013 9:20 pm

gupa píše:
luge píše:Neviem či sa to vôbec dá.Odpadlo by prúdové relé.Virtuálne relé funguje,ide mi o to aby sa menič pripojil na AC vstup len po prekročení nastavenej záťaže po poklese odpojil.


Jde o funkci Ignore AC In nastaví se tam watty a prodleva k opětovnému připojení po odlehčení zátěže, potom se AC In připojí, pokud poklesne baterie a opět je tam prodleva kdy znovu odpojit AC In a brát z baterií pokud se dosáhne za určitý čas napětí baterie. Takže jde o dvě funkce, jedna připojuje AC když se překročí watty a druhá se připojí, aby se neždímala vybitá baterie.

1.JPG

2.JPG

Toto mi je jasné ignore AC In vo virtual switch to mám nastavené a aj to funguje ako má keď je privedený AC In.Mám nastavené 2500W keď je hodnota prekročená menič po sekunde prepne na AC In ,po poklese na 2300W po minúte prepne znovu na menič.Ide mi o to aby bol AC In stále fyzicky odpojený kvôli trvalej spotrebe +-0,65A a pripojil sa len keď je prekročená nastavená záťaž a po poklese záťaže sa odpojil z náležitými prodlevami.Chcel som využit na spínanie to relé alarmu vpravo hore v meniči.
luge
 
Příspěvky: 523
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK
Reputation: 1

Re: Kapacita 1h/5h/20h - battery monitor

Příspěvekod gupa » sob kvě 11, 2013 2:04 pm

Co to je +-0,65A ?
Stále lepší výběr je špatná jízda, než dobrá chůze.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1598
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputation: 54

Re: Kapacita 1h/5h/20h - battery monitor

Příspěvekod luge » sob kvě 11, 2013 2:28 pm

gupa píše:Co to je +-0,65A ?

To je max hodnota ktorú mi ukázal watmeter pri meraní vstupu AC In do meniča.Kolíše to asi od 3W do 150W pri 230V.
Je tu možnost ze watmeter ukazuje bludy.Niečo podobné ako mi na výstupe z meniča ukazuje watmeter nepresne pri pripojení AC In.
luge
 
Příspěvky: 523
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK
Reputation: 1

Re: Kapacita 1h/5h/20h - battery monitor

Příspěvekod gupa » sob kvě 11, 2013 4:31 pm

Watmetr Victrona? Lepší je mít vodič nachystaný pro kontrolu na klešťák, když je ACIn seplý a nabíječ vyplý, ukazuje to, říkám tomu bludy, spotřebu dělá trafo naprázdno - svítí oranžová kontrolka a jede trafo. Nabíjení se mi nepodařilo nikdy odepnout úplně. Nejúsporněji se Victron chová, když je jen čistě měnič v provozu - zelená kontrolka. To trafo naprázdno je nachystaný na funkci asi pro nabíjení když se dá síťový měnič za Victrona a ACIn je nedostupný. A druhak asi když selže ACin, tak se dokáže mnohem rychleji nabudit a spustit měnič pro UPS než když je mimo provoz. To bude asi hlavní důvod spotřeby naprázdno. Teď mne napadlo, jestli to nemá spojitost s tou fajkou u UPS v nastavení.
Stále lepší výběr je špatná jízda, než dobrá chůze.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1598
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputation: 54

Re: Kapacita 1h/5h/20h - battery monitor

Příspěvekod luge » sob kvě 11, 2013 6:32 pm

gupa píše:Watmetr Victrona? Lepší je mít vodič nachystaný pro kontrolu na klešťák, když je ACIn seplý a nabíječ vyplý, ukazuje to, říkám tomu bludy, spotřebu dělá trafo naprázdno - svítí oranžová kontrolka a jede trafo. Nabíjení se mi nepodařilo nikdy odepnout úplně. Nejúsporněji se Victron chová, když je jen čistě měnič v provozu - zelená kontrolka. To trafo naprázdno je nachystaný na funkci asi pro nabíjení když se dá síťový měnič za Victrona a ACIn je nedostupný. A druhak asi když selže ACin, tak se dokáže mnohem rychleji nabudit a spustit měnič pro UPS než když je mimo provoz. To bude asi hlavní důvod spotřeby naprázdno. Teď mne napadlo, jestli to nemá spojitost s tou fajkou u UPS v nastavení.

Meral som watmetrom do zásuvky do toho som pichol kábel z AC In victrona.Presne ako píšeš spotrebu robí trafo naprázdno.Mám nevyužité v šuplíku prudove a multi časové relé tak to skúsim pozapájat. Prúdové nastavím na 2kW to zopne časové a to stykač keďže časové je len do 8A.Po poklese odberu po minúte sa AC in odpojí.Prudové relé má tiež dostatočnú hysterézu tak by tam nemalo byť žiadne zbytočné cvakanie.Tým zabránim spotrebe naprázno z AC In.
luge
 
Příspěvky: 523
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK
Reputation: 1

Re: Kapacita 1h/5h/20h - battery monitor

Příspěvekod gupa » sob kvě 11, 2013 8:15 pm

No a aux On Off by to nešlo? Jsou tam watty, i prodleva. Jen se zorientovat v inverzi a nějak to odladit. Je to přes řádek níž. Viz download/file.php?id=1304&mode=view
Stále lepší výběr je špatná jízda, než dobrá chůze.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1598
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputation: 54

Re: Kapacita 1h/5h/20h - battery monitor

Příspěvekod luge » sob kvě 11, 2013 9:04 pm

gupa píše:No a aux On Off by to nešlo? Jsou tam watty, i prodleva. Jen se zorientovat v inverzi a nějak to odladit. Je to přes řádek níž. Viz download/file.php?id=1304&mode=view

To som skúšal ale musel tam byť nejaký nesúlad.Menič sa po chvíli prepol na AC In bez ohladu na to či bola záťaž alebo nie.Po štyroch hodinách som to v noci vzdal. :) Zajtra sa znovu do toho pustím počasie bude biedne.Neviem anglicky tak som tápal skúsim nemčinu tú zvládam.
Aux On Off by bol ideálny.
Ground relay nemusí byt odfajknuté?
luge
 
Příspěvky: 523
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK
Reputation: 1

Re: Kapacita 1h/5h/20h - battery monitor

Příspěvekod gupa » sob kvě 11, 2013 9:43 pm

No já ho mám zafajfknuté a občas mi vyhodí první fíčko před měničem. Za měničem mi fíčko drží.
... Tak teď jsem se nato podíval, zrovna se i provedl upgrade VE configu, přidali tam desetinu na Hz, předělali VE monitor, přidali VA a nějaké desetiny. Něco na té spotřebě bude, asi to budu také nějak řešit.
Stále lepší výběr je špatná jízda, než dobrá chůze.
Uživatelský avatar
gupa
 
Příspěvky: 1598
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Reputation: 54

Předchozí

Zpět na LiFe*

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'