Chtěla jsem se zeptat, dá se nějak spočítat skutečný okamžitý tepelný výkon (ztráta) topení, znám-li vstupní teplotu vody za výměníkem a výstupní teplotu vodu (před výměníkem) a teplotu vzduchu v místnosti?
Naopak neznám průtok vody.
Díky

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte dub 13, 2021 5:27 pm
no já jsem v životě na radiátoru kalorimetr neviděl. Možná ale že existují, nebude to však nic levného. To co se hromadně montuje jsou "indikátory" sloužící k rozpočítání topných nákladů. V podstatě měří pouze "teplotu" místa kde jsou umístěny a tu nějakým způsobem integrují. Je to pouze placebo a jediný účel mají v pocitu bydlících, že lze šetřit. Ano, lze omezit plýtvání, ale výsledkem je v drtivé míře plíseň.abrams píše:.......V bytech se používají kalolimetry na každém radiátoru k vypočtení plateb za teplo .......
O Tvém systému nic nevím, ale teplotu ve výměníku řeší troj či 4 cestný ventil, dle toho co si přeješ na výstupu.vata píše:........nahradit stávající obvod pro spínání oběhového čerpadla něčím inteligetnějším. Ten stávající občasně nahrne studenou vodu do komínového výměníku, což pak kondenzuje, ......
Zpět na Boilery, ohřev TUV, vytápění, klimatizace
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků