Stránka 3 z 3

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

PříspěvekNapsal: sob bře 23, 2013 12:02 am
od Foxxx
Souhlasím... a právě jen kvuli tomu nastavování dáváme klientum TPink protože jinak bych nic nedělal než jen řešil že chcou změnit heslo na wifi bo tak...

Výhoda je že se to dá poskládat a udělat téměř cokoliv.... nejstarší dědeček co máme tak má 5Let nikdy se žádnej nepodělal... A to sou na stožárech....nikdo je nešetří...

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

PříspěvekNapsal: sob bře 23, 2013 12:08 am
od goodbie
Foxxx píše:Souhlasím... a právě jen kvuli tomu nastavování dáváme klientum TPink protože jinak bych nic nedělal než jen řešil že chcou změnit heslo na wifi bo tak...

Výhoda je že se to dá poskládat a udělat téměř cokoliv.... nejstarší dědeček co máme tak má 5Let nikdy se žádnej nepodělal... A to sou na stožárech....nikdo je nešetří...
léta jsem používal RB 133c v pásmu 5G také na stožáru byl tam také přes pět let a jednoho dne ho zabila bouřka zustala jen wifi karta R52 která maká do dnes :lol:

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

PříspěvekNapsal: sob bře 23, 2013 12:10 am
od Foxxx
Ale teď zase k tématu... ktomu TP-linku bych požil ten DC-DC měnič a bude to OK.

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

PříspěvekNapsal: sob bře 23, 2013 12:17 am
od goodbie
Foxxx píše:Ale teď zase k tématu... ktomu TP-linku bych požil ten DC-DC měnič a bude to OK.
jasný na takovéto zařízení co potřebují pouze 12V používám toto http://www.incar.cz/PRISLU-ENSTVi/Menic ... 2-20A.html
naprosto blbuvzdorné provedením s vlastním chlazením ventilátorem napájím s tím autoradio nabíječku mobilu atd i napětím se dá hýbat uvnitř měniče.A nepoužívá náhodou TPlink střídavé napětí??ovšem pojede i na stejnosměrné má usměrňovač uvnitř na desce,

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

PříspěvekNapsal: sob bře 23, 2013 7:49 am
od Foxxx
goodbie píše:
Foxxx píše:Ale teď zase k tématu... ktomu TP-linku bych požil ten DC-DC měnič a bude to OK.
jasný na takovéto zařízení co potřebují pouze 12V používám toto http://www.incar.cz/PRISLU-ENSTVi/Menic ... 2-20A.html
naprosto blbuvzdorné provedením s vlastním chlazením ventilátorem napájím s tím autoradio nabíječku mobilu atd i napětím se dá hýbat uvnitř měniče.A nepoužívá náhodou TPlink střídavé napětí??ovšem pojede i na stejnosměrné má usměrňovač uvnitř na desce,



Jede na stejnosměrné...

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

PříspěvekNapsal: ned bře 24, 2013 8:17 pm
od Vladon
Rad bych se zeptal, jestli mate nekdo zkusenost kdyz napojim router,modem atd natvrdo na baterie v ostrovnim systemu (prespopojistku samozrejme), jak se zarizeni vyrovna s vyssim napetim na vstupu, v tomto pripade az 14,8V.

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

PříspěvekNapsal: ned bře 24, 2013 8:19 pm
od Vladon
omlouvam se za spatne polozeny dotaz. Zapomel jsem jeste pripsat a naopak, jak se bude chovat pri nizsim napeti,radove kolem 10,5V

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

PříspěvekNapsal: ned bře 24, 2013 8:27 pm
od goodbie
Vladon píše:omlouvam se za spatne polozeny dotaz. Zapomel jsem jeste pripsat a naopak, jak se bude chovat pri nizsim napeti,radove kolem 10,5V
a co je ten router zač??Jaké má jmenoviténapětí??

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

PříspěvekNapsal: ned bře 24, 2013 8:32 pm
od Vladon
jak router, tak modem/router maji 12V a zhruba 1A
Router je Belkin N1 vision a modem je nejakej hauwei.

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

PříspěvekNapsal: ned bře 24, 2013 8:34 pm
od goodbie
Vladon píše:jak router, tak modem/router maji 12V a zhruba 1A
Router je Belkin N1 vision a modem je nejakej hauwei.

jestli to připojíš na solární elektrárnu systém na 12V tak to bude makat normálně i 14V to zvládne.

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

PříspěvekNapsal: ned bře 24, 2013 8:38 pm
od Vladon
taky si myslim,ale je to moje poprve,tak jsem to chtel radsi zkonzultovat. Diky.

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

PříspěvekNapsal: ned bře 24, 2013 8:40 pm
od goodbie
Vladon píše:taky si myslim,ale je to moje poprve,tak jsem to chtel radsi zkonzultovat. Diky.

mám tady i nějaké aparáty na 9V a pouštím do toho normálně 12V např voip telefon a funguje.Všecny tyhle krámy stejně mají nějakou stabilizaci na 5V pro čip a nějakou pamět

Usporny wi-fi router - spotreba 3W

PříspěvekNapsal: ned bře 24, 2013 11:32 pm
od lwq
Radsi bych tam hodil DCDC menic... Pokud zarizeni nemuzez kuchnout a proverit jaky ma v sobe soucastky, aby se neupekl nejaky stabilizator trebas...

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

PříspěvekNapsal: pát lis 14, 2014 2:20 am
od kodl69
stabilizace 5V je u levných zařízení problém - je tam skoro dycky 7805, tj 10mA i když po něm nikdo nic nechce, navíc čím vyšší napětí na vstupu, tím vyšší celková spotřeba. U novějších krámů je spínaný zdroj, tam nedoporučuju moc napětí zvyšovat, zkracuje se impuls do horního tranzistoru, roste proud tímto a hrozí navíc riziko průrazu překmitem, fety nebo io v tom nejsou moc bohatě dimenzovaný, takže asi nejlepší je před to dát dc-dc. Ku podivu ten zdroj dostává největší sadu při nejnižším odběru.....