Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je stř pro 12, 2018 10:33 am


Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Servery, desktopové počítače a notebooky, netbooky, PC monitory, periferie ...
Předchozí

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod Foxxx » sob bře 23, 2013 12:02 am

Souhlasím... a právě jen kvuli tomu nastavování dáváme klientum TPink protože jinak bych nic nedělal než jen řešil že chcou změnit heslo na wifi bo tak...

Výhoda je že se to dá poskládat a udělat téměř cokoliv.... nejstarší dědeček co máme tak má 5Let nikdy se žádnej nepodělal... A to sou na stožárech....nikdo je nešetří...
Ostrov na chatě 6 x 55Wp amorf (v plánu 10 × 55Wp), Olovo 24V 270Ah ve výslužbě , Připraveno 24V 140Ah LiIon :-) . PCM60X , Mppsolar 3000VA / 2,4Kw , rozvody 24V/12V
Foxxx
 
Příspěvky: 91
Registrován: úte bře 05, 2013 8:34 am
Bydliště: Podolí Brno-venkov
Reputation: 3

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod goodbie » sob bře 23, 2013 12:08 am

Foxxx píše:Souhlasím... a právě jen kvuli tomu nastavování dáváme klientum TPink protože jinak bych nic nedělal než jen řešil že chcou změnit heslo na wifi bo tak...

Výhoda je že se to dá poskládat a udělat téměř cokoliv.... nejstarší dědeček co máme tak má 5Let nikdy se žádnej nepodělal... A to sou na stožárech....nikdo je nešetří...
léta jsem používal RB 133c v pásmu 5G také na stožáru byl tam také přes pět let a jednoho dne ho zabila bouřka zustala jen wifi karta R52 která maká do dnes :lol:
goodbie
 
Příspěvky: 962
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:
Reputation: 37

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod Foxxx » sob bře 23, 2013 12:10 am

Ale teď zase k tématu... ktomu TP-linku bych požil ten DC-DC měnič a bude to OK.
Ostrov na chatě 6 x 55Wp amorf (v plánu 10 × 55Wp), Olovo 24V 270Ah ve výslužbě , Připraveno 24V 140Ah LiIon :-) . PCM60X , Mppsolar 3000VA / 2,4Kw , rozvody 24V/12V
Foxxx
 
Příspěvky: 91
Registrován: úte bře 05, 2013 8:34 am
Bydliště: Podolí Brno-venkov
Reputation: 3

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod goodbie » sob bře 23, 2013 12:17 am

Foxxx píše:Ale teď zase k tématu... ktomu TP-linku bych požil ten DC-DC měnič a bude to OK.
jasný na takovéto zařízení co potřebují pouze 12V používám toto http://www.incar.cz/PRISLU-ENSTVi/Menic ... 2-20A.html
naprosto blbuvzdorné provedením s vlastním chlazením ventilátorem napájím s tím autoradio nabíječku mobilu atd i napětím se dá hýbat uvnitř měniče.A nepoužívá náhodou TPlink střídavé napětí??ovšem pojede i na stejnosměrné má usměrňovač uvnitř na desce,
goodbie
 
Příspěvky: 962
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:
Reputation: 37

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod Foxxx » sob bře 23, 2013 7:49 am

goodbie píše:
Foxxx píše:Ale teď zase k tématu... ktomu TP-linku bych požil ten DC-DC měnič a bude to OK.
jasný na takovéto zařízení co potřebují pouze 12V používám toto http://www.incar.cz/PRISLU-ENSTVi/Menic ... 2-20A.html
naprosto blbuvzdorné provedením s vlastním chlazením ventilátorem napájím s tím autoradio nabíječku mobilu atd i napětím se dá hýbat uvnitř měniče.A nepoužívá náhodou TPlink střídavé napětí??ovšem pojede i na stejnosměrné má usměrňovač uvnitř na desce,



Jede na stejnosměrné...
Ostrov na chatě 6 x 55Wp amorf (v plánu 10 × 55Wp), Olovo 24V 270Ah ve výslužbě , Připraveno 24V 140Ah LiIon :-) . PCM60X , Mppsolar 3000VA / 2,4Kw , rozvody 24V/12V
Foxxx
 
Příspěvky: 91
Registrován: úte bře 05, 2013 8:34 am
Bydliště: Podolí Brno-venkov
Reputation: 3

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod Vladon » ned bře 24, 2013 8:17 pm

Rad bych se zeptal, jestli mate nekdo zkusenost kdyz napojim router,modem atd natvrdo na baterie v ostrovnim systemu (prespopojistku samozrejme), jak se zarizeni vyrovna s vyssim napetim na vstupu, v tomto pripade az 14,8V.
Vladon
 
Příspěvky: 156
Registrován: pát pro 21, 2012 10:38 am
Reputation: 0

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod Vladon » ned bře 24, 2013 8:19 pm

omlouvam se za spatne polozeny dotaz. Zapomel jsem jeste pripsat a naopak, jak se bude chovat pri nizsim napeti,radove kolem 10,5V
Vladon
 
Příspěvky: 156
Registrován: pát pro 21, 2012 10:38 am
Reputation: 0

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod goodbie » ned bře 24, 2013 8:27 pm

Vladon píše:omlouvam se za spatne polozeny dotaz. Zapomel jsem jeste pripsat a naopak, jak se bude chovat pri nizsim napeti,radove kolem 10,5V
a co je ten router zač??Jaké má jmenoviténapětí??
goodbie
 
Příspěvky: 962
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:
Reputation: 37

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod Vladon » ned bře 24, 2013 8:32 pm

jak router, tak modem/router maji 12V a zhruba 1A
Router je Belkin N1 vision a modem je nejakej hauwei.
Vladon
 
Příspěvky: 156
Registrován: pát pro 21, 2012 10:38 am
Reputation: 0

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod goodbie » ned bře 24, 2013 8:34 pm

Vladon píše:jak router, tak modem/router maji 12V a zhruba 1A
Router je Belkin N1 vision a modem je nejakej hauwei.

jestli to připojíš na solární elektrárnu systém na 12V tak to bude makat normálně i 14V to zvládne.
goodbie
 
Příspěvky: 962
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:
Reputation: 37

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod Vladon » ned bře 24, 2013 8:38 pm

taky si myslim,ale je to moje poprve,tak jsem to chtel radsi zkonzultovat. Diky.
Vladon
 
Příspěvky: 156
Registrován: pát pro 21, 2012 10:38 am
Reputation: 0

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod goodbie » ned bře 24, 2013 8:40 pm

Vladon píše:taky si myslim,ale je to moje poprve,tak jsem to chtel radsi zkonzultovat. Diky.

mám tady i nějaké aparáty na 9V a pouštím do toho normálně 12V např voip telefon a funguje.Všecny tyhle krámy stejně mají nějakou stabilizaci na 5V pro čip a nějakou pamět
goodbie
 
Příspěvky: 962
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:
Reputation: 37

Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod lwq » ned bře 24, 2013 11:32 pm

Radsi bych tam hodil DCDC menic... Pokud zarizeni nemuzez kuchnout a proverit jaky ma v sobe soucastky, aby se neupekl nejaky stabilizator trebas...
Uživatelský avatar
lwq
 
Příspěvky: 341
Registrován: úte dub 10, 2012 9:42 pm
Bydliště: MistyMountain
Reputation: 1
 
  • 0


Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod kodl69 » pát lis 14, 2014 2:20 am

stabilizace 5V je u levných zařízení problém - je tam skoro dycky 7805, tj 10mA i když po něm nikdo nic nechce, navíc čím vyšší napětí na vstupu, tím vyšší celková spotřeba. U novějších krámů je spínaný zdroj, tam nedoporučuju moc napětí zvyšovat, zkracuje se impuls do horního tranzistoru, roste proud tímto a hrozí navíc riziko průrazu překmitem, fety nebo io v tom nejsou moc bohatě dimenzovaný, takže asi nejlepší je před to dát dc-dc. Ku podivu ten zdroj dostává největší sadu při nejnižším odběru.....
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 2991
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 207

Předchozí

Zpět na Servery, počítače a notebooky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Reputation System ©'