Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je sob zář 22, 2018 2:04 am


Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Servery, desktopové počítače a notebooky, netbooky, PC monitory, periferie ...
PředchozíDalší

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod vata » pon úno 18, 2013 8:04 pm

A teď už nerozumím, co říkáte :) Ten RB951 vypadá dobře, ale připadá mi, že nemá WAN port. Kam bych pak připojila ten drát od venkovního ap? Potřebuju zkrátka zařízení, které mi distribuuje konektivitu do domu, zároveň vytvoří oddělenou síť a umí i DMZ nebo port routing. Momentálně používám Ovislink Airlive WIN200R, ten sice není asi nijak extra výkonný, ale jinak dělá přesně to co potřebuju, akorát mu chybí ten jeden LAN port navíc, který by se mi hodil.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
Uživatelský avatar
vata
 
Příspěvky: 1349
Registrován: pon zář 12, 2011 10:32 am
Reputation: 57

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod lwq » pon úno 18, 2013 8:16 pm

RB951 umi ledacos ... Respektive vsechno mozne, kdy DMZ, porfforward, firewall, magle, QOS, speed shaping a podobne neni problem ... WAN port si lze udelat z libovolneho portu.

Pripadne jednodussi je AirRouter ... http://wifi.aspa.cz/ubnt-airrouter-indo ... r-z103114/

Ten soucasny typ netusim jak je vybaveny - nemuzu to najit ... Kolik celkem je treba portu ? PET ?

EDIT: Mam vybornou zkusenost s malinkymi switchi TP-Link zrovna minuly tyden sem dalsi pripojoval na 12V rozvod z DCDC menice ... UBNT Nanobridge + switch + UBNT AirCam = 0,33A@12V ... :yes:
Uživatelský avatar
lwq
 
Příspěvky: 341
Registrován: úte dub 10, 2012 9:42 pm
Bydliště: MistyMountain
Reputation: 1
 
  • 0


Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod vata » pon úno 18, 2013 8:53 pm

Ano, potřebuju 1 WAN a 5 LAN. Všechny na běžných obchodech mají pouze 4 lany.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
Uživatelský avatar
vata
 
Příspěvky: 1349
Registrován: pon zář 12, 2011 10:32 am
Reputation: 57

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod lwq » pon úno 18, 2013 10:18 pm

vata: v rozumne cenove kategorii jedine ten 5port switch (budou k pouziti 4 LAN) a RB951, kde budes mit 3 LANky. Jednen port na RB bude WAN, druhej uplink do switche a tedy mas celkem 7 LAN portu se slusnou spotrebou ...
Dalsi reseni je RB751 a do USBcka 5port Zyxel - to by melo zrat celkem malinko ... Ale bohuzel to nemam zmereni ... ;-)
Uživatelský avatar
lwq
 
Příspěvky: 341
Registrován: úte dub 10, 2012 9:42 pm
Bydliště: MistyMountain
Reputation: 1
 
  • 0


Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod SlezY83 » pát bře 22, 2013 7:38 pm

Chrel bych se zeptat, jake mate zkusenosti s provozem routeru TP-Link, ktere jsou na 9V a pripojite je primo na baterii, tedy 12V.
Jde mi i o to, zdali router zvlada i vyssi napeti, ktere muze byt pri nabijeni baterie az skoro 14V. To je jiz skoro 5V rozdil (to je az o 55% vice!).
Mam tento konkretni model:
http://www.i4wifi.cz/tl-wr543g-ap-klien ... _d486.html

Jake mate zkusenosti? Jak toto resite?
SlezY83
 
Příspěvky: 17
Registrován: sob úno 02, 2013 7:01 pm
Reputation: 0

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod Foxxx » pát bře 22, 2013 7:48 pm

12V to zvládne ale více hřeje.. ovšem moc víc bych mu nedával... Nepřežije to a brzo umře.
Osobní zkušenosti s kolegou provozujeme síť a toto dáváme klientů jako domácí wifi
Foxxx
 
Příspěvky: 86
Registrován: úte bře 05, 2013 8:34 am
Bydliště: Podolí Brno-venkov
Reputation: 3

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod SlezY83 » pát bře 22, 2013 8:20 pm

Takze pouzivas DC-DC MENIC 12-V>9V? Protoze mi prijde ze kolem tech 13V (nebo pres 13V)uz by ne nej mohlo byt hodne...
SlezY83
 
Příspěvky: 17
Registrován: sob úno 02, 2013 7:01 pm
Reputation: 0

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod Foxxx » pát bře 22, 2013 8:32 pm

12V je max.. doporučuju použít něco jako adaptér do auta kterej by dával 9V něco takového sem někde na netu viděl.
Foxxx
 
Příspěvky: 86
Registrován: úte bře 05, 2013 8:34 am
Bydliště: Podolí Brno-venkov
Reputation: 3

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod drama » pát bře 22, 2013 8:37 pm

Samozřejmě použít DC/DC měnič, i kdyby to těch XX voltů vydrželo, tak se to stejně zbytečně spálí. Kvalitní DC/DC měnič má účinnost kolem 96%.
drama
 
Příspěvky: 969
Registrován: čtv črc 28, 2011 11:01 am
Reputation: 10

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod Foxxx » pát bře 22, 2013 8:40 pm

http://www.jlf.sk/jlf-trade/eshop/8-1-E ... ty-ANDROID


ale neni to uplně ono co používáme teď to nemohu najít... Musíme to tak řešit když se napájí jedním adaptérém dvě zařízení a jedno papá 15V a druhé jen 9V
Foxxx
 
Příspěvky: 86
Registrován: úte bře 05, 2013 8:34 am
Bydliště: Podolí Brno-venkov
Reputation: 3

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod SlezY83 » pát bře 22, 2013 8:48 pm

Jj, mam par dni objednane toto: http://dx.com/p/mini-dc-dc-voltage-stab ... red-126106
Ale chteljsem se zeptat, jak to pouzivaji ostatni. A jake jsou s TP-Link wifi obecne zkusenosti.
SlezY83
 
Příspěvky: 17
Registrován: sob úno 02, 2013 7:01 pm
Reputation: 0

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod Foxxx » pát bře 22, 2013 9:26 pm

Tady ten Tp-link je ok .. máme namontováno u 100klientů a bez problému. Některé kousky se jim nepovedly( to je fakt ale jinak bez problému. Vím že nějakej model nebyl OK ale zrovna tady tento je nasprosto v pohodě.
Foxxx
 
Příspěvky: 86
Registrován: úte bře 05, 2013 8:34 am
Bydliště: Podolí Brno-venkov
Reputation: 3

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod SlezY83 » pát bře 22, 2013 10:39 pm

Tak jestli jsem dobre pochopil posledni prispevek, tak ten TP link je v pohode (do cca 12V), ale na 100% pouzit DC-DC menic.
Jinak tyDC-DC menice maji ucinnost rozdilnou podle vstupniho a vystupniho napeti. Staci si najit datasheet k tomu LM2595 (to je muj pripad)... Jake menice pouzivate vy (myslim pro male vykony na IT techniku)
SlezY83
 
Příspěvky: 17
Registrován: sob úno 02, 2013 7:01 pm
Reputation: 0

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod Foxxx » pát bře 22, 2013 10:51 pm

No záleží jak kdy.. z 90% procent dělává kolega něco na míru protože se to napájí jednotlivě po ethernetu.
http://shop.mypower.cz/napajeci-zdroj-d ... UzRRBdg-xA

toto by melo bejt ok...
Foxxx
 
Příspěvky: 86
Registrován: úte bře 05, 2013 8:34 am
Bydliště: Podolí Brno-venkov
Reputation: 3

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod Foxxx » pát bře 22, 2013 10:54 pm

ven bych nasavil nějakejch 10V bez zátěžě to by mělo bejt uplně OK
Foxxx
 
Příspěvky: 86
Registrován: úte bře 05, 2013 8:34 am
Bydliště: Podolí Brno-venkov
Reputation: 3

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod goodbie » pát bře 22, 2013 11:14 pm

Foxxx píše:ven bych nasavil nějakejch 10V bez zátěžě to by mělo bejt uplně OK

doma používám routery od mikrotiku napájení 12-30V jednoduché nastavení a je klid momentálně tady makají tři bez potíží.
goodbie
 
Příspěvky: 956
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:
Reputation: 37

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod Foxxx » pát bře 22, 2013 11:28 pm

to je taky jedna volba...máme na nich postavenou celou síť několik desítek kusů... a sežere to téměř cokoliv nevadí tomu horko ani mráz... dá se tam nastavit cokoliv... ale na dom doporucuju tplink... přecejenom MK stojí víc a nějaká znalost tam potřeba je...
Foxxx
 
Příspěvky: 86
Registrován: úte bře 05, 2013 8:34 am
Bydliště: Podolí Brno-venkov
Reputation: 3

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod goodbie » pát bře 22, 2013 11:35 pm

Foxxx píše:to je taky jedna volba...máme na nich postavenou celou síť několik desítek kusů... a sežere to téměř cokoliv nevadí tomu horko ani mráz... dá se tam nastavit cokoliv... ale na dom doporucuju tplink... přecejenom MK stojí víc a nějaká znalost tam potřeba je...

TPlink mi tedy k srdci nějak nepřirostl mírně se mi doma cukal ale fungoval uspokojivě a dodnes jej používá můj otec,ale mikrotik mi doma poskytnul komplet připojení o rychlosti 1G po ethernetu a zatím kleknul jeden routerboard po úderu blesku :uh: a není zase nějak drahý mikrotik a zamlouvá se mi že je to skládačka. :comp:
goodbie
 
Příspěvky: 956
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:
Reputation: 37

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod Foxxx » pát bře 22, 2013 11:43 pm

Souhlasím na MK nedám dopustit vlastně nic jiného do sítě nechcu a pouzivám jen Mk ale Klientům na dom dáváme oveřenej model od TP-liinku a to proto aby si to klienti mohly nastavovat sami a neotravovaly nás kvuli přenastavení.
Protože TPink je prostě jednoduchá klikačka...
Foxxx
 
Příspěvky: 86
Registrován: úte bře 05, 2013 8:34 am
Bydliště: Podolí Brno-venkov
Reputation: 3

Re: Usporny wi-fi router - spotreba 3W

Příspěvekod goodbie » pát bře 22, 2013 11:49 pm

Foxxx píše:Souhlasím na MK nedám dopustit vlastně nic jiného do sítě nechcu a pouzivám jen Mk ale Klientům na dom dáváme oveřenej model od TP-liinku a to proto aby si to klienti mohly nastavovat sami a neotravovaly nás kvuli přenastavení.
Protože TPink je prostě jednoduchá klikačka...

Přednost toho mikrotiku je to napájení 10-28V téměř u všech rb mám doma pro příjem intrnetu hlavní rb je 711 jako svitch s wifi používám rb493G a pro wifi v dílně rb411 a to nastavení je trochu složitější to je pravda ale není to tak strašný co nenastavím já pomůže kamarád :yes: a hlavně to všechno jede z ::pv:: a *batt* žádnej čez na ten já :celebrate1:
goodbie
 
Příspěvky: 956
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:
Reputation: 37

PředchozíDalší

Zpět na Servery, počítače a notebooky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'