Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je úte zář 25, 2018 12:35 pm


PC - Intel D510 - bez 220V - ukázka

Servery, desktopové počítače a notebooky, netbooky, PC monitory, periferie ...

PC - Intel D510 - bez 220V - ukázka

Příspěvekod mypower.cz » čtv bře 17, 2011 4:16 pm

Tak se mi konečně podařilo sehnat veškeré dostupné komonenty a rozjet miniPC s Intel D510MO bez nutnosti ho napájet střídačem.

Obrázek
DC napájení 12 - 25 V

Obrázek
PicoPSU WI v akci po bootu - dočasně trošičku omotáno SATA kabelem, který zabraňuje styku PicoPSU s okolním HW. Bude vyřešeno nějak pěkněji :).

Obrázek
V pozadí 12V zásuvky, nad miniPC je položen DC DC měnič k NTB do auta - 12V DC IN, 15-24V DC OUT. Pro PicoPSU WI můžu použít libovolné napětí měniče a stále jsem v rozsahu. Použil jsem 19V. Pokud to vyjde, můžu ušetšit jeden DC DC měnič a propojit napájení notebooku s napájením miniPC. Obě lze napájet jedním napětím, vzhledem k požadavku NTB to bude 19V. Otázka, zdali to měnič proudově utáhne, musím změřit.

Komponenty:

DC DC měnič
PicoPSU WI
Redukce ATX 20->24 pin
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3294
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 169

Re: PC - Intel D510 - bez 220V - ukázka

Příspěvekod milink » sob zář 24, 2011 9:34 am

Proč nedáte ten PicoPSU rovnou do základní desky? Takto vám ten "šílený" 24 žilový kabel zabírá skoro celou skříň... ;)

Mimochodem, nevíte o někom, kdo by dokázal PicoPSU (konkrétně pico-PSU-120WI-25V) opravit? Po necelých 4 letech mi odešel - při zapojení na externím adaptéru jen poblikává dioda a vydává nehezké zvuky jako by byl přetížený. Zkoušeny dva externí adaptéry, takže chyba je definitivně v PicoPSU :-(
milink
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob zář 24, 2011 9:19 am
Reputation: 0

Re: PC - Intel D510 - bez 220V - ukázka

Příspěvekod mypower.cz » sob zář 24, 2011 11:47 am

milink píše:Proč nedáte ten PicoPSU rovnou do základní desky? Takto vám ten "šílený" 24 žilový kabel zabírá skoro celou skříň... ;)


Dal bych... ale problem je ze tahle verze PICOPSU ma o 4 piny mene nez ATX konektor na desce, takze jsem musel pouzit redukci, nebo koupit nove PICOPSU. Redukce vysla levneji. Tohle byla myslim jedna z prvnich verzi kterou jsem koupil. Jeste jsem si to tehda moc nehlidal a zaskocilo me to az pri zasunuti do desky. Bez tech 4 zbyvajicich pinu se mi to nechtelo rozjet, takze redukce. Stejne tak je u tech PICOPSU dulezite oznaceni WI - Wide Input. Pokud to nema WI, tak to nejde napajet primo z baterii, protoze to potrebuje konstantni vstupni napajeni a na baterii se napeti hybe v case, coz se verzi bez WI nelibi.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3294
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 169

Re: PC - Intel D510 - bez 220V - ukázka

Příspěvekod milink » sob zář 24, 2011 1:36 pm

To je zvláštní. Moje verze PicoPSU taky měla jen 20pinů a desce to vůbec nevadilo. Je pravda, že jsem k tomu musel přidat ještě něco jako http://www.czechcomputer.cz/product.jsp ... a_P4_4pin_. Pravda, já měl ale desku s AMD procesorem.
milink
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob zář 24, 2011 9:19 am
Reputation: 0

Re: PC - Intel D510 - bez 220V - ukázka

Příspěvekod vata » ned čer 10, 2012 11:07 am

Zdravím,

čas nazrál a poohlížím se po vhodném PicoPSU zdroji, stačil by i menší výkon (pro AMD E-450).
No, ta jeho popularita asi není dostatečná na to, aby byl atraktivní pro naše prodejce. Někteří sice něco nabízí, ale neobtěžují se pořádným popisem, takže nemám jistotu, že dostanu to, co potřebuju.
Máte někdo tip na spolehlivý eshop, kde se dá u nás koupit WI verze se SATA konektorem a 24 ATX? Díky :)
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
Uživatelský avatar
vata
 
Příspěvky: 1353
Registrován: pon zář 12, 2011 10:32 am
Reputation: 57

Re: PC - Intel D510 - bez 220V - ukázka

Příspěvekod tomas » ned čer 10, 2012 11:17 am

Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1603
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 52

Re: PC - Intel D510 - bez 220V - ukázka

Příspěvekod mypower.cz » ned čer 10, 2012 11:42 am

http://shop.mypower.cz/napajeci-zdroj-d ... 120wi25-57 mam ale 90W verzi se sata a 24 pinu sem si vyrobil redukci 20>24. 120W verze je pro tyhle minipc uplne zbytecna.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3294
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 169

Re: PC - Intel D510 - bez 220V - ukázka

Příspěvekod vata » ned čer 10, 2012 11:56 am

Ahoj, já vím, ale přesně- 120W nepotřebuji, kromě toho ta zde nabízená verze není SATA ani 24 pin ATX. Redukci určitě drátovat ručně nechci :(. Vzhledem ke svému montážnímu "talentu" to prostě chci nasadit přímo na MB. Po zkušenostech s 2,5 diskem v 5-kové pozici (vč. jakési debilní redukce, pro jejíž použití člověk asi potřebuje doktorát) už žádné další redukce...
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
Uživatelský avatar
vata
 
Příspěvky: 1353
Registrován: pon zář 12, 2011 10:32 am
Reputation: 57

Re: PC - Intel D510 - bez 220V - ukázka

Příspěvekod mypower.cz » ned čer 10, 2012 12:05 pm

Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3294
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 169

Re: PC - Intel D510 - bez 220V - ukázka

Příspěvekod mypower.cz » ned čer 10, 2012 12:09 pm

vata píše:Redukci určitě drátovat ručně nechci :(.


redukce
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3294
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 169

Re: PC - Intel D510 - bez 220V - ukázka

Příspěvekod lwq » pon čer 11, 2012 11:29 am

A urcite Vase deska tu redukci potrebuje ? Jsou tam jen draty pro pridavne napajeni (kvuli prurezu tech do jsou v beznem 20pin ATXku) ... Vetsina desek co mi prosla posledni dobou rukama, podporovala jak 24, tak 20 pinu ... Jen by asi byl problem se zravym CPU, coz tu nehrozi ... :repair:
Uživatelský avatar
lwq
 
Příspěvky: 341
Registrován: úte dub 10, 2012 9:42 pm
Bydliště: MistyMountain
Reputation: 1
 
  • 0


Re: PC - Intel D510 - bez 220V - ukázka

Příspěvekod vata » pon čer 11, 2012 12:05 pm

Já už si to přesně nepamatuju, ten stávající Nexus má 20 ATX + 4 na extra drátu, a deska po mě cosi chtěla, ale možná že to chtělo 12V napájení desky. Takže vidíte, asi nejdřív koupím, pak vyzkouším :)
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
Uživatelský avatar
vata
 
Příspěvky: 1353
Registrován: pon zář 12, 2011 10:32 am
Reputation: 57

Re: PC - Intel D510 - bez 220V - ukázka

Příspěvekod mypower.cz » pon čer 11, 2012 12:06 pm

ta moje se bez redukce nechtela rozjet, mozna to ve skutecnosti az tak nepotrebuje a jen to neproslo "selftestem" po startu.
Podpořte MyPower.CZ | 2.24kWp FVE | MyPower MicroLog2
BTC support 37uvSpUKTCmcJZD9bs8ZWhdrubxBxRZSuT | LTC support LPYitoWPn3k5PqWBWmuzbcwj344THtZ7q2
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 3294
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am
Reputation: 169

Re: PC - Intel D510 - bez 220V - ukázka

Příspěvekod lwq » pon čer 11, 2012 2:33 pm

mypower.cz píše:ta moje se bez redukce nechtela rozjet, mozna to ve skutecnosti az tak nepotrebuje a jen to neproslo "selftestem" po startu.


A nekoukal jsi do nastaveni BIOSu, zda tam neco takovej nejde nastavit ? :write:
Uživatelský avatar
lwq
 
Příspěvky: 341
Registrován: úte dub 10, 2012 9:42 pm
Bydliště: MistyMountain
Reputation: 1
 
  • 0



Zpět na Servery, počítače a notebooky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Reputation System ©'