Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pát říj 19, 2018 3:08 pm


Syčení spínaného zdroje v mikrovlnce

Pračky, mikrovlnky, lednice, myčky na nádobí, mrazáky, rychlovarné konvice, remosky, vysavače ...

Syčení spínaného zdroje v mikrovlnce

Příspěvekod Martin » čtv lis 24, 2011 7:59 am

Tak včera jsem dotáhl domů novou mikrovlnku Gorenje. Nemá hodiny, ve stand-by svítí na displeji jen tři nuly, odběr ve staand-by se teprve chystám změřit. Jen mě trápí jedna věc: Ve stand by režimu se ozývá z té části, kde je elektronika jakoby takové slabé syčení. Nevíte někdo, co by tam tak mohlo vydávat takový zvuk a jestli to mám nějak řešit? Prosím poraďte.
Naposledy upravil Martin dne čtv lis 24, 2011 1:09 pm, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Martin
 
Příspěvky: 99
Registrován: stř srp 17, 2011 10:25 am
Reputation: 0

Re: Mikrovlnka

Příspěvekod abrams » čtv lis 24, 2011 9:33 am

Zdravím ,

to tam nejspíš sičí ta stad-by spotřeba :x .
Určitě je to spínaný zdroj napájející display a švába čekalicího na "akci" :evil: .
Podstatné je to , zda-li hned funguje po zapojení do sítě . Naše mikro. bez nastaveného času NEJEDE !!! Sviňa .

Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2279
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 239

Re: Mikrovlnka

Příspěvekod Martin » čtv lis 24, 2011 9:39 am

Funguje hned po zapojení do sítě, není tam totiž funkce hodin, ale na displeji jen svítí tři nuly.
A je to syčení teda nějaká závada, nebo je to normální? A nebude to mít vliv na stand-by spotřebu a na životnost? Díky za rady. ;)
Uživatelský avatar
Martin
 
Příspěvky: 99
Registrován: stř srp 17, 2011 10:25 am
Reputation: 0

Re: Mikrovlnka

Příspěvekod abrams » čtv lis 24, 2011 10:04 am

Pokud vím tak je normální že spínané zdroje syčí - vysoká frekvence spínání .
Tu stan-by spotřebu bych vyřešil síťovým vypínačem na přívodním kabelu . Nejlépe koupit vhodnou prodlužku
co do délky a průřezu vodičů + adekvátní vypínač pro vhodnou montáž poblíž mikro. :-) . V dnešní době
výrobci el. spotřebičů síťové vypínače ignorují - loby :twisted: .

Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2279
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 239

Re: Mikrovlnka

Příspěvekod joseff » čtv lis 24, 2011 10:36 am

anebo mikrovlnku jednoduse po pouziti vytahnout ze zasuvky?:)
joseff
 
Příspěvky: 713
Registrován: pon srp 08, 2011 8:55 am
Reputation: 12

Re: Mikrovlnka

Příspěvekod abrams » čtv lis 24, 2011 10:52 am

Jasně , ale když má člověk vohnou hrb a nekde něco lovit , tak se an to po čase vyprdne :? .
Vytahovat zástrčku se zásuvky je nejbanálnější , ale vypínač vedle spotřebiče se dá ovládat i loktem , né ?
Vždyť to může být i nástěný vypínač světel , 16A , velká dotyková plocha , .... :yes: .

Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2279
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 239

Re: Mikrovlnka

Příspěvekod joseff » čtv lis 24, 2011 12:44 pm

jasne, jasne, zalezi na tom, kde ta zasuvka je - my ji treba mame u linky v urovni prsou, takze je to maximalne pohodlne/pristupne a uz pred lety jsem manzelku naucil vytahovat po pouziti temer vsechny spotrebice (mikrovlnka/rychlovarna konvice/pracka ...)
joseff
 
Příspěvky: 713
Registrován: pon srp 08, 2011 8:55 am
Reputation: 12

Re: Mikrovlnka

Příspěvekod Martin » čtv lis 24, 2011 1:07 pm

Zásuvku mám za sřínkou, takže bych to musel řešit nějakým tím vypínačem na prodlužovačce. A taky proto, že tak dlouho se zástrčka vytahuje ze zásuvky, až se ze zdi vytrhne :) .
Spíš by mě zajímalo, jestli to syčení spínaného zdroje je opravdu normální, nebo je to známka nekvality a důvod k reklamaci nebo vrácení přístroje. Samozřejmě, že reklamace se lépe řeší druhý den po nákupu, než za rok. Co jsem vypátral na různých fórech, tak zdroje by syčet ani pískat neměly, i když to někdy dělají.
Uživatelský avatar
Martin
 
Příspěvky: 99
Registrován: stř srp 17, 2011 10:25 am
Reputation: 0

Re: Syčení spínaného zdroje v mikrovlnce

Příspěvekod kodl69 » sob kvě 16, 2015 6:31 pm

správná mikrovlnka má jenom dvě točítka a žádnou elektroniku... Do jednoduchýho zařízení se blbě implantují kurvítka, a když, tak se dají odhalit... V mikrovlnce má být jenom trafo, diody, mikrovlnný zářič, motorek na talíř a dva mechaniclký časovače. Syčení zdroje by normální být nemělo, většinou toto se ozývá při funkci omezení proudu výkonovými tranzistory zdroje, z jakého důvodu se toto děje je těžko určit (prasklý jádro tráfka, špatný kondíky, vadná dioda na sekundáru trafa.-ale tohle na reklamaci nikdo neuzná, dyť to funguje.
ostrov 3000Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 2750
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 189


Zpět na Výkonné domácí spotřebiče

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Reputation System ©'