Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pát říj 19, 2018 2:40 pm


lednice + měnič = haluz

Pračky, mikrovlnky, lednice, myčky na nádobí, mrazáky, rychlovarné konvice, remosky, vysavače ...
PředchozíDalší

Re: lednice + měnič = haluz

Příspěvekod FRSO » ned říj 26, 2014 10:27 am

Mira80 píše:To je v podstate trvaly beh z menice s tim, ze potrebuji menic, ktery utahne rozjezd..tomu jsem se chtel puvodne vyhnout. V cem je problem s trapezem u kompresoru ?

Pre Miro: Tak na vyřešení rozjezdu jsou ideální ale za vyšší cenu Plné Sinusy třeba Studer, Victron, Power Jack, které mají toroidní trafa a dají 2x větší výkon po dobu cca 5 vteřin, u Power Jacka nevím přesně-neměl jsem ho nikdy. levné řešení je třeba hledat a zkoušet !!
FRSO
 
Příspěvky: 768
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm
Reputation: 31

Re: lednice + měnič = haluz

Příspěvekod Mira80 » ned říj 26, 2014 4:48 pm

Prave...s ohledem na cenu menice se dost prodlouzi navratnost....
Uživatelský avatar
Mira80
 
Příspěvky: 110
Registrován: pon říj 13, 2014 7:56 am
Bydliště: Brno
Reputation: 3
 
  • 0


Re: lednice + měnič = haluz

Příspěvekod FRSO » ned říj 26, 2014 5:50 pm

Mira80 píše:Prave...s ohledem na cenu menice se dost prodlouzi navratnost....

Ahoj Miro., jaký výkon si myslíš, že by ti stačil na vyřešení tvého problému při startech třeba Victron C2000VA ??, podrží 4000W 5 vteřin.
FRSO
 
Příspěvky: 768
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm
Reputation: 31

Re: lednice + měnič = haluz

Příspěvekod Mira80 » ned říj 26, 2014 6:19 pm

Hele, zkousel jsem merit loggereme odber a maximum, ke kteremu to vyleti je kolem 8A / 1600VA. Ale nedokazu rici, kolik casu to potrebuje, ale odhaduji podle mereni radove 3-4 sec
Uživatelský avatar
Mira80
 
Příspěvky: 110
Registrován: pon říj 13, 2014 7:56 am
Bydliště: Brno
Reputation: 3
 
  • 0


Re: lednice + měnič = haluz

Příspěvekod FRSO » ned říj 26, 2014 6:53 pm

Mira80 píše:Hele, zkousel jsem merit loggereme odber a maximum, ke kteremu to vyleti je kolem 8A / 1600VA. Ale nedokazu rici, kolik casu to potrebuje, ale odhaduji podle mereni radove 3-4 sec

Tak to by stačil i Phoenix, nebo Compact 1200VA na rozběh, podrží 2400W taky 5 vteřin, ten jsem doma hodně otestoval, na tom C1200VA se dá naprogramovat vástupní napětí 210-245V, což taky není špatné upravit pro rozběh, dal bych jen 220V max, klesne o dost odběr spotřebiče i při rozběhu !!!
FRSO
 
Příspěvky: 768
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm
Reputation: 31

Re: lednice + měnič = haluz

Příspěvekod Mira80 » ned říj 26, 2014 7:24 pm

15000 za ten 1200VA..uf..
Uživatelský avatar
Mira80
 
Příspěvky: 110
Registrován: pon říj 13, 2014 7:56 am
Bydliště: Brno
Reputation: 3
 
  • 0


Re: lednice + měnič = haluz

Příspěvekod olozx6r » ned říj 26, 2014 8:35 pm

S měničema taky bojuju, teď jedu na záložním sinus 600W (špička 1200) a lednici dává. Předtím 1000W CARSPA a ten byl taky v poho. Potřeboval bych tak 3-5kW, ale nechce se mi platit ty cifry, za který jsou k mání, jako dávat třeba 12000 za PJ bez záruky je trochu úlet. Navíc ta návratnost za drahej měnič by u mě byla opravdu mizivá (mám roční odběr celého bytu necelých 1500kW), na ten odběr ani nemám dost výkonu na střeše a nemám kam rozšířit. Ještě rada na závěr, pokud nechceš kupovat drahej měnič, vyměň lednici za úspornější, která pojede na slabším měniči. Ušetříš na spotřebě i měniči :-D
::fv:: 40x 225Wp, 2x120Wp, 1x20Wp = 9260Wp ::pv:: , *batt* LiIon v přípravě *cloud* *sun* zatím bez měniče, vše půjde do vody :wood:. koupím střídač 220V DC to AC
Uživatelský avatar
olozx6r
 
Příspěvky: 416
Registrován: pát dub 11, 2014 7:58 pm
Bydliště: České Budějovice
Reputation: 4

Re: lednice + měnič = haluz

Příspěvekod Mira80 » ned říj 26, 2014 8:38 pm

Chladnicka bere 40W...ale rozjezd je extrem
Uživatelský avatar
Mira80
 
Příspěvky: 110
Registrován: pon říj 13, 2014 7:56 am
Bydliště: Brno
Reputation: 3
 
  • 0


Re: lednice + měnič = haluz

Příspěvekod vlkazajac » ned říj 26, 2014 8:43 pm

olozx6r píše:S měničema taky bojuju, teď jedu na záložním sinus 600W (špička 1200) a lednici dává. Předtím 1000W CARSPA a ten byl taky v poho. .......

Na mojej Carspe šli naraz chladnička a dve mrazničky + prebytky do bojlera.
2 420 Wp, 3 x LS3024B, WRM15, 24V / 400 Ah gel, VE Multiplus C 800, Carspa 2000 W sin;
všetky panely pripojené paralelne; 100 % využitie prebytkov energie; dotovanie systémových batérií oloveným šrotom ))
Uživatelský avatar
vlkazajac
 
Příspěvky: 1651
Registrován: úte čer 11, 2013 9:40 pm
Reputation: 160

Re: lednice + měnič = haluz

Příspěvekod olozx6r » ned říj 26, 2014 8:49 pm

Mám lednici baumatic A+, při rozjezdu jde na cca 550W, pak frčí tak 50-60W a ten můj sinus 600W to dává v poho, už si tak nakroutil cca 100kW. Navíc na něm jede wifi, noťas a LCD TV. Je fakt, že když je odběr nějakých 160W, tak jí rozjede až soft startem, ale jede. Ten měnič mě překvapil, protože dá i rychlovarku s odběrem cca 750W, ale projistotu v tu chvíli lednici vypínám!
::fv:: 40x 225Wp, 2x120Wp, 1x20Wp = 9260Wp ::pv:: , *batt* LiIon v přípravě *cloud* *sun* zatím bez měniče, vše půjde do vody :wood:. koupím střídač 220V DC to AC
Uživatelský avatar
olozx6r
 
Příspěvky: 416
Registrován: pát dub 11, 2014 7:58 pm
Bydliště: České Budějovice
Reputation: 4

Re: lednice + měnič = haluz

Příspěvekod hurvayz » pon říj 27, 2014 8:43 am

Ja teda nevím ale za mě si myslím, že radši jeden silný měnič s rezervou. To laborovani s prckama 1kw a řešení že musím to vypnout, proto že chci zapnout tamto, je takové nekomfortni. Nicméně taky jsem tak začínal ale postupem času. .
Pokud se jedná o chatu tak se to ještě dá.
Nic k zobrazení
Uživatelský avatar
hurvayz
 
Příspěvky: 494
Registrován: čtv bře 20, 2014 9:17 pm
Reputation: 29

Re: lednice + měnič = haluz

Příspěvekod mobilik » pon říj 27, 2014 8:58 am

hurvayz plne s tebou suhlasim. Tiez som zacinal s menicmy a postupne som ich menil hore dole... Dnes keby som toto vedel tak rovno kupim PJ 5kW a mam vystarane a usetrim. Ono to potom aj tak clovek preplati a nehovorim o tych nervoch a neistote, toto nejde, tamto nejde. PJ je sice drahy, ale tak rozbehne vsetko a toto je hlavna vec. :wink:
mobilik
 
Příspěvky: 1749
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)
Reputation: 158

Re: lednice + měnič = haluz

Příspěvekod Mira80 » pon říj 27, 2014 4:06 pm

TYak jsem tu chladnicku zmeril.. Rozjezd ma 8,6 A, 1300W / 1920 VA to bude asi trochu orisek
Uživatelský avatar
Mira80
 
Příspěvky: 110
Registrován: pon říj 13, 2014 7:56 am
Bydliště: Brno
Reputation: 3
 
  • 0


Re: lednice + měnič = haluz

Příspěvekod FRSO » pon říj 27, 2014 4:53 pm

Mira80 píše:TYak jsem tu chladnicku zmeril.. Rozjezd ma 8,6 A, 1300W / 1920 VA to bude asi trochu orisek

Ahoj Miro, co je to za ledničku, že to bere takový proud na rozjezd ??, jinak jsem vymyslel pomocí 2 relé takový obvod, že pojede vždy jen 1 lednička ze 3, není to nijak složité zapojení, pak by snad stačil i jeden měnič si myslím jen 800VA Victron-který dá cca 1600W na rozjezd
FRSO
 
Příspěvky: 768
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm
Reputation: 31

Re: lednice + měnič = haluz

Příspěvekod vlkazajac » pon říj 27, 2014 5:33 pm

Môže to byť zaujímavé, ale nechápem, prečo 2 relé a drahý menič? Kvôli prúdovým špičkám by som medzi menič a kompresory nevkladal relé, možno radšej stykač. Už sa opakujem, ale 3 kompresory fungujú na lacnejšom meniči, aj súbežne.
Názov tejto témy je veľmi čudný.........
2 420 Wp, 3 x LS3024B, WRM15, 24V / 400 Ah gel, VE Multiplus C 800, Carspa 2000 W sin;
všetky panely pripojené paralelne; 100 % využitie prebytkov energie; dotovanie systémových batérií oloveným šrotom ))
Uživatelský avatar
vlkazajac
 
Příspěvky: 1651
Registrován: úte čer 11, 2013 9:40 pm
Reputation: 160

Re: lednice + měnič = haluz

Příspěvekod Mira80 » pon říj 27, 2014 6:10 pm

FRSO píše:
Mira80 píše:TYak jsem tu chladnicku zmeril.. Rozjezd ma 8,6 A, 1300W / 1920 VA to bude asi trochu orisek

Ahoj Miro, co je to za ledničku, že to bere takový proud na rozjezd ??, jinak jsem vymyslel pomocí 2 relé takový obvod, že pojede vždy jen 1 lednička ze 3, není to nijak složité zapojení, pak by snad stačil i jeden měnič si myslím jen 800VA Victron-který dá cca 1600W na rozjezd


http://www.kasa.cz/chladnicka-1dv-fagor-fs-10/
Uživatelský avatar
Mira80
 
Příspěvky: 110
Registrován: pon říj 13, 2014 7:56 am
Bydliště: Brno
Reputation: 3
 
  • 0


Re: lednice + měnič = haluz

Příspěvekod hurvayz » pon říj 27, 2014 6:13 pm

FRSO píše:
Mira80 píše:TYak jsem tu chladnicku zmeril.. Rozjezd ma 8,6 A, 1300W / 1920 VA to bude asi trochu orisek

Ahoj Miro, co je to za ledničku, že to bere takový proud na rozjezd ??, jinak jsem vymyslel pomocí 2 relé takový obvod, že pojede vždy jen 1 lednička ze 3, není to nijak složité zapojení, pak by snad stačil i jeden měnič si myslím jen 800VA Victron-který dá cca 1600W na rozjezd


Klasika, lednička stará 10-15 let bych tipoval. teda beru podle mojí Indesit 180cm vysoká, dole 3 šuplíky mražák. Podobný odběr.
Ted jsou ledničky asi úplně někde jinde..Když zatím mi jede tak přece se to nevyhodí.. :lol: :lol:
Nic k zobrazení
Uživatelský avatar
hurvayz
 
Příspěvky: 494
Registrován: čtv bře 20, 2014 9:17 pm
Reputation: 29

Re: lednice + měnič = haluz

Příspěvekod FRSO » pon říj 27, 2014 7:07 pm

vlkazajac píše:Môže to byť zaujímavé, ale nechápem, prečo 2 relé a drahý menič? Kvôli prúdovým špičkám by som medzi menič a kompresory nevkladal relé, možno radšej stykač. Už sa opakujem, ale 3 kompresory fungujú na lacnejšom meniči, aj súbežne.
Názov tejto témy je veľmi čudný.........

Zdravím, tak tedy jaký levný měnič by utáhl ty 3 ledničky, pošli link na prodejce, taky bych rád ušetřil pro kamarády. Dík za info. Franta
FRSO
 
Příspěvky: 768
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm
Reputation: 31

Re: lednice + měnič = haluz

Příspěvekod Mira80 » pon říj 27, 2014 7:16 pm

hurvayz píše:
FRSO píše:
Mira80 píše:TYak jsem tu chladnicku zmeril.. Rozjezd ma 8,6 A, 1300W / 1920 VA to bude asi trochu orisek

Ahoj Miro, co je to za ledničku, že to bere takový proud na rozjezd ??, jinak jsem vymyslel pomocí 2 relé takový obvod, že pojede vždy jen 1 lednička ze 3, není to nijak složité zapojení, pak by snad stačil i jeden měnič si myslím jen 800VA Victron-který dá cca 1600W na rozjezd


Klasika, lednička stará 10-15 let bych tipoval. teda beru podle mojí Indesit 180cm vysoká, dole 3 šuplíky mražák. Podobný odběr.
Ted jsou ledničky asi úplně někde jinde..Když zatím mi jede tak přece se to nevyhodí.. :lol: :lol:


Tak jsem pro srovnani zmeril dva mesice stary mrazak A++
http://www.abcelektrodum.cz/nordline-rd-86f-a/d-71803/

spotreba 43W, rozjezdovy odber 1100W / 1500VA

Rekl bych, ze dnes jsou chladnicky uplne nekde jinde co se tyce enereticke narocnosti, ale princip kompresoru a fyzikalni princip jeho rozbehu zustava dle meho vicemene totozny
Uživatelský avatar
Mira80
 
Příspěvky: 110
Registrován: pon říj 13, 2014 7:56 am
Bydliště: Brno
Reputation: 3
 
  • 0


Re: lednice + měnič = haluz

Příspěvekod hurvayz » pon říj 27, 2014 7:21 pm

No někdo tu psal, že se mu rozjíždí božka s polovičním příkonem..
Asi to výrobci dělají různěji.
Nic k zobrazení
Uživatelský avatar
hurvayz
 
Příspěvky: 494
Registrován: čtv bře 20, 2014 9:17 pm
Reputation: 29

PředchozíDalší

Zpět na Výkonné domácí spotřebiče

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'