Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte dub 13, 2021 6:23 pm
mypower.cz píše:Bylo by zajímavé vidět celý průměrný prací cyklus (rekněme trebas modelovy praci cyklus na 40st.C, 900 otacek) od zacatku do konce na grafu - DC proud, a DC napeti do stridace (a teprve ze stridace do pracky) merit synchronne v case a zjistit tak i pripadne extremy. To by bylo mimochodem hodne dobre srovnani ruznych pracek.
Lednicka je extrem, tam hrozne brzdi ten kompresor. U pracek ten motor moc nezere, je rizen elektronicky.Toul píše:Jojo rozběh motoru si vezme min. 3x jmenovitý příkon. Přesvědčil jsem se už na ledničce kde jsou dva kompresory cca 60W každý. 600W střídač jí rozeběhnul jen tak jednou z 5ti pokusů. Tak jsem pořídil 1500W a je klid. Můžu chladit, mít na tom notebook a spoustu dalších kravinek.
Toul píše:Co vy na to? je to hodně ujetý?
abrams píše:Zdravím ,
nevím , nevím , pouštět do pračky telou (vlažnou) vodu sem kdysi už řešil .
1. v bubnu je termostat co hlídá teplotu = přihřívá
2. každej program má jiné teploty a možná i během jednoho praní (kdo ví co ty šváby dneska učí)
3. co máme doma starou pračku tak ta se nerozjede dokud není vohřátá voda
Jelikož jsem strojař a né elektrotechnik nebo ynformatik jako mnoho z Vás , mě napadlo co takhle vyměnit to topný
tělěso za jiný s menším příkonem. Nebo co ho napájet jen půlvlnou sínusovky
(prdnout na topení jednu
usměrňovací diodu) asi blbost , že ?
Další úskalí co vidím je zapnutý topení + rozběh motoru ! Toho mýho 2.500W měniče pokaždé vyhodí rozběh dárlinku
pokud je zatížen víc jak 1.000W.
Elektronům zdar
Zpět na Výkonné domácí spotřebiče
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků