Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř pro 11, 2019 12:51 pm
youda píše:relátka jsou skutečně zapojena vždy dvě paralelně, aby zvládla protékající proud.
Sériově jsou však relé z jiného důvodu:
- relé blíže k balancerům se má odpojit pokud je problém při nabíjení
- relé blíže k řídící desce se má odpojit pokud je přetížení při vybíjení
NOPARasito píše:Ja mam 16S, BMS zasahne tim ze zacne odpojovat vstup. Do te doby to rovna smesnyma 50mA, ale po celou dobu, takze rozdil 30% moc nehrozi, jedine ze by skladatel poskladal spatne kapacity k sobe, ale tp je chyba konstrukce.
rva píše:...Popravdě mi není jasné, proč jsou v tomto případě nějaká relé odpojitelná při nabíjení a některá při vybíjení. Pokud mám typický systém z komponent baterie + regulátor + měnič, tak pak je to optimální řešení, mám vlastně dvě sběrnice, jednu pro zdroje (regulátory) a jednu pro spotřebiče (měniče) a každou teče proud jenom jedním směrem a lze je nezávisle na sobě vypínat. Tak bych to chtěl mít, ale nemohu, protože nemám regulátor a měnič jako samostatné komponenty, ale mám Axpert, který je má už v sobě. A ten InfiniSolar 5KW Plus to má asi stejně jak Axpert. Tak jestli není základní problém v tom, že BMS má dvě sběrnice, na které se korektně Infisolar připojit nedá.
youda píše:Nic se měnit nebude. Ten uhlík tam zůstane jako pomník mojí nekonečné blbosti
PS: Napadlo mne, jak velká je dioda na 100V a 200A? Lze někde jednoduše koupit?
NOPARasito píše:Bacha na to, ja nerikal ze nedodrzim napeti (3,65 lifepo4, li-ion 4,2), od toho je tam ta BMS, bez BMS, i te nejednodussi provozuje baterie akorat sebevrah,
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník