Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pon zář 24, 2018 10:03 pm


Provizorium Brno - FVE 490Wp, 24V DC/200Ah, 1000VA/230V AC

Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
PředchozíDalší

EPSOLAR App. Solar Station Monitor & LED

Příspěvekod Trosecnik » pát lis 13, 2015 5:57 pm

Viktor X píše:Na i4wifi mají u kabelu ke stažení verzi 1.0. Nicméně mi s ní nešly zapisovat hodnoty, problém se vyřešil verzí 1.2 ze stránek výrobce.


Díky za informaci, zrovna jsem pod jiným téma na fóru nabízel verzi Solar Station Monitor 2.1
viewtopic.php?f=61&t=1711&start=20#p47475

Co na těch bodovkách všichni vidíte nechápu. "Žluté" světlo, podobné klasické žárovce, mi naopak vyhovuje. Vše co mám doma má 2800 nebo 3000K, ta odpudivá a nepoužitelná bílo-modrá se zove "day ligt" a odpovídá 6500K.
Naposledy upravil Trosecnik dne pát lis 13, 2015 6:15 pm, celkově upraveno 2
Trosecnik
 
Příspěvky: 204
Registrován: čtv lis 05, 2015 10:05 pm
Reputation: 18

Re: Provizorium Brno - FVE 490Wp, 24V DC/200Ah, 1000VA/230V

Příspěvekod fugas » pát lis 13, 2015 6:14 pm

Trosečník:Díky za vyčerpávající popis situace a cenné info.Bohužel můj regl je v tomto lehce za zenitem.Je to předchůdce řady IT a s označením ET se snad ještě vyrábí,ale v pixle od IT.S tímto softem komunikovat neumí.Byl tam zamýšlen LAN,ale často to zamrzlo.Měl by to snad řešit refresh firmwaru ale ta moje pixla nenabízí po síti nijak zajímavé info,takže jsem to vzdal a používám jen vestavěný displej.Ale určitě to mnoha lidem ještě pomůže až se s tím budou vztekat :read:
Systém 24V ,Epsolar ET6415 MPPT ,zatím 1360Wp poly ,500Ah OpZs ,DC/DC beze jména ,ale s větráčkem 24V/12V/30A ,Power Jack 5000LF.
Uživatelský avatar
fugas
 
Příspěvky: 1072
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm
Reputation: 122

Re: EPSOLAR App. Solar Station Monitor & LED

Příspěvekod fugas » pát lis 13, 2015 6:15 pm

Trosecnik píše:Díky za informaci, zrovna jsem pod jiným téma na fóru nabízel verzi Solar Station Monitor 2.1
viewtopic.php?f=61&t=1711&start=20#p47475

Co na těch bodovkách všichni vidíte nechápu. "Žluté" světlo, podobné klasické žárovce, mi naopak vyhovuje. Vše co mám doma má 2800 nebo 3000K, ta odpudivá a nepoužitelná bílo-modrá se zove "day ligt" a odpovídá 6500K.

Ty co používám z toho superhyper mají 2700K.Jak říkáš,pro mě ideál barva.
Systém 24V ,Epsolar ET6415 MPPT ,zatím 1360Wp poly ,500Ah OpZs ,DC/DC beze jména ,ale s větráčkem 24V/12V/30A ,Power Jack 5000LF.
Uživatelský avatar
fugas
 
Příspěvky: 1072
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm
Reputation: 122

Re: Provizorium Brno - FVE 490Wp, 24V DC/200Ah, 1000VA/230V

Příspěvekod fugas » pát lis 13, 2015 6:20 pm

kodl69 píše:za 99 Kč je ještě hodně, zkus ebay, tam je levněj. Vezmu si dycky 1-2 na zkoušku, a když dobrý, tak potom objednám víc...

Ale jo.Jenže chápej.Já do toho zas... krámu stejně musím a čas zabíjím v "průmyslové zoně".Neumím si představit,že bych půl hodiny koukal jak ta moje všechno třikrát potěžká,než to ne/hodí do košíku.Tak si aspoň něco odvezu :D Něktré z nich mi svítí už tři roky a myslím že jsou tak či tak zpátky.Mám je ověřené,memusím už nic zkoušet a vyhovujou mi.
Systém 24V ,Epsolar ET6415 MPPT ,zatím 1360Wp poly ,500Ah OpZs ,DC/DC beze jména ,ale s větráčkem 24V/12V/30A ,Power Jack 5000LF.
Uživatelský avatar
fugas
 
Příspěvky: 1072
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm
Reputation: 122

Re: Provizorium Brno - FVE 490Wp, 24V DC/200Ah, 1000VA/230V

Příspěvekod vla » pát lis 13, 2015 6:25 pm

"ta odpudivá a nepoužitelná bílo-modrá se zove "day ligt" a odpovídá 6500K" Nikoliv, denní bílá má 4000K a bílá má 6500 K.
vla
 
Příspěvky: 479
Registrován: čtv bře 12, 2015 10:18 pm
Reputation: 45

Re: Provizorium Brno - FVE 490Wp, 24V DC/200Ah, 1000VA/230V

Příspěvekod Trosecnik » pát lis 13, 2015 7:24 pm

vla píše:"ta odpudivá a nepoužitelná bílo-modrá se zove "day ligt" a odpovídá 6500K" Nikoliv, denní bílá má 4000K a bílá má 6500 K.


No, evidentně mám ty "day light" dvě, tedy o jednu LED žárovku více než jsem myslel že mám. Ta na zkoušku, kterou jsem popisoval, že jsem ji vyhodnotil jako hnusnou je ta s 6000K (6W). Ta druhá to je svíčková keramická žárovka E14 (5W) a do polic ve sklepě byla akorát. V úplné tmě mi ta bílá přijde vhodnější než žlutá, jinak bych tam musel dát žlutou alespoň 10W - pro mne to bylo hlavně o ceně LED žárovky.

Já všechny žárovky kupoval metodou zkoušení. Koupil jsem jednu 2,5W jednu 5,5W a jednu 10W a všechny místa v domě ozkoušel. Nezdá se to ale hodně záleží naa druhu světla, osvětlovaném místě, vyzařovacím úhlu žárovky,... Protože jsem stále nebyl spokojen šáhnul jsem nakonec i pro 5W, 6W, 7W, 12W. C době kdy jsem je kupoval nebyly všechny ještě na trhu, ale během půl roku jsem na ně narazil a koupi pro mne optimální, trochu světla předělal,...
Trosecnik
 
Příspěvky: 204
Registrován: čtv lis 05, 2015 10:05 pm
Reputation: 18

Re: Provizorium Brno - FVE 490Wp, 24V DC/200Ah, 1000VA/230V

Příspěvekod vla » pát lis 13, 2015 8:17 pm

Koukám, že někteří dodavatelé používají jiné rozlišení,škoda, že to není sjednocené.
vla
 
Příspěvky: 479
Registrován: čtv bře 12, 2015 10:18 pm
Reputation: 45

Re: Provizorium Brno - FVE 490Wp, 24V DC/200Ah, 1000VA/230V

Příspěvekod rottenkiwi » sob lis 14, 2015 12:20 am

Ja používam tieto:
Máte s nimi nejaké skúsenosti ? Mne zatiaľ idú OK, ale ja zas teplú bielu nemám rád, skor tie nad 4000 K.
Přílohy
my_leds.jpg
Only God & bank can create something from nothing. LTC: LX4UmmYHzT293zcJJ4BjTcPTRSHoLWLDn7
Vodík LiFePO charge BMS SEI formation Float IBM Quantum Zverák 787 Dreamliner Issue Ako žiť eko Online-monitoring
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 1727
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK
Reputation: 69

Re: Provizorium Brno - FVE 490Wp, 24V DC/200Ah, 1000VA/230V

Příspěvekod kodl69 » sob lis 14, 2015 1:41 am

jo, mám cca 1 rok tu led -pol ve variantě gu10 - rozptýlené světlo ok, ale jinak bída, mě se zase ty teploty chromatičnosti nad 4000K nezamlouvají, svítivost taky nic mnoho, ale to není to hlavní, zkus omrknout tohle:http://petr-kubac.blog.cz/1102/mereni-barvy-svetla-zadarmo-a-spravne první den pokusů jsem byl jak v jiným světě....
ostrov 3000Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 2657
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 180

MT50

Příspěvekod Trosecnik » sob lis 14, 2015 12:58 pm

Tak už mi MT50-ka umřela úplně, tím myslím že display je stále podsvětlený, ale nic nezobrazuje.

Nakoukl jsem, pro případ že by to byl jen nějaký vysunutý šváb, abych to nemusel zbytečně posílat...

Nic takového tam není.
Podle mne je problém v tom, že propojka mezi vlastním LCD a zbytkem elektroniky, která je provedena klasicky takovým tím kouskem plastové pásky s drátky v sobě (vypadá to jako ohebný plošný spoj), byla nesprávně vytažená do prostor pro ni vhodných (zadní prostory za veškerou elektronikou) a kvůli tomu byla zalomená hned pod tlačítky, kterým tak asi i zhoršovala jejich používání.
Podle mne již došlo k definitivnímu přerušení jednoho, nebo dvou vodičů v tomto pásku/vodiči. Zároveň to vysvětluje, proč docházelo k problémům zejména tehdy, když jsem zlehka položil prst na dvě nejčastěji používaná tlačítka, ani jsem ještě nezmáčkl, jen zlehka opřel špičku prstu. Přesně mezi těmito tlačítky se zdá být ten zalomený pásek/vodič značne více zalomený a snad s přerušením (viditelně to místo vypadá jinak než na zbytku zalomeného pásku/vodiče).

Proč to píši. Pokud máte po záruce, třeba máte podobné kurvítko (taková blbost přitom). Chovalo se to tak, že asi po měsíci či měsíci a půl bezproblémového užívání začaly problémy viditelné na dříve ukázané fotografii. Frekvence se pozvolna stupňovala (ale panel jsem potřeboval), třeba včera jsem musel panel odpojit a připojit snad desetkrát (záleží ale jak často mne zajímalo to co nenabídne hned úvodní obrazovka), dnes na jeden úspěšný pokus o připojení zrovna tolikrát. Přitom dokud člověk nezmáčkl jakékoli tlačítko, tak to většinou fungovalo.

Za sebe doufám, že kvůli mému včasnému sdělení, nebudu mít problém s reklamací, myslím jsem tu v minulosti pana Ešnera pod nějakým nickem (který jsem už vypustil z hlavy) předpokládal. Podle mne jde ale o férového člověka (jinak bych s ním ani neudělal obchod), tak to píši dokud to mám v hlavě a třeba to někomu pomůže. Jestli to bylo opravdu tím postupným opotřebováváním, říkám u mne stačil asi měsíc.
Trosecnik
 
Příspěvky: 204
Registrován: čtv lis 05, 2015 10:05 pm
Reputation: 18

Re: MT50

Příspěvekod FRSO » sob lis 14, 2015 1:23 pm

Trosecnik píše:Tak už mi MT50-ka umřela úplně, tím myslím že display je stále podsvětlený, ale nic nezobrazuje.

Nakoukl jsem, pro případ že by to byl jen nějaký vysunutý šváb, abych to nemusel zbytečně posílat...

Nic takového tam není.
Podle mne je problém v tom, že propojka mezi vlastním LCD a zbytkem elektroniky, která je provedena klasicky takovým tím kouskem plastové pásky s drátky v sobě (vypadá to jako ohebný plošný spoj), byla nesprávně vytažená do prostor pro ni vhodných (zadní prostory za veškerou elektronikou) a kvůli tomu byla zalomená hned pod tlačítky, kterým tak asi i zhoršovala jejich používání.
Podle mne již došlo k definitivnímu přerušení jednoho, nebo dvou vodičů v tomto pásku/vodiči. Zároveň to vysvětluje, proč docházelo k problémům zejména tehdy, když jsem zlehka položil prst na dvě nejčastěji používaná tlačítka, ani jsem ještě nezmáčkl, jen zlehka opřel špičku prstu. Přesně mezi těmito tlačítky se zdá být ten zalomený pásek/vodič značne více zalomený a snad s přerušením (viditelně to místo vypadá jinak než na zbytku zalomeného pásku/vodiče).

Proč to píši. Pokud máte po záruce, třeba máte podobné kurvítko (taková blbost přitom). Chovalo se to tak, že asi po měsíci či měsíci a půl bezproblémového užívání začaly problémy viditelné na dříve ukázané fotografii. Frekvence se pozvolna stupňovala (ale panel jsem potřeboval), třeba včera jsem musel panel odpojit a připojit snad desetkrát (záleží ale jak často mne zajímalo to co nenabídne hned úvodní obrazovka), dnes na jeden úspěšný pokus o připojení zrovna tolikrát. Přitom dokud člověk nezmáčkl jakékoli tlačítko, tak to většinou fungovalo.

Za sebe doufám, že kvůli mému včasnému sdělení, nebudu mít problém s reklamací, myslím jsem tu v minulosti pana Ešnera pod nějakým nickem (který jsem už vypustil z hlavy) předpokládal. Podle mne jde ale o férového člověka (jinak bych s ním ani neudělal obchod), tak to píši dokud to mám v hlavě a třeba to někomu pomůže. Jestli to bylo opravdu tím postupným opotřebováváním, říkám u mne stačil asi měsíc.



Zdravím Trosečník: z těch starých typů MT-5 z cca 10ks začíná jen jeden snižovat kontrast displeje-je ale v záruce tak se vymění, ten nový MT-50 jsem zatím namontoval 1 kus, tak se uvidí co to bude dělat, všechny koupeny v ČR, je to hold čína, tak se to bude stávat, ale ten tvůj po měsíci že odešel tak to bude výrobní vada, nějaké kazítko asi ne, když je na to záruka 2 roky. Potom jedině připlatit a pořídit od Victronu kvalitu, teď dělají k těm MPPTregulátorům i ty sledovače taky-vypadají jak ty BMV-700.
FRSO
 
Příspěvky: 753
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm
Reputation: 31

MT50

Příspěvekod Trosecnik » sob lis 14, 2015 2:26 pm

FRSO píše:Zdravím Trosečník: z těch starých typů MT-5 z cca 10ks začíná jen jeden snižovat kontrast displeje-je ale v záruce tak se vymění, ten nový MT-50 jsem zatím namontoval 1 kus, tak se uvidí co to bude dělat, všechny koupeny v ČR, je to hold čína, tak se to bude stávat, ale ten tvůj po měsíci že odešel tak to bude výrobní vada, nějaké kazítko asi ne, když je na to záruka 2 roky.


Ahoj.

Co se týká toho, že je to Čína... To neznamená nic, co dnes není z Číny? Oni vyrobí kvalitně i mizerně, podle toho co zákazník požaduje.

Jinak to zařízení vypadá docela kvalitně a kompaktně. Myslím, že to opravdu může být jen tím špatně protaženým vodivým páskem, který pak nějak rušil (to obrácení vzhůru nohama či posunuté řádky) či špatně vedl (možná ten display není jen display ale i nějaký buffer/matrice). Tedy věřím, že jde o nahodilý problém a další kus má šanci žít dlouho.

Při té příležitosti bych se rád zeptal, proto že je patrno z tvé řeči že máš zkušenosti s větším množstvím instalovaných MT5-tek, jak dlouho (zajímají mne časy delší než záruka) bezproblémově fungují? Tam je také RS485? Díky.
Trosecnik
 
Příspěvky: 204
Registrován: čtv lis 05, 2015 10:05 pm
Reputation: 18

Re: Provizorium Brno - FVE 490Wp, 24V DC/200Ah, 1000VA/230V

Příspěvekod rottenkiwi » sob lis 14, 2015 3:20 pm

To že display nefunguje, ešte neznamená, že je pokazený.
Dole sú dve fotky toho istého displaya, pripojeného k dvom roznym regulátorom / ten istý typ /.
Keď som to reklamoval, tak sa zaujímali o kable k baterkám, kapacitu bateriek atď.,
a nakoniec mi to nevyreklamovali.
Přílohy
mt_5_II.jpg
mt_5_I.jpg
Only God & bank can create something from nothing. LTC: LX4UmmYHzT293zcJJ4BjTcPTRSHoLWLDn7
Vodík LiFePO charge BMS SEI formation Float IBM Quantum Zverák 787 Dreamliner Issue Ako žiť eko Online-monitoring
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 1727
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK
Reputation: 69

Re: MT50

Příspěvekod FRSO » sob lis 14, 2015 6:50 pm

Trosecnik píše:
FRSO píše:Zdravím Trosečník: z těch starých typů MT-5 z cca 10ks začíná jen jeden snižovat kontrast displeje-je ale v záruce tak se vymění, ten nový MT-50 jsem zatím namontoval 1 kus, tak se uvidí co to bude dělat, všechny koupeny v ČR, je to hold čína, tak se to bude stávat, ale ten tvůj po měsíci že odešel tak to bude výrobní vada, nějaké kazítko asi ne, když je na to záruka 2 roky.


Ahoj.

Co se týká toho, že je to Čína... To neznamená nic, co dnes není z Číny? Oni vyrobí kvalitně i mizerně, podle toho co zákazník požaduje.

Jinak to zařízení vypadá docela kvalitně a kompaktně. Myslím, že to opravdu může být jen tím špatně protaženým vodivým páskem, který pak nějak rušil (to obrácení vzhůru nohama či posunuté řádky) či špatně vedl (možná ten display není jen display ale i nějaký buffer/matrice). Tedy věřím, že jde o nahodilý problém a další kus má šanci žít dlouho.

Při té příležitosti bych se rád zeptal, proto že je patrno z tvé řeči že máš zkušenosti s větším množstvím instalovaných MT5-tek, jak dlouho (zajímají mne časy delší než záruka) bezproblémově fungují? Tam je také RS485? Díky.



Zdravím, tak to nevím jestli to má RS485, je to propojené dat. kabelem, ale co mě bylo řečeno, tak ty nové MT50 nefungují na starých MPPT regulátorech a opačně, ani jsem to nezkoušwl, abych to nepokazil, ty MT-5 nejstarší zapojené jsou cca 3,5 roku a fungují bez závady, ten MT50 jede letos od léta.
FRSO
 
Příspěvky: 753
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm
Reputation: 31

MT50

Příspěvekod Trosecnik » sob lis 14, 2015 7:35 pm

rottenkiwi píše:To že display nefunguje, ešte neznamená, že je pokazený.
Dole sú dve fotky toho istého displaya, pripojeného k dvom roznym regulátorom / ten istý typ /.
Keď som to reklamoval, tak sa zaujímali o kable k baterkám, kapacitu bateriek atď.,
a nakoniec mi to nevyreklamovali.


Ahoj.
Popravdě jsem tě moc nepochopil. Co se mělo reklamovat, proč se to nevyreklamovalo, proč se zajímali o kapacitu baterií.

Co se týká mé MT50. Vždyť říkám, že to bude jen display, přesněji propojení displaye s elektronikou MT50, prostě ten kabel (ohebný plošný spoj) se asi po mnohém stisknutí tlačítka, které ho asi příliš namáhalo, rozhodl přerušit vodič v něm uložený. Než se vodič zcela přerušil dělalo to psí kusy, buď rušení, nebo chyba přenosu pozice řádku či něco podobného.

Schválně jsem zkoušel dlouhý stisk tlačítka OK, které přepíná DC zátěž na výstupu LOAD regulátoru. Myslím si že nejde jen o nějaké stisknutí tlačítka, ale že regulátor dostane od komunikátoru (externího uživatelského rozhraní) příkaz. LOAD pracuje dle očekávání a dá se přepínat. LEDka stavu komunikace také ukazuje že komunikace byla navázána.
Trosecnik
 
Příspěvky: 204
Registrován: čtv lis 05, 2015 10:05 pm
Reputation: 18

LED žírovka EMOS 5.5W, S-Line LED Lamp A60 E27

Příspěvekod Trosecnik » sob lis 14, 2015 7:55 pm

Má pro mne ideální světlo (3000K, 400lm) do lampy na čtení, o něco málo silnější jako klasická 40W žárovka.

Ale chci vás před ní varovat, nebo spíše nabádat k opatrnosti.

Podle mne je konkrétně tato LED žárovka velmi citlivá na kolísání napětí, reaguje na poruchy v dodávce značným blikáním. Při čtení mne z toho až začínaly bolet oči.
Můj starý rozvod v domě, kde jsem nějaký čas bydlel nebyl v dobrém stavu. Teď, s elektřinou ze střídače, si připadám jako v jiném světě.

Mám pocit, že i v dobrém rozvodu jí periodicky kolísá intenzita světla, ale je to velmi špatně patrné. Hřeje celkem dost, chlazení má velmi robustní, zda to souvisí nevím.

Mám tyhle LED žárovky dvě a obě se chovají stejně. Zda jde o jednu sérii nevím. Jak je reklamovat také ne, druhý to nemusí vnímat. U ostatních LED žárovek (warm white) jsem žádné kolísání intenzity světla nepozoroval, ale třeba 2,5W (200lm) svítí tak slabě, že bych to ani nesledoval - slouží mi jen na chvilkové přisvícení.
Trosecnik
 
Příspěvky: 204
Registrován: čtv lis 05, 2015 10:05 pm
Reputation: 18

Re: Provizorium Brno - FVE 490Wp, 24V DC/200Ah, 1000VA/230V

Příspěvekod Viktor X » ned lis 15, 2015 12:24 am

rottenkiwi píše:To že display nefunguje, ešte neznamená, že je pokazený.
Dole sú dve fotky toho istého displaya, pripojeného k dvom roznym regulátorom / ten istý typ /.
Keď som to reklamoval, tak sa zaujímali o kable k baterkám, kapacitu bateriek atď.,
a nakoniec mi to nevyreklamovali.

Tohle je display pro starší sérii RN, kde se daly vybrat jen předvolené typy aku, takže nachápu, co řeší s kabely a baterií, ale regly zřejmě posílají jiné napájecí napětí do konektoru RJ45 pro TTL232, tudíž na vině je regulátor.
Uživatelský avatar
Viktor X
 
Příspěvky: 110
Registrován: čtv črc 16, 2015 11:56 am
Bydliště: Praha a okolí
Reputation: 5

Re: MT50

Příspěvekod Trosecnik » pon lis 23, 2015 7:16 pm

Trosecnik píše:Schválně jsem zkoušel dlouhý stisk tlačítka OK, které přepíná DC zátěž na výstupu LOAD regulátoru. Myslím si že nejde jen o nějaké stisknutí tlačítka, ale že regulátor dostane od komunikátoru (externího uživatelského rozhraní) příkaz. LOAD pracuje dle očekávání a dá se přepínat. LEDka stavu komunikace také ukazuje že komunikace byla navázána.


Tak dnes jsem byl nucen, kvůli chybě při komunikaci PC - Regulátor (chyby v protokolu související s Microsoft.NET 4.5 ke kterým dochází při změně nastavení LOAD a změně kontrolních parametrů), a po neuváženém resetu do továrního nastavení, nucen podle manuálu a po paměti (jak je to s tím heslem) přenastavit typ baterie a nastavení LOAD.

Naprosto bez problémů. Nefunguje prostě jen display. A jsem si čím dál jistější, že jen jeho propojení se zbytkem elektroniky, přesně jak jsem to popsal.
Měl jsem problém s fakturami, po stěhování..., tak mi holt reklamace vázne a ještě testuji jedno napěťové relé s kterým stále nejsem spokojen.
Trosecnik
 
Příspěvky: 204
Registrován: čtv lis 05, 2015 10:05 pm
Reputation: 18

Re: Střídač Beijing EP Solar EPEVER STI1000 - ve stavu ochra

Příspěvekod Trosecnik » čtv led 14, 2016 2:52 pm

Zdravím vás solární baroni,... když ne teď tak za pár dnů již jistě.

Někoho by mohlo zajímat jakou má tento střídač spotřebu ve stavu "Protection".

Měřil jsem ho ve stavu "Input Low Voltage Protection" kdy po přepnuití do tohoto stavu (při poklesu napětí baterie pod 21,0 V, opětovné přepnutí do provozního stavu při vstupním napětí 26V) měl odběr 0,04 A (měřeno multimetrem přeplým na měření proudu do 20A, neznám teď z hlavy jak se zaokrouhluje a přesnost proto lze obecně uvažovat i s proudem blížícím se 50 mA) při napětí 21,5-22 V.

Tedy je spotřeba v tomto režimu řekněme 0,9-1W. Což je to co mne zajímalo. Jsou totiž i situace, kdy nemá smysl střídač vypínat po přejití do tohoto stavu. Předpokládám, že spotřeba střídače bude stejná, ať již se do uvedeného ochraného režimu dostal jakkoli (myšleno při spuštění ostatních ochran - "Overload protection", "Input Over Voltage Protection", "Fault Protection").

Všem přeji šťastný nový rok a dobře využité slunce bez potřeby starat se o elektrárnu.
Trosecnik
 
Příspěvky: 204
Registrován: čtv lis 05, 2015 10:05 pm
Reputation: 18

Re: Provizorium Brno - FVE 490Wp, 24V DC/200Ah, 1000VA/230V

Příspěvekod Trosecnik » pon úno 08, 2016 12:09 pm

Zdravím,

Nedávno si abphoto stěžoval na dlouhou zimu. Já dnes zaznamenal výkonové špičky 495W a přes 500W (minule 451W), na 490Wp.
Během podzimu jsem takové výkony nezaznamenal a myslel si, že jednak ho panely nejsou schopny, jedna jsem standardní vrcholný výkon (ale stabilní) 400-450W přičítal ztrátám.

Možná že ke špičce došlo jen díky mezeře v mracích, ale rád bych si ponechal naději že panely jsou schopny takový výkon (vyšší než deklarovaný) vygenerovat. Teplota 8°C (tedy žádný mráz), kolem 11:30.

V každém případě, za mne je jaro tady. Docela jsem zvědavý na duben či květen, poslední tři roky vždy bylo asi tří týdenní deštivé období, ale světla (přinejmenším rozptýleného - to rostlinám stačí) bylo možná dost protože vše rostlo jak divé.

Jinak je to dnes mizérie. V noci se zamračilo s blesky vysoko v atmosféře, ráno sem tam kapka a zamračeno, teď mraky s dírami. I tak ale během půl hodiny, než jsem sem napsal, vyrobila elektrárna (z těch 90Wh co vidíte) 340Wh, tedy načerpala ze slunečního svitu 250Wh.
Trosecnik
 
Příspěvky: 204
Registrován: čtv lis 05, 2015 10:05 pm
Reputation: 18

PředchozíDalší

Zpět na Ostrovní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot], Magpie-crawler [bot] a 1 návštěvník

Reputation System ©'