Stara tema tu: viewtopic.php?f=3&t=1727
Najprv by som chcel zosumarizovat rok 2014, kde som hlavne vdaka tomuto foru a ludom ktory tu prispievaju urobil na mojej FVE mnoho zmien. Nezostal kamen na kameni takze nejaka rekapitulacia.

Kedze minulého roku mi strelil jeden clanok, tak som zacal stavat aj akumulatorovnu, ktoru este treba dokoncit...
DC/AC menic som najprv pouzival 12V cinana, na moje pocudovanie to bol perfektny menic, potom som presiel na 24V system a tak som kupil dalsieho cinana a ten mi robil starosti, bol dva krat na reklamacii, potom som sa nastval a kupil s ciny 5kW powerJacka LF a bol som spokojny az kym som nenarazil na AXPERTA, zlakomil som sa a tak som ho kupil. Bol to dobry menic, ale tak nemusel sa s amorfami a tak som ho predal dedovi2 a kupil naspat 5kW PJLF, ktory snad uz tak skoro nevymenim.

Regulator, zacal som cinskym PWM, potom som kupil EPsolar 40A, potom napojill na amorfy Axperta, no a nakoniec dnesna zmena, konecne som si doprial PCM5048 na poly a EPsolar na amorfy.

Fakt minulého roku som asi 10x prerabal celu elektrinu na novo, strasne robota a ako sa poznam zase sa to bude 100x este prerabat...
Tak dost bolo o tom co bolo....
Dnesna zostava:

regulator: PCM5048 a EPsolar 4210RN+MT-5 display
DC/AC menic 5kW PowerJack LF
20A cinsky menic DC/DC 24V/12V - napajanie chaty (osvetlenie, radio, nabijacka na mobil atd...)
2,1A cinsky menic DC/DC 24V/12V - trvalo pripojeny (alarm, meranie MES, kamera, atd...)
Takze to je momentalne moja zostava, aj tohto roku planujem dalsie novinky, urcite sa s Vami podelim a ukazem co je nove.

Takze celkovy pohlad na chatu, bordel okolo rybnika si pls nevsimajte, na chate je este vela prace...
Pohlad na rozvodnu...
Dnes dorobeny regulator PCM048...

Takze to je na dnes vsetko, ale uz teraz viem ze tohto roku bude vela zmien.