Zacal som pred troma rokmy z cca. 50Wp, vtedy som myslel ze len na svietenie. Uz po par mesiacoch bolo zo svietenia aj pouzitie vrtacky, neskor televizora a momentalne tam mam uz aj chladnicku, mikrovlnku vezu, pouzivam cerpdla atd.
Jasne ze to nestaci...

Asi pred dvoma rokmi som dal momentalne na obrazku vyobrazeny 230Wp Q-Cells panel multikristal.
Doteraz mi to stacilo, pouzival som dve olovene baterky 180Ah paralelne spojene a nejaky cinsky regulator a cez leto mi to bohate stacilo na vykendove vyuzivanie chladnicky, cerpadla telky, samozrejme bolo to pouzivane z rozumom.
No baterky to pochopitelne vzdali po dvoch rokoch a tak som si povedal ze idem riesit nieco lepsie no a pritom som objavil toto forum.
Sranda je ze toto uz prerabam asi na stvrty krat a vidim ze to nebude mat konca kraja, vkuse nieco vymyslam...

Takze moja momentalna zostava:

regulator: EPsolar 4210RN+MT-5 display
1500W cinsky menic DC/AC
20A cinsky menic DC/DC 24V/12V - napajanie chaty (osvetlenie, radio, nabijacka na mobil atd...)
2,1A cinsky menic DC/DC 24V/12V - trvalo pripojeny (alarm, buduce napajanie merania atd...)
Viem ze je to smiesna zostava oproti tomu co tu vidim na fore, no inspiracie mam, len peniaze zatial niesu, cize viac nemoze byt, ale postupne budu veci pribudat urcite.
No a nejake obrazky dost fadne, u nas slnko uz nesvietilo ani nepamatam. Mam toho tam vela rozpracovaneho ako vidno na fotke, postupne musim dorobit chodniky, oblozit kamenom rybnik dokoncit vonkajsi krb atd... Stale je co robit a vsetko chce peniaze, cize sa to robi pomaly.

Na rozvadzaci uz momentalne nefunguju merania, je to este pozostatok z predoslej instalacie, casom tam budem dorabat digitalne panelove meraky atd... No a uz urcite zdrusim aj prepinanie zalohy z auta a prepinac zasuviek 12/230V uz tiez nieje funkcny, kedze som potiahol dalsie privody do chaty. Pride aj update rozvadzaca raz.

Takze tuto mikrozostavu pouzivam a postupne vkuse nieco prerabam.

Nejake najblizsie plany:
desulfator, merania na rozvadzaci a chcel by som spojazdnit aj nejake zalohovanie merania cez arduino, to uz mam kupene, zial zatial iba arduino UNO, no mam problem z programom, ja do programovania nevidim, cize musim pozhanat nejakeho machra...