Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je sob zář 22, 2018 5:53 am


ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
Předchozí

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvekod goodbie » čtv srp 31, 2017 8:28 pm

kodl69 píše:není tam těch měničů a regulátorů nějak moc?

Proč?každá řada panelú má svůj regulátor a měniče jedou jen tři
goodbie
 
Příspěvky: 956
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:
Reputation: 37

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvekod kodl69 » čtv srp 31, 2017 9:58 pm

Však právě, tři měniče, to trochu nechápu, já bych rád provozoval systém úplně bez měniče (zatím světla a IT infrastruktura, je to sci-fi, ale krásný, žádná klidová spotřeba měniče...)
ostrov 3000Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 2651
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm
Reputation: 180

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvekod redcrown » čtv srp 31, 2017 10:17 pm

goodbie píše:Tak téměř hotovo měnič je opraven velké poděkování patří autobaterie Mulač Plzeň za perfektní servis měničů
To je dobrej temelín....[THUMBS UP SIGN]

Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk
redcrown
 
Příspěvky: 283
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Jablonec
Reputation: 7

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvekod mart.fish » pát zář 01, 2017 6:53 am

goodbie:

combox, včetně regulátoru a měniče používám já:-) Copak máš na srdci?
2400Wp ,2xregulátor Schneider Conext MPPT 60/150 , Schneider CSW4024E, Xantrex XW6048, NiCd 48V/250Ah
mart.fish
 
Příspěvky: 131
Registrován: pát srp 15, 2014 8:11 pm
Bydliště: okolí Kladna
Reputation: 2

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvekod goodbie » pát zář 01, 2017 7:13 am

mart.fish píše:goodbie:

combox, včetně regulátoru a měniče používám já:-) Copak máš na srdci?
combox nechtěl po přehrání firmewaru vůbec fungovat nakonec mi ho ve schnaideru vyměnily a už mi to funguje regulátory bms,akorát nemám přístup z venku.co máš za měnič??taky schneider??
goodbie
 
Příspěvky: 956
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:
Reputation: 37

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvekod mart.fish » pát zář 01, 2017 8:24 am

Fungoval ti někdy přístup zvenčí? Pokud ano, tak zkontroluj port 80, protokol HTTP, musíš mít vyplněnou kartu TCP/IP(Gateway a DNS). Jo v systému mi maká CSW4024 s podporou BattMonu
2400Wp ,2xregulátor Schneider Conext MPPT 60/150 , Schneider CSW4024E, Xantrex XW6048, NiCd 48V/250Ah
mart.fish
 
Příspěvky: 131
Registrován: pát srp 15, 2014 8:11 pm
Bydliště: okolí Kladna
Reputation: 2

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvekod goodbie » pát zář 01, 2017 9:15 am

mart.fish píše:Fungoval ti někdy přístup zvenčí? Pokud ano, tak zkontroluj port 80, protokol HTTP, musíš mít vyplněnou kartu TCP/IP(Gateway a DNS). Jo v systému mi maká CSW4024 s podporou BattMonu
ne nefungoval mám poskytovatele připojení který si nechává platit veřejnou IP adresu a nějak se mi to platit nechce
goodbie
 
Příspěvky: 956
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:
Reputation: 37

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvekod mart.fish » pát zář 01, 2017 9:59 am

tak to máš jedinou možnost.Použití dynamické DNS, např. DynDNS
2400Wp ,2xregulátor Schneider Conext MPPT 60/150 , Schneider CSW4024E, Xantrex XW6048, NiCd 48V/250Ah
mart.fish
 
Příspěvky: 131
Registrován: pát srp 15, 2014 8:11 pm
Bydliště: okolí Kladna
Reputation: 2

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvekod jars10 » pát zář 01, 2017 1:53 pm

Obávám se, že pokud nemáš veřejnou IP alespoň dynamicky, ale jsi za NAT 1:N, tak ani DDNS nepomůže.
Buď veřejnou IP, nebo použít prográmky na principu propojování přes vzdálený server (Iniciovat spojení zevnitř) jako např. dělá TeamViewer, LogMeIn apod.
jars10
 
Příspěvky: 18
Registrován: úte čer 07, 2016 7:26 pm
Reputation: 3

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvekod goodbie » sob zář 02, 2017 1:32 pm

jars10 píše:Obávám se, že pokud nemáš veřejnou IP alespoň dynamicky, ale jsi za NAT 1:N, tak ani DDNS nepomůže.
Buď veřejnou IP, nebo použít prográmky na principu propojování přes vzdálený server (Iniciovat spojení zevnitř) jako např. dělá TeamViewer, LogMeIn apod.
Jasný ta veřejná IP je nejlepší řešení akorát nevim zda se vyplatí jí každý měsíc platit :?
goodbie
 
Příspěvky: 956
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:
Reputation: 37

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvekod rottenkiwi » sob zář 02, 2017 1:55 pm

Ak je IP prideľovaná dynamicky a je prístup k rutru, tak sa treba zaregistrovať na noip.com
a vytvoriť si tam potrebný počet hostov. Ak si to človek nechce zaplatiť, tak sa stačí raz
za mesiac pripojiť a urobiť update, mne to tak funguje niekoľko rokov.

Ešte treba presmerovať InBound a OutBound services cez príslušné porty a povoliť
to v NAT, resp. presmerovať ich na mašiny v LAN s konkrétnymi local IPs.

Klient z noip raz za pár min updatene IP, ak došlo k zmene z nejakých príčin.

Ak to z nejakého dovodu nie je možné, tak asi len zaplatiť u svojho IP
alebo prejsť k inému, kde je to možné resp. sa za verejnú IP neplatí.
Only God & bank can create something from nothing. LTC: LX4UmmYHzT293zcJJ4BjTcPTRSHoLWLDn7
Vodík LiFePO charge BMS SEI formation Float IBM Quantum Zverák 787 Dreamliner Issue Ako žiť eko Online-monitoring
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 1714
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK
Reputation: 69

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvekod timpomat » sob zář 02, 2017 9:37 pm

Ono je asi dost rozdiel dynamicka ale verejna IP adresa a neverejna za providerovym NAT-om.

Na dns odkazovanie dynamickej IP pouzivam (po spoplatneni dyndns) freedns.affraid.org, v dd-wrt funguje spolahlivo.

Co sa tyka lokality za NATom, konretne mam chatu s 3G pripojenim bez verejnej IP adresy a tam to riesim VNPkou na "pevnu" lokalitu doma (UPC s dynamickou ale verejnou IP). Na chate bezi kvoli spotrebe OpenVPN klient priamo na dd-wrt routri, OpenVPN server bezi kvoiu pohodlnosti na publikovanom win servri.

Bohuzial parkrat do roka sa vie VPKna "kusnut" a aj ked je dostupny internet, tak sa uz vpn pripojenie nespoji, a kedze tam nemam iny remote geret (napr. PC s teamviewerom), ktorym by som to rucne "pretocil", mam router na watchdogu (LAN Controller 2.xx), ktory pinga VPN IP adresu servera.
timpomat
 
Příspěvky: 92
Registrován: úte zář 13, 2011 2:18 pm
Bydliště: Bratislava
Reputation: 4

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvekod luky » pon zář 04, 2017 6:42 am

Potvrzuji verzi uživatele "timpomat". Mám na chalupě LTE modem (tam veřejná adresa údajně vůbec nejde). Zároveň tam je nejlevnější Mikrotik (hAP lite). VPN tunelem je to připojené ke mně domů (ten samý Mikrotik) a používá to mojí veřejnou IP. Důvod je, že na chalupě mám webkameru.
luky
 
Příspěvky: 231
Registrován: pon kvě 19, 2014 10:38 am
Reputation: 14

Předchozí

Zpět na Ostrovní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Reputation System ©'