Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pát úno 15, 2019 10:03 pm
Marcus81 píše:..... chcel by som tymto regulatorom dobijat aj Pb ale aj NiCd baterie, ibaze neviem ci je to mozne kedze maju rozdielne nabijacie napatia......
fukuši píše:NiCd a Pb na 48V jde provozovat paralelně na jeden regulátor bez problémů.................
vla píše:Gupa: smích je na místě, týká se kategorického tvrzení, že to nejde, i když se to děje, což se samo popírá. Jinak rok a půl jsem provozoval LI-ON a Pb s jedním regulátorem nabíjení a to zcela bezúdržbově a bez problémů, nabíjecí strana byly mezi aku osazena diodou, takže bylo možné nabíjet oba systémy na stejné napětí, pokles napětí po skončení nabíjení vyřešila právě ta dioda, která zajistila, že proud zpětně netekl z LI do Pb. Vybíjela se nejprve LI aku a když se srovnalo napětí přidávalo se Pb a to vše zcela samo. Za ten cca rok a půl mi žádné aku nepošlo a v rámci mnou poskytované minimální údržby se chovalo zcela korektně. Současně jedu na tytéž LI-ON aku něco přes rok a nyní jsem je prvně balancoval. Jinak žádná péče jen tu a tam proměření jednotlivých článků, jestli se nechystají utéct mimo doporučované napětí. Další akcí bude skamarádit LI-ON a LI-FE, do jednoho systému, LI-FE již jsou naskladněny, čekám jen na vhodnou dobu na propojení. To jen taky troška k těm praktickým zkušenostem.
![]() |
|
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník