Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte bře 09, 2021 8:48 am
MilanK píše:Nad tím třífázovým systémem jsem přemýšlel ale kvůli jednomu elektromotoru od kompresoru se to nevyplatí. To raději vyměním motor na 220V.
Jaký sinus střídač doporučíte kolem 4 až 6Kw
bert píše:MilanK píše:Nad tím třífázovým systémem jsem přemýšlel ale kvůli jednomu elektromotoru od kompresoru se to nevyplatí. To raději vyměním motor na 220V.
Jaký sinus střídač doporučíte kolem 4 až 6Kw
Trojfázovú sústavu by tie tri čínske meniče aj tak nespravili![]()
![]()
Na to sú trošku "drahšie" meniče, ktoré vedia zosynchronizovať svoje frekvencie a fázový posuv. Ak kompresor nie je veľký, tak radšej prepojiť motor do trojuholníka a dať pred neho frekvenčný menič 230V/3x230V. Potom to pôjde normálne z jednofázovej zásuvky
.
Striedače používam MeanWell 3000W/24V a 700W/12V. Ten 700W už má pripravenú 3000W/12V náhradu. Mal som aj čínu asi mesiac, no na nej sa nestihol ani vetráčik zapať a urobilo bác
. Odpálil som už aj MeanWell(moja vina), no ten mi aspoň slovenský predajca vymenil. Tú čínu keby som posielal do Nemecka(od tiaľ som to kúpil) a platil aj poštu hore-dole, asi by sa reklamácia nevyplatila, aj keby mi dali hned nový. Tak som ho predal za symbolickú cenu, nech si ho niekto opraví. Podla mňa sa oplatí niečo kvalitnejšie. Treba si vytypovať optymálny výkon, aby nešiel celý den skoro naprázdno. Lebo striedače majú deklarovanú účinnosť až pri plnom zaťažení. Inak povedané - 3000W MeanWell si svojich 50W na réžiu zoberie, či ťahá pár watovú telku, ale aj 1,5kW mikrovlnku.
abrams píše:Zdravím ,
už jsem tu někde o tomto měniči psal , já mám velice podobný 5kW z číny , ale kolega si koupil 4kW v tomto e-shopu :
http://www.solar-elektro.cz/?sidx=0&br=&catg=32&sort= . V nabídce mají 4 , 5 a 6Kw 24V nebo 48V (o menších
výkonech nemluvě) . Doposud jsem na českém netu nenašel výhodnější nabídku cena/výkon. Pravda , je u nich
problém s rušením na DC straně , ale kogovi se povedlo rušení téměř eliminovat . U mého měniče se mi to moc nevede
a proto jsem trochu předělal celý systém , a jelikož nemůže jet měnič nonstop tak při výpadku sítě vznikla prodleva
cca 5 sekund, tím padla funkce UPS
. Naštěstí tu výpadky nejsou příliš časté
.
Rychlost řízeného přepnutí ze sítě na měnič je tak rychlá , že si toho mnohdy nevšimne ani PC UPS.
Zkusím kontaktovat kolegu s dotazem jak postoupil a jaké má zkušenosti s tím 4kW měničem .
Vědět o problémech s rušením , tak bych si počkal na měnič od solar-elektro .
Mimochodem , zajímavé je , že kolegův 4kW a můj 5kW mají stejnou reálnou volnoběžnou spotřebu cca 0,5A.
Akorát já mám 24V (12W) a kolega 48V (24W), i tak si myslím že je to vzhledem k výkonu paráda
.
Elektronům zdar
Havlas píše:Taky mám v hledáčku tenhle 4 kw měnič ale popisované problémy mě odrazují, nebylo by foto úpravy? Prostě vrazit do něčeho 16000 Kč a pak to ještě muset upravit aby to fungovalo mě připadá dost napalici.
LUI píše:Ahoj.
Ja to mám vyriešené prepínačom 1-0-2
Pričom 1 je moja siet
0 je nič vtedy nejde nič
2 je štátna siet.
osmoulaa píše:jsou každý úplně jinde a mezi nimi je jen jeden třífázový kabel. A v tom jednom kabelu půjde buď síť nebo záloha.
Zpět na Elektrocentrály, agregáty, alternátory, záložní zdroje
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků