Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte bře 09, 2021 9:04 am
MilanK píše:Výpadky od 1h po 8h . Odběr spotřebičů 1Kw. Pokud vypustím Boiler 2Kw, Trouba 2Kw, Mikrovlnka, Varná konvice,Pračka
abrams píše:první předpoklad je nezaplombovaný hlavní rozvaděč . Takhle je Vaším vlastnictví a E-onu je prd co v něm děláte![]()
tomas píše:Píše že elektroměr má v pilíři před domem. Domovní rozvaděč v domě nemá distributor právo plombovat. Za elektroměr nemá distributor přístup.
Jak to že ti 5kW měnič neutáhne 3kW troubu?
matej píše:abrams píše:první předpoklad je nezaplombovaný hlavní rozvaděč . Takhle je Vaším vlastnictví a E-onu je prd co v něm děláte![]()
Budu teď dělat systém na jeden dům na vesnici - 720W, baterky 7,8kWh. Roční spotřeba asi 1500kWh, chodí se tam jenom na víkendy. Vzhledem ke spotřebě chci taky udělat přepínání FV/ síť (na slovensku SSE). Mám vymyšleno zapojení se dvěma 4-pólovými stykači, vzájemná ochrana proti současnému sepnutí.
Problém je, že elektroměrová skříň na domě je zároveň rozvaděč a je to zaplombované. Ptal jsem se dvou elektrikářů a dostal jsem od obou informaci, že co si dělám za elměrem to jim může být jedno (pokud nedodávám načerno do sítě, což nebudu, zakoupený ostrovní měnič to ani neumožňuje).
Můžu telefonicky požádat SSE o povolení k rozplombování, stykače nainstalovat, pak to přijdou oni zaplombovat za nějaký poplatek asi 30 Eur prý. Ale bojím se, když to tam před zaplombováním uvidí ty 2 stykače, jestli z toho nemůže být nějaký průšvih .. Neměl by být, jak říkám jsou to 2 stykače s přepínáním, přívod do domu je 3F TNC takže při přepnutí na ostrov je distribuční síť úplně odpojena pokud ostrovní systém není nikde uzemněn což můžu tak udělat, takže tam bude i to rozporuplné "galvanické oddělení".
Spíš se bojím, jestli se oni nebudou "bát neznámého" , jestli nebudou chtít na tu úpravu revizi nebo co... ?
Má někdo zkušenost?
joseff píše:matej:
a jaky ostrovni menic u tohoto systemu pro jeden dum na vesnici pouzijes? Na kolik vysel?
tomas píše:Moc si nedovedu představit provoz, ale osobně bych to nerozděloval na 3 samostatné elektrárny. Možná jsem to špatně pochopil, ale myslím že trochu klesne využití panelů. Například když dvě FVE budou mít nabité akumulátory, ale jedna bude zatížená (nebo naopak) Tak část panelů bude ležet ladem. Nebo budete ty fáze přepínat podle zatížení a nabití jednotlivých akumulátorů?
Ty regulátory asi nemají nastavitelné napěťové meze, pravděpodobně jsou nastaveny jen na olovo. Vybral bych si jeden např. MidNite Solar Classic
Střídače jen takové které mají galvanicky oddělený vstup od výstupu, jinak to bude vše kopat, probíjet a ohrožovat elektroniku hlavně regulátor.
http://wiki.mypower.cz/slovnik:stridac
Jestli to mají ty vybrané nevím.
MilanK píše:Fáze přepínat nebudu. Jen mi šlo o to aby jsem na přepínači sítí u jističů nědělal tu prasárnu a jednu fázi nerozděloval na 3 nebo opak tři fáze spojoval do jedné jestli mě chápete.
Zpět na Elektrocentrály, agregáty, alternátory, záložní zdroje
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků